Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Projekt Jugoslawien

eto vidis hrvati i srbi vladali jugoslavijom nekad hrvati nekad srbi ...jel tacno ?? i najvise kukate
a jel ovo istina

Tvoj problem je da ne odgavaras ni na jednu tacku i razbacujes se teorijama zavjere. Dobro, ako aludiras na to, da je grb tadasnje Jugoslavije do 1971. godine imao samo pet baklji i da ste tek 1971. godine priznati ustavom SFRJ-a kao sesti konstitutivni narod, onda si upravu. Meni je jasno da su komunisti od 1947. do 1950. godine hapsili i sudili pripadnike "Mladih Muslimana" i ugledne bosnjake, to sve stoji.

I jasno mi je da je i agrarna reforma kojom je vrsena eksproprijacija i oduzimanje zemljista bila praksa, ali ne samo kod vas. Ti "privilegirani" srbi su dobro osjetili komunisticku birokratiju po centralnoj Srbiji, dobrim djelovima Hercegovine, na Kordunu i Baniji gdje je najvise stradalo srba za vrijeme ustaskog rezima. Srpskog komunistu nije zanimalo pravoslavlje, srpstvo, neke buduce granice velike srpske drzave i starovjekovna tradicija, a ponajmanje srpski narod.

Ali opet ne zaboravi, da ste stvarno bili gradjani drugog reda, ne bi bili toliko izuzetno odani Jugoslaviji, partiji i Titu. Vijali su jugoslavenske zastave, drzali Titove slike po kucama, sudjelovali cak dobrim djelom u sukobu 91-e na strani JNA.

Tvoj problem je da ne odgavaras ni na jednu tacku i razbacujes se teorijama zavjere. Dobro, ako aludiras na to, da je grb tadasnje Jugoslavije do 1971. godine imao samo pet baklji i da ste tek 1971. godine priznati ustavom SFRJ-a kao sesti konstitutivni narod, onda si upravu. Meni je jasno da su komunisti od 1947. do 1950. godine hapsili i sudili pripadnike "Mladih Muslimana" i ugledne bosnjake, to sve stoji.

I jasno mi je da je i agrarna reforma kojom je vrsena eksproprijacija i oduzimanje zemljista bila praksa, ali ne samo kod vas. Ti "privilegirani" srbi su dobro osjetili komunisticku birokratiju po centralnoj Srbiji, dobrim djelovima Hercegovine, na Kordunu i Baniji gdje je najvise stradalo srba za vrijeme ustaskog rezima. Srpskog komunistu nije zanimalo pravoslavlje, srpstvo, neke buduce granice velike srpske drzave i starovjekovna tradicija, a ponajmanje srpski narod.

Ali opet ne zaboravi, da ste stvarno bili gradjani drugog reda, ne bi bili toliko izuzetno odani Jugoslaviji, partiji i Titu. Vijali su jugoslavenske zastave, drzali Titove slike po kucama, sudjelovali cak dobrim djelom u sukobu 91-e na strani JNA.

Da nije bilo Tita i Jugoslavije oni bi i dan danas bili Srbi (odnosno Hrvati) muslimanske vere ...

Ich hatte eine Wundervolle Vision Bald werden alle SFRJ-Nostalgiker Serbien-Montenegro Unionisten sein und dem Sozialistmus/Kommunismus abschwören und Nationalkonservativer Christdemokraten werden!

jos jedno zasto je srbina gore bio nego bosnjakom???u jugoslavije..de odgovorite ?? a da smo narod drugog reda bili toooo je faktum cak nismo ni priznati bili zbog veta srba. tek 70te je bio konsens apsurdom kao Musliman najveca glupost ikad napravljen al eto barem nesto...a moj djed se morao iznjasavat kao SRBIN da bi dobio posao te davne 50te kad je dosao kao muhadzir iz glamoca za tuzlu...vi kukate o jugoslaviju ,vi pravite tese o srbima ko su se zrtovale a drzale ste et po tvom pricama od 70 do 90 ..al drugi narodi zivjeli super aaaaa??????? srbi opet zrtovani po vasem pricama de ba ko vas nezna....a ovo zadnje to stoji....jugoslaveni bili i to veliki .vecinom...ps jos nesto u vezi volksdeutscheru ista politika se obutrebila na sandzak i kosovo dok tito nije rankovic odjebao ,,vi dolazite za tezom srbin stradao u jugi..i zrtovan ne ja...

Was ist den so abwägig das dein Opa Serbe war? Schliesslich ist es nicht weit hergeholt mit dem Bosniakentum siehe hierhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qXyVOIOgBqI

Denk daran Hauptsache Muslim

Nein, es ist doch Fakt dass die niemand als selbständige Ethnie angesehen hat - man hat sie als Serben bzw. Kroaten angesehen. Das hat nichts mit meinem Einsatz fürs "Serbentum" zu tun, sondern ist historische Realität.

im Prinzip als Südslawen, wenn man es ganz kurz sagen möchte.

Zurück
Oben