Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Projekt Jugoslawien

U ono drzava u kome srbi cinili preko 80 %vrhovni ljudi od jna do politike..majke mi ti si proletijo..srbi su u jugi zivjeli ko bubreg u loji..

Iznosis poluistine. I kakve koristi je imao obican narod od toga, da su u jednom periodu srbi cinili vecinu u nekim drzavnim sluzbama ili u vojsci?

Znas li da se po Lici, Kordunu i Baniji spavalo pod vedrim nebom do 1950.? Znas li da krajevi koji su najvise stradali za vrijeme NDH nisu dobili nikakvu pomoc da se oporave? Sve sto je opravljeno, sagradjeno, sve je to narod sam svojom mukom radio.

PS: Nikola Ljubicic je tek 1967. godine postavljen za minista odbrane u JNA, sto je bilo veliko iznenadjenje. Sto znaci, bio je prvi iz Srbije na celu vojske, otkada je JA/JNA formirana, a o drugim funkcijama i dominaciji da i ne govorim.

Iznosis poluistine. I kakve koristi je imao obican narod od toga, da su u jednom periodu srbi cinili vecinu u nekim drzavnim sluzbama ili u vojsci?

Znas li da se po Lici, Kordunu i Baniji spavalo pod vedrim nebom do 1950.? Znas li da krajevi koji su najvise stradali za vrijeme NDH nisu dobili nikakvu pomoc da se oporave? Sve sto je opravljeno, sagradjeno, sve je to narod sam svojom mukom radio.

PS: Nikola Ljubicic je tek 1967. godine postavljen za minista odbrane u JNA, sto je bilo veliko iznenadjenje. Sto znaci, bio je prvi iz Srbije na celu vojske, otkada je JA/JNA formirana, a o drugim funkcijama i dominaciji da i ne govorim.

Ma oni su bili trovani sa glupostima i bog. Sto je svaki obican Bosnjak u Jugi bolje ziveo nego sto su Srbi ziveli, to niko ne vidi. A sto smo platili ti Jugu sa skoro million srpskih zivota i to ne vide.

Ma oni su bili trovani sa glupostima i bog. Sto je svaki obican Bosnjak u Jugi bolje ziveo nego sto su Srbi ziveli, to niko ne vidi. A sto smo platili ti Jugu sa skoro million srpskih zivota i to ne vide.

A zaboravljaju, da je dobar dio srba u ime internacionale, socijalizma i Jugoslavije odbacilo bilo kakvu pripadnost prema srpskom narodu. Tek krajem osamdesetih poceli su se najvece komunjare pretvarati u najvece cetnike i srpske rodoljube (Seselj kao najbolji primjer).

Pa i Rankovic koji je bio u vecoj funkciji u tadasnjoj Jugoslaviji, nije bio u poziciji da naredi bilo sta hrvatskim komunistima, koji su dominirali Jugoslavijom, tj. Krajacic, Blazevic i Bakaric kao glavni.

I ne samo to. Mosa Pijade je predlagao tada neku vrstu autonomije srbima u Hrvatskoj zbog ustaskih zlocina, a znas ko je najvise bio protiv toga? Ne Kominterna, ne hrvati ili drugi, nego srbi, srbi na papiru a po uvjerenju teske komunjare, Rankovic i Djilas.

haha srpsko mitomanija nikad kraja,,pa srbi breee su samo ginuli ..rankovic& konsorten su humani bili...i ti vuk dobro znas da su bosnjaci a pogotov albanci bili narod drugog ranga...al opet bolje to nego da bi bio srpski knez na vlast....ma ko se preselijo u plodno vojvodina gdje su isutali volksdeutscherli ,bosnjaci? hrvati? ne nego srbi iz vukojebine bosne i crne gore......pazi po svim statiscima a bas po svim su cinili srbi vrhovne ljude dal to bio vojsci ili politika..kada u jna 80% glavni ljudi cinili srbi o cemo onda mi pricamo heeeeej JNA a dokaz znamo...na koju su strane stali...
da su srbi ogrovno gubitak imali u 2,sr to stoji a i drugi su imali. al da jugo drzava protiv srba bila...nigdje veze

- - - Aktualisiert - - -

ajd daj primjer.

haha srpsko mitomanija nikad kraja,,pa srbi breee su samo ginuli ..rankovic& konsorten su humani bili...i ti vuk dobro znas da su bosnjaci a pogotov albanci bili narod drugog ranga...al opet bolje to nego da bi bio srpski knez na vlast....ma ko se preselijo u plodno vojvodina gdje su isutali volksdeutscherli ,bosnjaci? hrvati? ne nego srbi iz vukojebine bosne i crne gore......pazi po svim statiscima a bas po svim su cinili srbi vrhovne ljude dal to bio vojsci ili politika..kada u jna 80% glavni ljudi cinili srbi o cemo onda mi pricamo heeeeej JNA a dokaz znamo...na koju su strane stali...
da su srbi ogrovno gubitak imali u 2,sr to stoji a i drugi su imali. al da jugo drzava protiv srba bila...nigdje veze

- - - Aktualisiert - - -

ajd daj primjer.

Zasta?

haha srpsko mitomanija nikad kraja,,pa srbi breee su samo ginuli

Sta od ovoga napisanog je konkretno mitomanija? Gdje si ti ovdje citao da su samo srbi bili zrtve? Ovdje se iskljucljivo pisalo, da je komunisticki-partizanski pokret bio totalitarni. Komunisti nisu mogli nikome donjeti slobodu, jer je ni sami nisu imali u okviru svog sopstvenog pokreta. Ako meni nevjerujes, onda su ti valjda cistke inteligencije po cijeloj Jugoslaviji, kolektivizaciji, holodomoru, razni Goli Otoci i o revoluciji koja "jede" svoju djecu, kao dokaz dovoljni.

Ne brini, znam za cetnicke zlocine u istocnoj Bosni.

rankovic& konsorten su humani bili

Rankovic human? Kada i u koje vrijeme? Komunisticki zlikovac poput Djilasa ili Vukmanovica.

i ti vuk dobro znas da su bosnjaci a pogotov albanci bili narod drugog ranga.al opet bolje to nego da bi bio srpski knez na vlast

Dobro, kojim su se to privilegijama mogli posluziti srbi iz Prnjavora ili Bilece, koje su bile uskracene bosnjaku u Prijedoru ili Sarajevu?

ma ko se preselijo u plodno vojvodina gdje su isutali volksdeutscherli ,bosnjaci? hrvati? ne nego srbi iz vukojebine bosne i crne gore......

Opet vadis stvari iz konteksta. Kolonizacija je politicki proces.

Pazi, vec je bilo pokazano da je tadasnja SR Hrvatska trebala prakticno slati svoje koloniste u podrucja Backe, gdje je bilo vise Hrvata od Srba prije WW2, no takodjer se pokazalo da nema dovoljno kolonista Hrvata. Ispalo je da su naseljenici koje je SRH slala prko Dunava u ogromnoj vecini bili hrvatski Srbi. Hmmmm pa gdje su onda naseljavali Hrvate? Pogledaj opstine Belog Manastira, Vukovara, Osijeka i Vinkovaca. Ta su podrucja primila najvise kolonista u Hrvatskoj. Dakle Vojvodina je tacan primjer, ali nije jedini.

pazi po svim statiscima a bas po svim su cinili srbi vrhovne ljude dal to bio vojsci ili politika..kada u jna 80% glavni ljudi cinili srbi o cemo onda mi pricamo heeeeej JNA a dokaz znamo...na koju su strane stali.

Opet neznanje. Od 1948. do 1967. godine jugoslavenskom armijom vladali su iskljucljivo Hrvati i pojedini srpski komunisti iz Hrvatske. Srbi iz Srbije ili Crne Gore su jedva dospijevali do polozaja nacelnika Generalstaba. Najpoznatiji srpski partizanski generali nikada nisu postali generali armije. Znaci 20 godina su drzali generali Hrvati glavne uloge. Ako pricas o takvim stvarima, ili pricaj cijelu istinu ili jednostavno nemoj ovdje iznositi nebuloze i lazi.

eto vidis hrvati i srbi vladali jugoslavijom nekad hrvati nekad srbi ...jel tacno ?? i najvise kukate
a jel ovo istina
??
i
Bruder ganz einfach schau dir die Bevölkerungsentwicklung unsere Muslime in YU an und dann kannst du nicht sagen das es uns schlecht ergangen ist allein in BIH haben wir uns innerhalb von 50 jahren verdreifacht vom Kosovo will ich garnicht sprechen und im Sandzak haben wir auch einen guten anteil vorzuweisen als auch in Kroatien und Slowenien. Zusammmengfasst haben wir aus dieser Sicht am meisten vom Projekt YU profiter und jetzt ernten wir langsam diese Früchte.

...wahnsinn was ich hier alles verpasst habe :77:....svaka cast drugovi i drugarice....

Zurück
Oben