Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Prosinečki novi trener Crvene zvezde!

einer der sympatischten besten ex spieler von ex jugoslawien trainiert besten fussball club vom balkan das doch geil.

Hier noch ein Link. Prosinecki wollte Komljenovic, den "Chef" der weltberühmten Dinamo-Schule als Asistenstrainer haben, der hat jedoch abgelehnt, er sei wahrer Dinamovac im Herzen!

Komljenović odbio Žutog: 'Ja sam dinamovac, tu pripadam i nikad neću ići 'tamo preko'

• fabijan_komljenovi_365024S1.jpg

Drago Sopta / Cropix

Autor: Davorin Olivari

Objavljeno: 12.01.2011

Odmah su se oglasile i Delije, najžešći navijači Beograđana i ultimativno postavili zahtjev: 'Hrvat ne može biti trener u Crvenoj zvezdi’. Prosinečkog ne smatraju Hrvatom

Fabijan Komljenović, trener starijih pionira Dinama, bio je velika želja Roberta Prosinečkog, šefa struke beogradske Crvene zvezde. Veliki Žuti je svim srcem želio da mu Koma bude prvi asistent. Čak je inzistirao kod Uprave Zvezde da mu se priključi na pripremama.
Međutim, oglasile su se Delije, najžešći navijači Beograđana i ultimativno postavili zahtjev: 'Hrvat ne može biti trener u Crvenoj zvezdi’.
Prosinečki? Njega Delije ne smatraju Hrvatom, kad smo bili u Beogradu na predstavljanju Velikog Žutog, vođe navijača su nam rekli: 'Jedan je Robert Prosinečki, sve ostalo su Hrvati’. Jučer smo Fabijana Komljenovića sreli u Maksimiru, jurio je na sastanak nogometne škole.

- Ne, nisam se uplašio Delija, ali neću u Crvenu zvezdu!
Ne pripadam 'tamo preko’
Zašto ne želi u Beograd kad ga je pozvao i tako žarko želio njegov veliki prijatelj Robert Prosinečki?
- Ja sam dinamovac i pripadam Dinamu. Ovo je moj dom. Ne pripadam 'tamo preko’ i zato ne želim preuzeti funkciju asistenta Roberta Prosinečkog!
Koma je bio vrlo jasan, ostaje kao trener u nogometnoj školi Modrih.
- Tu mi je sve, obitelj, prijatelji, posao koji volim.
Što je rekao Veliki Žuti kad ste mu priopćili svoju odluku?
- Što će reći? Potpuno me razumije. Hvala mu što me želio za asistenta. To mi itekako godi. Nije me želio za asistenta samo zato što sam mu prijatelj, već zato što misli da mu mogu pomoći u radu. Imponira mi to, ali velim, moja odluka je - ostajem u Dinamu!
Nije li Crvena zvezda bila veliki izazov, stepenica više u vašoj karijeri nogometnog trenera?
- Naravno da jest. Bio bi to veliki izazov, ali ja ga nisam prihvatio. Znam kamo pripadam, gdje želim biti i zato nisam razmišljao kad sam donosio odluku o ostanku u svom plavom klubu.

Was ich auch rauslesen konnte, die Delije können wohl immer noch nicht wahrhaben, dass Prosinecki Kroate ist, haha.

Zurück
Oben