Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Rezepte vom Balkan

Kozarčanin;410979 schrieb:
Kozarcanski specialitet!!

Kvrgusa

Sastojci potrebni:1kg pile, 2 jaja, so,ulje,voda
kajmak,sasvim malo praska za pecivo ili malo kisele vode ...

Nacin Pripreme: U jednu posudu stavite brasna,1- 2 jaja, soli,kiselo mlijeko,jedna kasika kisele vrhnje,vode po potrebi, i malo na vrhu noza praska za pecivo.Izmjesati sve sastojke zajedno, do zeljenje gustine tako da nebude ni previse rijetka ni previse gusta.. Znaci malo gusce od ustipaka,.Ukljuciti rernu da se zagrije.Uzmite pile, operite ga,isjecite na zeljele komade zatim meso zacinite prema ukusu.,Tepsiju pomastiti pa je malo zagrijati u pecnici. Kad se ulje uscvrci,izvadite je i saspite tjesto u nju, zati uzmite pile isjeckano, poredajte ga po tijestu, kako zelite, i staviti u rernu da se ispece.Kad je kvrgusa pecena napravi se preliv na sljedeci nacin..Uzeti jednu malu posudu,stavite u nju ,vrhnje (kajmaka), takodje moze malo i slatke vrhnje za bolji ukus,malo soli razmutite to i pospite po kvrgusi.

19544.303393.jpg

das is eindeutig das beste was es gibt lecker!!!! :hotsun:
 
und das beste was es süsses gibt ist!!!



Hurmasice

Potrebno: 50 dkg brasna, 50 dkg maslaca,2 dl kiselog mlijeka, 2 jajeta, 60 dkg secera, 2 limuna, 10 dkg oraha.
Priprema: Umjesajte u posudi maslac, dodajte kiselo mlijeko i dva zumanjka. Sve dobro umutite. Dodajte u masu brasno.
Izradite tijesto. Na krupniju stranu ribeza nanesite tjesto i oblikujte hurmasice. U sredinu stavljajte orah. Prije nego sto ih stavite u tepsiju, pospite ih brasnom. Pecite na jakoj vatri 30 minuta. Pecene zalite secernim sirupom (gustim serbetom)i ohladite.
Hurmasice.jpg




bosnisch halt :) einfach aber mega lecker
 
Super Idee, der Rezepte-Thread!!

Habt Ihr eventuell ein Rezept für Đuveć? Da fahr ich voll drauf ab... oder für Sarma?

Hvala!

Puno Pozdrava, Krastavac
 
Zurück
Oben