Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Rinia shqiptare

Woher kommen die ganzen Schläferaccounts?
Mir kommt das Forum gerade so fremd vor :-k

Po shiko sa shkrimin e bon per cdo dit. ska biseda shoqerore edhe ngul ketu.

Po biseda apo diskusione ka, por temat nuk po jon te mira. Duhet te folim per problemet per te cilat kemi mu kujdesur ne kohen qe vijem. E me veqansi kjo teme e narkotikeve eshte per shqetsim per nesh, sepse rinia eshte shtyla e ardhmerise se tone e kjo dukuri eshte demshme.

Hör auf zu spammen, nutze lieber die zeit für dein leben ausserhalb des forums

wenn's dir nicht passt au revoir

Wir sind Ausländer in Deutschland, Ausländer im Heimatland und jetzt auch noch Ausländer im Balkanforum. Überall nur Ausländer

Prizrenchick ia ke kajt nanen. E teprove shum, thu ti qe jemi ne afrike qendrore.

Kosova as me milimeter nuk i afrohet getos ne amerike. Se u bo nami qe pe pagujn ka 1 euro rojtarin. Droga shitet neper gjith boten po ti e gjete bashk popullin shqiptar qe duhet me lon shtetin per mi ik konsumit te droges. Sa heroike. Zvicrra si shtet eshte me stabil dhe me e fort se t'gjitha shtetet ne evrope. Por prap nuk ka shtet evropian, ku konsumi i kokaines eshte me i larte se ne zvicerr. Me dal prej kosove e me ik per pernedim, se menzi s'po presin evropianet me i marr shqiptart, e mi shkollu e punsu. Mushu mend pak.

Per mendimin tim eshte pergjegjesia me se pari tek personaliteti vet, se dyti tek prindi, dhe pastaj vin institucionet te shtetit ashtu si edhe shkolla. Shteti se ka per detyre ta zbuloj qdo konsumentar te droges. Eshte detyra e prindit.

nami u bo? Zoteri, kjo eshte faIemintim i siguries qka garantohet nga kushteta, per ket arsye kemi shtet,qka te vyn shteti, kurse vet duhesh me garantu per siguri?

E ke pa Iagjen Marigona ne Prishtine, ketu jetojn gjith famiIiaret e poIitikanve te rethuar nga sekuritas, me shkoIIa nveti. Kjo Iagje eshte nje skandaI i rendit te pare, ku para syve tone, shoqeria, poIitika dhe shteti pranon se nuk mund te garantoj per siguri dhe edukim. Vet PoIitikanet dhe PopuIIi pranon se shteti po deshton.

Nuk kuptoj qka nuk osht nreguII me neve, qysh ndodhi qe gjith vIerat e UCK`s u tradhtuan ? Gjith kjo vujtje, gjith kjo pune e njerz, gjith ky gjak, gjith ky Iot......per nje vend te drejt dhe te Iire......sod njerzt ende po ikin, kush po jeton ne kosove, po jeton si ne "transit", me shpres te migroj ne perendim, shkret burr, shkret.......me shtet, me ekonomi, me parti, me xhami, me gjith na bonen mut e mut. Na shtinen drogen ne atdhe, na shtinen te zezen e keqe ne feh, e bonen IIom.

mfaI perkto fIaj te renda, po jam ideaiist dhe jam Ienduar shum me reaIitetin, si do mos tash kur u mbyt Astrid Dehari dhe kidnapun mesuesit Turk, per mue ska ma dyshim....se jem totaIisht e kunderta, per qka kem Iuftu

Me kreasim me serbi, maqedoni, greqi, dhe vendet tjera ne baIkan apo perendim te evropes, Kosova ende nuk eshte "heImuar" aq shum me drogen te rende, as me te "Ieten", dhe as nuk ka tradit, pershkak kuItures konservative dhe se 97% ishin bujk.

Pyti 10 persona ne Kosova per bari, 9 prej tyre mendojb bari per Iope. Ne zvicer, 10 e dijn qka duhet me than "bari"

Zuletzt bearbeitet:
nami u bo? Zoteri, kjo eshte faIemintim i siguries qka garantohet nga kushteta, per ket arsye kemi shtet,qka te vyn shteti, kurse vet duhesh me garantu per siguri?

E ke pa Iagjen Marigona ne Prishtine, ketu jetojn gjith famiIiaret e poIitikanve te rethuar nga sekuritas, me shkoIIa nveti. Kjo Iagje eshte nje skandaI i rendit te pare, ku para syve tone, shoqeria, poIitika dhe shteti pranon se nuk mund te garantoj per siguri dhe edukim. Vet PoIitikanet dhe PopuIIi pranon se shteti po deshton.

Nuk kuptoj qka nuk osht nreguII me neve, qysh ndodhi qe gjith vIerat e UCK`s u tradhtuan ? Gjith kjo vujtje, gjith kjo pune e njerz, gjith ky gjak, gjith ky Iot......per nje vend te drejt dhe te Iire......sod njerzt ende po ikin, kush po jeton ne kosove, po jeton si ne "transit", me shpres te migroj ne perendim, shkret burr, shkret.......me shtet, me ekonomi, me parti, me xhami, me gjith na bonen mut e mut. Na shtinen drogen ne atdhe, na shtinen te zezen e keqe ne feh, e bonen IIom.

mfaI perkto fIaj te renda, po jam ideaiist dhe jam Ienduar shum me reaIitetin, si do mos tash kur u mbyt Astrid Dehari dhe kidnapun mesuesit Turk, per mue ska ma dyshim....se jem totaIisht e kunderta, per qka kem Iuftu

Me kreasim me serbi, maqedoni, greqi, dhe vendet tjera ne baIkan apo perendim te evropes, Kosova ende nuk eshte "heImuar" aq shum me drogen te rende, as me te "Ieten", dhe as nuk ka tradit, pershkak kuItures konservative dhe se 97% ishin bujk.

Pyti 10 persona ne Kosova per bari, 9 prej tyre mendojb bari per Iope. Ne zvicer, 10 e dijn qka duhet me than "bari"

Tungjatjeta shoki

po, kushtetuta garanton sigurin e cdo shtetasit. në të kunderten shteti duhet ti mbledh taksat (ne ket shembull eshte 1 euro muaji / 12 euro viti. Kshtu punon shteti. Shteti nuk ka mundesi te jep gjithcka dhe mos te lyp asgje. Po, e kam pa lagjen Marigona edhe kam qen me vizitu. Aty nuk jetojne vetem politikane, por thjesht (mbi 80%) shqiptare te pasur nga perendimi (edhe nga Kosova). Sigurimi e ruan lagjen per te mos ket hajni ose plaqkitje dhe paguhet nga antaret e lagjes. Pra, ku deshtoj shteti? Demokracia ka qen, qka deshtet vet. Nje pik e rendesishme e demokracis eshte tregu i lire per te gjithe. Ju demokratet e deshtet keshtu, por prap nuk ju pelqen.

Nuk kupton qka nuk eshte ne rregull? te tregoj une. Jam i sigurt, qe cdo njeri (vajze apo mashkull), ndonje her ne jeten e vet e ka vjedh ndo nje gje te vogel (te qofte edhe vetem ni lapskimik). Tash merre me mend, te shtin populli ne thes te lekut. Gjinia njerzore nuk ngihet kurre, mos harro.

Nga je ti, qe pi sheh ton ata njerz qe menzi spo presin me ik? Une kaloj goxha koh te gjate neper gjith trojet shqiptare, per cdo vit. Po kshtu ekstrem qysh e pershkruan ti kurr nuk kam ndegju. Po, jan ata analfabetat qe mendojn qe po mjellim pare pi toke, po shum shpejt i kan ra pishmon e jan kthy. se nuk jan msu me punu ka 8-10h ne dite, po veq mu sill kafeve edhe mu anku qe ska pun. pun ka sa te dush, po vullnetin e vizionin nuk e kane.

Edhe une jam i lenduar, me djeg zemra kur shoh qa po ndodh ne shtetin ton 2 millionsh midis evrope. Per Astrit Deharin te lutem mos fol, se je i pa dishem qka ka ndodh me at djale.

Per te rikthy ty ne realitet, duher ta dish qe droga per te gjith ballkanin vjen po thuaj se mbi 90% nga shqiperia. Dmth Shqiperi - Kosove - (Serbi, Mali i Zi, Bosnje, Bugari etj.). Nga shqiperia shitet ne greqi, ne itali, dhe shperndahet ne gjith evropen. 20 minuta kërkim ne internet boll jan per ti lezuar te gjitha. Po kshtu jem ne shqiptart, punen duhet ta kryn dikush tjeter per veti. Ne prishtine pyte kon te dush per bari, te gjith do e din per qka e ke fjalen.

pershendetje

shtetin e kena te korruptum edhe pik.. askush nuk po ka vullnet te interesohet per popull apo per kuvend, por viq per vetveten.. dhe ata qe po kan interes, mbahet posht prej hajnave dhe nuk guxojn me bo za.. at, qka e ka pershkurar perpara shqiptarin si person, me mendime, krenari, mikprits, zemer te bardh dhe i drejt.. krejt kan humbur dhe secilli o bo egoist dhe spo ja don tjetrit tmiren.. na kan ardhur gjerat materiale kurse dashnija ka hup deri nfund.. qka do te presish ather? mos prit as prej popullit as prej shteti asgjä.. une shpresat i kam humbur..

Zurück
Oben