"ne bi lepo izgledalo sredinom sledeće godine kada bi se pisalo da je jedna zemlja, koja je svoju državnost dobila etničkim čišćenjem, ušla u EU". Sad znato zasto je Gotvovina slobodan
sagt ein EU EXPERTE
Bei Fremdzitaten bitte Quellenverweise.
"ne bi lepo izgledalo sredinom sledeće godine kada bi se pisalo da je jedna zemlja, koja je svoju državnost dobila etničkim čišćenjem, ušla u EU". Sad znato zasto je Gotvovina slobodan
sagt ein EU EXPERTE
Bihac sam po sebi, nije predstavljao neku opasnost - nije mi jasno zasto su idioti forsirali ka tom djelu ratista i slali toliko ljudstvo, tj. i to jos po onoj poznatoj komunjarskoj ratnoj skoli "kreni, stani i nazad". Bas u to vrijeme o kojem pricas, stizale su "radosne" vijesti, kako ce se uspostaviti odnosi na nivou Generalstaba VJ, Uprave bezbjednosti, Obavjestajne uprave kao i od Resora DB Srbije. Tada se pricalo, da ce resor DB Srbije imati stalnu ekipu u Kninu na cijem celu ce se nalaziti izvjesni Filipovic (gad od covjeka). Stvar je u tome, da su hrvati sa akcijom "Skokom" otvorili prvu od okupno tri faza, koje ce na kraju dovesti do ugrozenja Knina i zauzimanja cjelokupne teritorije Krajine. Ovo je bio pocetak kraja Krajine. A sverc i kriminal cvijetaju kao majske ruze.
Legijo jos nesto. Medjunarodna zajednica nije imala nikakvo rjesenje za krizu na prostorima bivse Jugoslavije i u tome je Tudjman vidio svoju sansu. U potpunosti je odbacio opciju sa Abdicem i opciju pregovaranja sa Srbijom i Krajinom. Pregovore je prihvatao samo kao mogucnost sopstvenog manevra, ali bez ikakve namjere da razgovara o bilo kakvim opcijama o Krajini osim opcije polaganja oruzja i ulaska u ustavno‐pravni poredak zemlje. Da li je na relaciji Tudjman – Milosevic postojao neki dogovor da se Srbija nece mjesati u sukob, ako Hrvatska napadne Krajinu, ja ne znam niti mogu da pogadjam. Iz vise izvora je takvo sta stizalo, ali konkretnih podataka nije bilo. Ma da, na terenu su se dogadjali vrlo sumljivi stvari. 1991 su srbi bili u poziciji da stvarno diktiraju uslove, 1994/1995 su hrvati ojacali a moral srba je pao i tako se prica prekokrenila. 1993 je omjer snaga bio otprilike 50/50.
das ist doch kompletter schwachsinn, zu behaupten er wäre frei gekommen, wegen dem eintritt in die eu.
da würde sich ja die eu komplett lächerlich machen..
ich kenne mich mit der thematik wirklich nicht aus, darum spreche ich als Außenseiter und wie ich die dinge so betrachte und fühle.
so abwegig ist das nicht, manche Entscheidungen die irgendwo getroffen werden haben auch politische hintergründe.
es muss nicht heissen das es in diesem fall so ist. aber sehr unwarscheinlich ist es nicht sein.
Der Vatikan hatte seine Finger im Spiel und wollte nicht das Kroatien als katholisches land einen Kriegsverbrecher in Haag sitzen hat,
sagte heute ein PC-Experte.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen