Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sarajevo / Sarajewo (Bosnien und Herzegowina/Bosna i Hercegovina/BiH)

Würdet Ihr nach Sarajevo gehen?


  • Umfrageteilnehmer
    274

Air-Bosna

B.O.S.N.A .I. H.E.R.C.E.G
Počelo postavljanje skele za obnovu fasade zgrade Muzičke škole u Sarajevu

Quote:
Počelo je postavljanje skele za obnovu fasade zgrade Muzičke škole u Sarajevu, što je projekt koji zajednički finansiraju Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Muzička akademija je nacionalni spomenik naše države, a sagrađena je 1882. godine po projektu Josipa Vancaša, te kao takva predstavlja prioritet za obnovu njenog vanjskog izgleda.

Riječ je o vrlo važnom nacionalnom spomeniku koji je je već godinama u veoma lošem stanju.

"Objekt Muzičke škole predstavlja arhitektonsko i kulturno bogatstvo ovog grada. Obnova je bila imperativ i izuzetno je mi drago da je projekt krenuo sa realizacijom", izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

klix

———

https://youtu.be/r0-PIs3JrjQ
 

Air-Bosna

B.O.S.N.A .I. H.E.R.C.E.G
Predstavljen megaprojekt "Avaza": ''Ski Tower''

U hotelu "Hills" drugog dana Sarajevo Business Foruma brojne bh. kompanije predstavile su svoje projekte međunarodnim investitorima, a među njima i kompanija "Avaz", koja planira graditi 250 metara visok ''Ski Tower''.

Mi volimo činjenicu da je Sarajevo davne 1984. godine bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara. Olimpijski se duh vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine ove godine organiziranjem EYOF-a, olimpijade mladih.

''Ski Towerom'' ostavljamo trajnu uspomenu i podižemo spomenik olimpijskom duhu ovog grada i ove države. ''Ski Tower'' je projektiran u olimpijskom duhu – takmičenja u dobru i pobjede uz fer-plej. To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi.

https://avaz.ba/vijesti/bih/477191/p...restiznu-listu
 

gibsea106

Frischling
_1010889.jpg

Mit dieser "Bim", seinerzeit ein Geschenk der Wiener Linien, bin ich in den 80er Jahren in Wien noch in die Schule gefahren.
2 sind noch täglich im Einsatz. Ursprünglich waren es 12 (?) Stück.
 
Oben