Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sarajevo / Sarajewo (Bosnien und Herzegowina/Bosna i Hercegovina/BiH)

Würdet Ihr nach Sarajevo gehen?


  • Umfrageteilnehmer
    283
Počelo postavljanje skele za obnovu fasade zgrade Muzičke škole u Sarajevu

Capture1.png


Capture.png


Quote:
Počelo je postavljanje skele za obnovu fasade zgrade Muzičke škole u Sarajevu, što je projekt koji zajednički finansiraju Grad Sarajevo i Općina Stari Grad.

Muzička akademija je nacionalni spomenik naše države, a sagrađena je 1882. godine po projektu Josipa Vancaša, te kao takva predstavlja prioritet za obnovu njenog vanjskog izgleda.

Riječ je o vrlo važnom nacionalnom spomeniku koji je je već godinama u veoma lošem stanju.

"Objekt Muzičke škole predstavlja arhitektonsko i kulturno bogatstvo ovog grada. Obnova je bila imperativ i izuzetno je mi drago da je projekt krenuo sa realizacijom", izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

klix

———

https://youtu.be/r0-PIs3JrjQ
 
Predstavljen megaprojekt "Avaza": ''Ski Tower''

U hotelu "Hills" drugog dana Sarajevo Business Foruma brojne bh. kompanije predstavile su svoje projekte međunarodnim investitorima, a među njima i kompanija "Avaz", koja planira graditi 250 metara visok ''Ski Tower''.

Mi volimo činjenicu da je Sarajevo davne 1984. godine bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara. Olimpijski se duh vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine ove godine organiziranjem EYOF-a, olimpijade mladih.

''Ski Towerom'' ostavljamo trajnu uspomenu i podižemo spomenik olimpijskom duhu ovog grada i ove države. ''Ski Tower'' je projektiran u olimpijskom duhu – takmičenja u dobru i pobjede uz fer-plej. To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi.

800x450.jpg


800x450.jpg


800x450.jpg


800x450.jpg


https://avaz.ba/vijesti/bih/477191/p...restiznu-listu
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Mit dieser "Bim", seinerzeit ein Geschenk der Wiener Linien, bin ich in den 80er Jahren in Wien noch in die Schule gefahren.
2 sind noch täglich im Einsatz. Ursprünglich waren es 12 (?) Stück.
 
Zurück
Oben