Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Schlacht auf dem Amselfeld

• Ersteller Ersteller Dzek Danijels
  • Erstellt am Erstellt am
Moga sam biti car drugom srcu gospodar nisam htijo ni da cujem toj lejepoiti ja robujem - poljumbi me s'puno zara da srecniji budem rob od cara....
fällt mir so spontan dacu ein hehe :)

Die Schlacht auf dem Amselfeld war ein eindeutiger Sieg der Serben gemeinsam mit den Osmanen gegen das ungarisch-kroatische Heer 1448

Die Schlacht auf dem Amselfeld war ein eindeutiger Sieg der Serben gemeinsam mit den Osmanen gegen das ungarisch-kroatische Heer 1448

wieder mal zuviele vatikan-bücher gelesen und jetzt die jungen jungs hier provozieren und anstacheln wollen, obwohl du genau weisst auf welche schlacht sich der thread bezieht!

wenn du österreicher(huiii mich graust der gedanke an dessen einwohner) und die tunte the rock, dieser thread stört und behämmert empfinden, tu ich eigentlich auch, warum zieht ihr mit den anderen volliditoten, grundlos über die serben her?:rolleyes:

auf seriös und moral machen, aber wie es aussieht, nur wenn es euch passt!!

Kao prvo, dje ste to procitali da je Lazar bio car ?
Kada je to bio Lazar krunisan za cara ?

Sto se tice kneza a ne cara Lazara, ako vam nije poznato, on je stvorio srediste u Krusevcu, drzeci ajmo reci najbogatiji i najplodniji dio tadasnje srpske drzave, sa cijelim slivom obe Morave. Ispred njega, odnosno prema turcima, nalazilo se u srpskoj, njemu podredjenoj vlasti ravno Kosovo, koje je stitilo tada Srbiju sa juga. E sad, knez Lazar se nadao, da ce u savezu sa Bugarskom i Bosnom moci obezbjediti svoje podrucje od sudbine juzne srpske drzave. Sa njim pocinje povlacenje sredista prema sjeveru, tj. knez Lazar ne nastavlja punu tradiciju nemanjicske Srbije. (Kad smo vec kod Silnog Nemanjica i ove gluposti u vezi cara, to pravo su mogli imati samo nasljednici cara Stefana Dusana Silnog Nemanjica i njegovog sina, i ako pored toga nije bio, jer Dusan nije mogao imati djecu, i sad ja vas opet pitam, posto vidim javili su se izgleda mnogi na ovu temu,po kojem pravu mogao je imati "car" Lazar i to jos iz loze Hrebeljanovica da se krunise za srpskog cara?
A siguran sam da 98% nije procitalo knjigu vezano za ovaj period ove istorije, knjigu nije dovoljno samo tek tako procitati, trebaje nauciti, ako treba 2 ili 3 puta pazljivo procitati.
A vidim javili su se becki konjusari i poturice na ovu temu, neznajuci ni svoju istoriju/historiju/povijest, sole drugima pamet u vezi srpske istorije ...

Zurück
Oben