Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Slavenski jezici

Evo o chemu :D

Et o chemu, i ja joj sad fino napisem da Ruski jezik nije u grupi gdje je Bosanski jezik!
Al dzaba njoj moras crtat!
To sto poticemo iz istih korjena davno je nestalo, zbog toga su jezici i podjeljeni!
A Turski jezik je veoma utjecao na daljnji razvitak Bosanskoj jezika!

Isti korjeni isto nije tacno,slaveni su doselili i dali nama dosta rijeci a nas bosansko ilirski narod koji je velika vecina od uvijek je zvio na nasim prostorima,jos ce se dosta saznati,mnogo nasi rijeci nisu ni slavenski ni turski i ja radim rusima i poljacima i ima dosta sto se nerazumije,ruse nerazumijem vise nego turke a od poljaka da nepricamo

es geht darum, wie ihn meine Professorin pwnen wird.
Er steht wohl drauf, von Frauen gedemütigt zu werden.
Kann er haben ;)

U Bosanskom jeziku imas i Germanizama, samo tvog Ruskog nema nigdje!
Kuzis?
To sto se u Komunizmu furao Ruski jezik, nema s ovom temom nista:D

A Boze moj i da dokazes da je ona upravu, zar bi to nesto trebalo lose utjecat na mene? Valjda se u zivotu uvjek uci? :D

Isti korjeni isto nije tacno,slaveni su doselili i dali nama dosta rijeci a nas bosansko ilirski narod koji je velika vecina od uvijek je zvio na nasim prostorima,jos ce se dosta saznati,mnogo nasi rijeci nisu ni slavenski ni turski i ja radim rusima i poljacima i ima dosta sto se nerazumije,ruse nerazumijem vise nego turke a od poljaka da nepricamo

Isti korjeni misli se na ovo:
Slavenski jezici su podskupina Indoeuropskih jezika. Spadaju u podskupinu satem-jezika, zajedno s baltičkim jezicima (sa kojima su neposredni srodnici i tvore zajedničku granu, baltičko-slavensku), armenskim jezikom, indoiranskom skupinom jezika, anatolijskim ili luvo-hetitskim jezicima i toharskim jezicima.

Zato imamo podjelu Slavenskih jezika!

U Bosanskom jeziku imas i Germanizama, samo tvog Ruskog nema nigdje!
Kuzis?
To sto se u Komunizmu furao Ruski jezik, nema s ovom temom nista:D

A Boze moj i da dokazes da je ona upravu, zar bi to nesto trebalo lose utjecat na mene? Valjda se u zivotu uvjek uci? :D

pa nije hitler dzaba prico da smo goti:)
salim se a imamo dosta germanski gena i dokazeno je da su germanski goti dosta zivili kod nas i ostali a naravno smo i od vrijeme austrije pa do danas dosta njihovi rijeci preuzeli

Ich hab doch noch nich mal mit ihr gesprochen, omg?!
Die leitet ein ganzes Institut und hält Seminare, du glaubst doch nich wirklich, dass die bis morgen abend schon antwortet???

Nisam tebe nista ni pitao, posto cekam tvoj odgovor!
Nisam ni mislio da ce ta profesorica odma odgovorit!
Iako si vec napisala sta ona kaze za Bosanski jezik!
Al me bas zanima kako ce reci da u Bosanskom jeziku ima, vise Ruskoj jezika nego Turskog :D

Iako sam mislio da cu dobit od tebe kakav konkretan odgovor, jer ipak si zapocela o tome!

I sta kazes Magic dali je Bambi s svojom profesoricom upravu?

Ako mislis na izjavu:gegen Russisch kommen die türkischen lehnswörter BEI WEITEM nicht an onda bi reko da nije u pravu,dosta se nezna od nasog jezika i tek se polako pocinje otkrivati iza komunisma gdje je bilo zabranjeno i zadnjog rata koji nas jos blokira.
Znam da su njemacki vojnici rekli da su bosanci goti sto je nas jezik dosta drugaciji od ruskoga i dosta drugacije izgledamo,cito sam da nas jezik ima preko 30% rijeci sto se nezna odakle su jel ne pripadaju ni jednom ni drugom,sumlja se da je od nasog starog ilirskog dijalekta ko i ime nase zemlje,Bosna. A treba ce jos vremena dok se sve dokaze a bit ce dosta stvari gdje ce se neki ljudi da cude

Ako mislis na izjavu:gegen Russisch kommen die türkischen lehnswörter BEI WEITEM nicht an onda bi reko da nije u pravu,dosta se nezna od nasog jezika i tek se polako pocinje otkrivati iza komunisma gdje je bilo zabranjeno i zadnjog rata koji nas jos blokira.
Znam da su njemacki vojnici rekli da su bosanci goti sto je nas jezik dosta drugaciji od ruskoga i dosta drugacije izgledamo,cito sam da nas jezik ima preko 30% rijeci sto se nezna odakle su jel ne pripadaju ni jednom ni drugom,sumlja se da je od nasog starog ilirskog dijalekta ko i ime nase zemlje,Bosna. A treba ce jos vremena dok se sve dokaze a bit ce dosta stvari gdje ce se neki ljudi da cude

Nur mal zur Klarheit:
Mir geht es um die aktuell verwendete Sprache, nicht um Wörter, die im alltäglichen Sprachgebrauch schon vor hunderten von Jahren verlorengegangen sind. Es geht um DAS, was der NORMALBÜRGER JETZT so spricht.
So und jetzt geh ich schlafen. Laku noc.

Zurück
Oben