Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Soziale Unruhen in Bosnien

@dinarski

Hab keine Zeit jetzt aber kurz. Wenn du es nicht einsehen willst, dass es den Leuten schlecht geht und WIR sicher nicht auf ewig so leben werden nur damit sich Leute wie du nicht bedroht fühlen, da kann ich auch nichts machen. Aus deinen ganzen postings hier liest man nur eins heraus und das was ich da herauslese ist nicht gut für unsere Leute, mich kotzt es schon so an, du hast keine Ahnung. Aber irgendwo auch verständlich mit der Paranoia was du und andere haben, manche haben ja ihren Stolz zu verlieren.

Du sprichst da von SDA und SDP?? ha?? Du musst hier jetzt aussteigen, da es hier eigentlich nichts mehr zu sagen gibt. Ich bleibe bei meinem, dass du hier nur gegen die Leute hetzt noch dazu bist du kein Legija der noch irgendwelche Ansprüche geltend machen könnte.

Niemand versucht die Proteste auf die RS überzuweltzen, jedenfalls bis jetzt nicht ... Aber was dir nicht in den Schädel geht ist, dass BiH noch immer ein Land ist und nicht zwei, was da in wirren Köpfen einiger vorgeht interessiert mich und die Mehrheit der Bevölkerung nicht, noch darf man auch nicht vergessen, dass 68% der Bevölkerung BiHs in der FBiH ist und nicht in der RS, evtl kommt von daher die Häufigkeit der proteste auf... außerdem ist das Regime in der RS deutlich verschärfter als wo anders, die Leute werden sehr schnell als Verräter abgestempelt, viele trauen sich einfach nicht, da alles (auch wenn man für eine bessere Zukunft kämpft) als ein ANGRIFF auf die RS angesehen wird, kann man hier und auch in anderen Foren alles sehr gut nachlesen.

Bijeljina

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

[h=1]Udruženje veterana RS Dodiku: Opametite se ili idemo i mi na proteste[/h]
[h=3]Udruženje veterana RS-a prvi su koji razbijaju šutnju u tom entitetu i javno saopćavaju tamošnjoj vlasti da se ne opušta, jer nije radila dovoljno da bi to sebi mogla dozvoliti. Protesta će kažu biti i u Republici Srpskoj ukoliko predsjednik entiteta Milorad Dodik ne shvati ozbiljno njihove zahtijeve.[/h]

Udru

V I J E S T I
U Washingtonu se sve češće i glasnije zagovara konkretna američka ofenziva na političke probleme Bosne i Hercegovine prouzrokovane Daytonskim mirovnim sporazumom. Iza toga stoji stav da Daytonski sporazum, i iz njega izvedeni Ustav BiH, jest 1995. godine zaustavio rat u našoj zemlji, ali se i definitivno pretvorio u mrtvački lijes za BiH

EHO BOSANSKE REVOLUCIJE U SAD:Amerika razmatra sazivanje konferencije

Interesantna tema, a pogotovo zanimljiva sa geo-politickog aspekta. Ja licno mislim, da su amerikanci zainteresirani za cijelovitu BiH, koja za njih predstavlja vazan geopoliticki polozaj. Mislim da njima nije u interesu, da se stvori jos jedan moguci "ruski satelit" i tako biti tu na hrakomet od Jadrana, a valjda ne zele neku vrstu "male Palestine" u sred Evrope. Pa citav americki projekt na Kosovu je iskljucljivo vezan za geopolitiku. Ali to cisto razmatram teoretski iz njihovog geopolitickog gledanja na cijeli Balkan.

Ich habe mal eine ernste Frage an dich, darf ich?

Klar, warum nicht?

@dinarski
Hab keine Zeit jetzt aber kurz. Wenn du es nicht einsehen willst, dass es den Leuten schlecht geht und WIR sicher nicht auf ewig so leben werden nur damit sich Leute wie du nicht bedroht fühlen, da kann ich auch nichts machen. Aus deinen ganzen postings hier liest man nur eins heraus und das was ich da herauslese ist nicht gut für unsere Leute, mich kotzt es schon so an, du hast keine Ahnung. Aber irgendwo auch verständlich mit der Paranoia was du und andere haben, manche haben ja ihren Stolz zu verlieren. Du sprichst da von SDA und SDP?? ha?? Du musst hier jetzt aussteigen, da es hier eigentlich nichts mehr zu sagen gibt. Ich bleibe bei meinem, dass du hier nur gegen die Leute hetzt noch dazu bist du kein Legija der noch irgendwelche Ansprüche geltend machen könnte.

Niemand versucht die Proteste auf die RS überzuweltzen, jedenfalls bis jetzt nicht ... Aber was dir nicht in den Schädel geht ist, dass BiH noch immer ein Land ist und nicht zwei, was da in wirren Köpfen einiger vorgeht interessiert mich und die Mehrheit der Bevölkerung nicht, noch darf man auch nicht vergessen, dass 68% der Bevölkerung BiHs in der FBiH ist und nicht in der RS, evtl kommt von daher die Häufigkeit der proteste auf... außerdem ist das Regime in der RS deutlich verschärfter als wo anders, die Leute werden sehr schnell als Verräter abgestempelt, viele trauen sich einfach nicht, da alles (auch wenn man für eine bessere Zukunft kämpft) als ein ANGRIFF auf die RS angesehen wird, kann man hier und auch in anderen Foren alles sehr gut nachlesen.

U cemu sam pogrijesio oko SDPa i SDA? Pa SDP se sam pozicionirao kao najcrnji nacionalist, iako bi ja rekao bosansko-unitaristicki, ne bosnjacki. Njima se da izvines *ebe i za bosnjake kao takve, vazna je moc i vlast. Nacionalistickih ispada nije bilo? Aj' molim te pogledaj malo te cuvene "socijalne" manifeste, parole na protestima u Mostaru, pogledaj grafite na zapaljenoj zgradi u Tuzli, pogledaj zastave koje se nose - ne Dolls, tu nema nacionalistickih ispada, to je nacionalisticko-unitaristicki serijal u totalu. A to sto si stavila glavu u pjesak, to je vec druga prica. Da su Beograd i Zagreb pricali o nekim pokusajima centralizacije iz Sarajeva, covjek bi mogao pomisliti da je sve izrezirano. Nego ne odgovori ti meni sta velis na EU-zakljucak, zasto cutis stalno?

Iz tvog posta jedino izvire samo gomila mrziteljskog parolastva, koja onda za sve to optuzuje DRUGE, dok sebe idealizira. Ti nam danas isto serviras, to primjecujes samo kod RS-medija, tj. vec neko vrijeme prodaju ovi poput tebe nereflektiranih nacionalisti iz trokutistana. Ne dajes na nista odgovor, nego samo bacas oko sebe.

GRAĐANI Bosne i Hercegovine okupljeni u grupu Udar i Revolt za promjene u BiH
poslali su priopćenje u kojem donose listu zahtjeva u zakonodavstvu, ustavu i
trenutnom demokratskom poretku. Priopćenje pod nazivom "Manifest "Nova Bosna i
Hercegovina"" prenosimo u cijelosti.

E to ti je curo, taj dobro poznati unitarizam, pazljivo umotan u socijalni revolt.

Udruženje veterana RS Dodiku: Opametite se ili idemo i mi na proteste
Udruženje veterana RS-a prvi su koji razbijaju šutnju u tom entitetu i javno saopćavaju tamošnjoj vlasti da se ne opušta, jer nije radila dovoljno da bi to sebi mogla dozvoliti. Protesta će kažu biti i u Republici Srpskoj ukoliko predsjednik entiteta Milorad Dodik ne shvati ozbiljno njihove zahtijeve.

Sta je ovo, sad likujes nad veteranima? A do prije par mjeseci kad su bile one presude, ne mozes naci post gdje nije upotrebljena rijec genocidni vojnici, ovi oni, krvnici, svi do jednog zli, a sada se brines o njima. Ma daj prodaj te bljuvotine nekom drugom, tebe briga sto oni nema sta jesti. Jeftina demagogija, nista drugo.

In Livno muss die Polizei die Häuser einiger Politiker schützen.

.... und was Radoncic anbelangt ^^ er hat nur auf so was gewartet der alte Gauner, nun versucht er alles um auch aus dieser Sache Profit zu holen, siehe seine Reden usw.

- - - Aktualisiert - - -

U cemu sam pogrijesio oko SDPa i SDA? Pa SDP se sam pozicionirao kao najcrnji nacionalist, iako bi ja rekao bosansko-unitaristicki, ne bosnjacki. Njima se da izvines *ebe i za bosnjake kao takve, vazna je moc i vlast. Nacionalistickih ispada nije bilo? Aj' molim te pogledaj malo te cuvene "socijalne" manifeste, parole na protestima u Mostaru, pogledaj grafite na zapaljenoj zgradi u Tuzli, pogledaj zastave koje se nose - ne Dolls, tu nema nacionalistickih ispada, to je nacionalisticko-unitaristicki serijal u totalu. A to sto si stavila glavu u pjesak, to je vec druga prica. Da su Beograd i Zagreb pricali o nekim pokusajima centralizacije iz Sarajeva, covjek bi mogao pomisliti da je sve izrezirano. Nego ne odgovori ti meni sta velis na EU-zakljucak, zasto cutis stalno?

Iz tvog posta jedino izvire samo gomila mrziteljskog parolastva, koja onda za sve to optuzuje DRUGE, dok sebe idealizira. Ti nam danas isto serviras, to primjecujes samo kod RS-medija, tj. vec neko vrijeme prodaju ovi poput tebe nereflektiranih nacionalisti iz trokutistana. Ne dajes na nista odgovor, nego samo bacas oko sebe.

E to ti je curo, taj dobro poznati unitarizam, pazljivo umotan u socijalni revolt.

Sta je ovo, sad likujes nad veteranima? A do prije par mjeseci kad su bile one presude, ne mozes naci post gdje nije upotrebljena rijec genocidni vojnici, ovi oni, krvnici, svi do jednog zli, a sada se brines o njima. Ma daj prodaj te bljuvotine nekom drugom, tebe briga sto oni nema sta jesti. Jeftina demagogija, nista drugo.

Puno si se uplasio, ne znam zasto. Ja sa moje strane sam sve rekla sta imam reci, samo izgleda da ti zelis mene vuci za jezik :D a ja nemam vremena, da se bavim tudjom paranojom. Boli tebe dupe za narodom samo vazda neke crnozavjerske manipulatorske parole iznosis ... nisu ljudi tupavi, skuzili su te.

Ja optuzujem druge?? Pa jel ti citas sta pises ili razmisljas prije nego sto napises? Procitaj sta si napisao ... ali izgleda da ti je zamaglilo.

Zar ti bolan nisi za bosnu? Ako nisi ja i ti nemamo nista da pricamo, kao sto vec na pocetku rekoh, idi i trazi u Hrvatskoj svoja prava a mani se moje drzave i mog naroda.

Zurück
Oben