Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Soziale Unruhen in Bosnien

Meni previse ovo smrdi oko "cistog" Radoncica i dizanje u nebesa. Koliko je taj Radocic objektivan, kada govori o potrebi da se rascisti sa pljackom i tranziciskom privatizacijom? On, koje je bukvalno na rusevinama Oslobodjenja napravio Avaz?

A ono sledece, kome sve ovo ide na ruku? Dodiku i Covicu, koji ce eto sada imati razloga da ograde svoje i jer je "ocito" da ovamo gdje su Bosnjaci vlada nasilje i anarhija. Tako ce oni svojima prodavati svoje gledanje.

Fahrudin je diplomirao na balkanski način, sjebo je učitelja (SDA), pokupio lovu, sdružio se sa kosovarskom mafijom uključujući i Orića nasera itd.

Sada, kada ima jako medijsko oružje - Avaz-, sere i kaki...

Da vidimo koliko će narod da nasjedne...?

A u BiH imaš preko 50 registrovanih stranaka...znači postoji NEpatriotska alternativa...

Džeko je gledao FACETV ....onaj Adam i onaj mladi ekonomlija npr...

HA Džeko ??

Die Kriegsveteranen haben ihren Protest Morgen verschoben aus Sicherheitsgründen. Verständlich, den es gibt nichts zu lachen wen die aufmarschieren.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Blühen in Bosnien schon die Bäume, oder hast du wieder irgend ein Bild aus dem Zusammenhang gerissen?

Die Kriegsveteranen haben ihren Protest Morgen verschoben aus Sicherheitsgründen. Verständlich, den es gibt nichts zu lachen wen die aufmarschieren.

Da se razumjemo zemljace: ja potpuno razumijem da je nekome ta Armija BiH odbranila kucu, porodicu i grad (i koliko sam mogao citati, i tvoj grad), ali nije bas sve tako crno bijelo. A bilo kakve ratne zastave, bilo cije strane, njima nije mjesto u socijalnom protestu, barem ja tako gledam. Naravno da neces moc' to bilo kome zabraniti, ali onda ce te tesko pod tu zastavu staviti sve tri nacije da se zdusno bore. Onda ovo nije "bosansko proljece", nego bosnjacko.

Blühen in Bosnien schon die Bäume, oder hast du wieder irgend ein Bild aus dem Zusammenhang gerissen?

Du kannst doch lesen? Da steht das sie ihren Protest verschoben haben ergo garnicht protestiert haben. Das Bild soll nur verdeutlichen um wen es sich handelt. Und weil ich auf den Lilienflaggenkult stehe.^^

Fahrudin je diplomirao na balkanski način, sjebo je učitelja (SDA), pokupio lovu, sdružio se sa kosovarskom mafijom uključujući i Orića nasera itd.
Sada, kada ima jako medijsko oružje - Avaz-, sere i kaki...
Da vidimo koliko će narod da nasjedne...?
A u BiH imaš preko 50 registrovanih stranaka...znači postoji NEpatriotska alternativa...
Džeko je gledao FACETV ....onaj Adam i onaj mladi ekonomlija npr...
HA Džeko ??

Bas tako. Pa bas "slucaj" Fahrudin najbolje pokazuje, kako je dolje narod lako izmanipulirati. Pa nisu valjda bosnjaci toliko naivni, da pusu pricu jednog sumljivog lika, koji je na pocetku rata sa plasticnom kesom u rukama dosunjao u Sarajevo?

Idem jedan korak dalje, cisto onako hipoteticki. Treba li Dodiku i Covicu partner na Bosnjackoj strani, koje ce to sve da "aminuje" i da onda pohapsi sve korumpirane politicare i pocne da uspostavlja red na teritoriji "male muslimanije"? Ko bi to mogao biti? Da nije mozda Fahro Radoncic, borac protiv pljacke i korupcije, posteni tajkun i sposobni politicar, zar ne?Ima li sve ovo zajedno veze sa rezolucijom Evropskog parlamenta od prije par dana, gdje se prvi put otvoreno i direktno poziva na osinivanje 3 entiteta jer je postojece ustavno stanje neodrzivo?

Ljudi moji, trebamo bolje citati sve poruke izmedju redova, pa nije Fahrudin glup, zna' on dobro sta radi.

Da se razumjemo zemljace: ja potpuno razumijem da je nekome ta Armija BiH odbranila kucu, porodicu i grad (i koliko sam mogao citati, i tvoj grad), ali nije bas sve tako crno bijelo. A bilo kakve ratne zastave, bilo cije strane, njima nije mjesto u socijalnom protestu, barem ja tako gledam. Naravno da neces moc' to bilo kome zabraniti, ali onda ce te tesko pod tu zastavu staviti sve tri nacije da se zdusno bore. Onda ovo nije "bosansko proljece", nego bosnjacko.

Oni su nase svetinje. Pa nije to samo socijalni protest nego treba da bude i patriotski.

Zurück
Oben