• Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sporti Kosovar/Kosovo Sport

Heute 18 Uhr: Sigal Prishtina-KB Peja Live auf RTV21

Mit einem Sieg hat Prishtina den ersten Platz in der regulären Saison sicher. Es sind nur noch drei Spieltage bis zu den Playoffs.

Sigal Prishtina 91
KB Peja 74

Siehst du das Peyoni? Hattest Angst zu wetten, da du wusstest das wir euch eh besiegen :D

Schade eigentlich wünsche mir eure alte Stärke wieder zurück euer Pusic hat echt viel drauf

Sigal Prishtina 91
KB Peja 74

Siehst du das Peyoni? Hattest Angst zu wetten, da du wusstest das wir euch eh besiegen :D

Schade eigentlich wünsche mir eure alte Stärke wieder zurück euer Pusic hat echt viel drauf

Dieses Jahr kann man Peja im Basketball vergessen. Ich halte zu Trepca:cool:

Krasniqi jep dorëheqje nga Sigal Prishtina

Arben Krasniqi, ka dhënë dorëheqje nga posti i kryetrajnerit te Sigal Prishtinës. Krasniqi mënjeherë pas fitores të ejnten mbrëma me rezultat 91:74 kundër Pejës dha dorëheqje. Arsyet nuk dihen, por merret vesh se shkaku i gjithë kësaj ka qenë për shkak të angazhimit të tretë basketbollistëve: dy amerikanë dhe një kamerunas. Krasniqi pritet në ditët në vazhdim t'i jap arsyet në detaje për dorëheqje dhe ku ka qenë arsye më e fortë. Krasniqi ka qenë trajneri më i suksesshëm në Kosovë. Sigal Prishtina mbetet pa trajnerin më të mirë dhe mbetet të shihet se kush do të jetë në krye të kësaj skuadre më të trofeshme të pasluftës.

Trepça synon fitore kundër Prishtinës së tronditur

Publikuar: Sot, më 20 mars 2010
20-baskpar4.jpg

Prishtinë, 20 mars - Trajnerit të Trepçës, Pance Milevski, nuk i interesojnë problemet me të cilat po përballet Sigal Prishtina. Ai synon që t'i prijë skuadrës së tij drejt fitores kundër kampiones në fuqi. Trepça pret Prishtinën të shtunën (sot) nga ora 17:00 në palestrën "Minatori", në derbin e javës së parafundit (27) të stinorit të rregullt të Technomarket Superligës së Kosovës në basketboll. Nga skuadra e Prishtinës të enjten mbrëma ka dhënë dorëheqjen trajneri Arben Krasniqi.
"Do të jetë ndeshje e vështirë, derbi i vërtetë. Ne synojmë fitore dhe do të japim maksimumin për të arritur këtë. Nuk na interesojnë punët e Prishtinës. Ne i shikojmë punët tona dhe jemi koncentruar maksimalisht për të vazhduar serinë e fitoreve", ka thënë të premten trajneri i Trepçës, maqedonasi Pance Milevski.
Trepça është e dyta në klasifikim me 47 pikë, një më pak se liderja Prishtina dhe dy më shumë se Bashkimi që është i treti. Trepça tashmë ka siguruar pozitën e dytë, nga e cila edhe do të startojë në plejof. Trepça këtë edicion kundër Sigal Prishtinës ka realizuar dy fitore e një humbje.
Prishtina pas fitores së realizuar të enjten kundër Pejës ka siguruar pozitën e parë. Ekipi i kaltër ka një takim më pak të luajtur kundër Bambit. Në xhiron e fundit pret Dritën e Gjilanit.
"Ne e kemi siguruar pozitën e parë dhe nuk do të jetë ndonjë dëm i madh edhe nëse mposhtemi nga Trepça. Gjithsesi do të jetë takim shumë i fortë. Ne do të japim maksimumin për të marrë fitore", ka thënë kapiteni i Sigal Prishtinës Edmond Azemi. Sipas tij, Prishtina në Mitrovicë do të udhëtojë pa qendrën Blerim Mazreku që të enjten ka udhëtuar në Katar për t’u provuar në një skuadër të atjeshme.
Të shtunën zhvillohet edhe ndeshja në mes Bashkimit e Kosovës së Vushtrrisë. Dy ndeshjet e tjera të javës së 27-të, Drita - Bambi e Peja - Kolegji Eurosporti, në program janë të dielën.

Orari i ndeshjeve:

E shtunë
Trepça - Sigal Prishtina (17.00)
Bashkimi - Kosova (19.30)

E diel
Drita - Bambi (14.00)
Peja - Kolegji Eurosporti (19.00)

Trepca-Sigal Prishtina heute ab 17Uhr auf KTV.

TECHNOMARKET Super Liga
xhiroja: 27, 20/21.03.2010 Bashkimi : Kosova 109 : 47Drita : Bambi 73 : 95Trepça : Sigal Prishtina 67 : 82Peja : Kolegji EuroSporti 99 : 66

prishtina fiton derbin e javes edhe me ndihmstrajnerin fikret shatri, loj teper e mire e edos azemi..

Peja dhe Bashkimi janë treguar të sigurt, në xhiron e parafundit të kampionatit të rregullt të TechnoMarket Superligës së Kosovës në basketboll.

Të dielën, pejanët ishin më të mirë sesa Kolegji EuroSporti, kurse prizrenasit të shtunën mbrëma e dërrmuan Kosovën e Vushtrrisë, të cilën e mposhtën me mbi 60 pikë avantazh.

Bambi nuk hasi në ndonjë problem përballë Dritës së dorëzuar, kurse Sigal Prishtina të shtunën e fitoi bindshëm derbin e xhiros 27 ndaj Trepçës.

TechnoMarket Superliga – xhiroja e 27

Rezultatet

Trepça – S. Prishtina 67:82
Bashkimi – Kosova 109:47
Drita – Bambi 73:95
Peja – K. EuroSport 99:66

Tabela

1. S. Prishtina 26 50
2. Trepça 27 48
3. Bashkimi 27 47
4. Peja 27 41
5. Kosova 27 37
6. Bambi 26 35
7. K. EuroSporti 27 33
8. Drita 27 29

Krasniqi ka jep mbas ndeshjes kunder Pejes doreheqje poashtu edhe Shatri, por aj "per hater" t´ekipit shkoj edhe ne Mitrovice, mbas ndeshjes dha doreheqje. Sipas BotaSot mund te kthehen trajneret.

Somit stehen die Paarungen für den Playoff fest.

Sigal Prishtina - Peja
Peja- Sigal Prishtina
Sigal Prishtina - Peja

Sigal geht mit einem Sieg Vorsprung (1-0)

Trepca -Bashkimi
Bashkimi-Trepca
Trepca-Bashkimi

Spiel startet mit einem 1-1.

Edhe nje Lajm nga Basketbolli.

Kete Merkure prej ores 19 dot luhet ndeshja All-Star ne Prizren ( Live ne RTV 21 )

Ekipi kosovar

Edmond Azemi, Muhamet Hasani, Granit Rugova, Alban Veseli (Siga Prishtina), Fisnik Juniku (Kolegji Eurosporti), Fikret Hanxhiq, Gazmend Asllani, Drilon Hajrizi (Trepqa), Artan Kurti, Fisnik Mehmeti (Bashkimi),Vigan Radoni, Ron Grapci (Peja).

Ekipi nderkombtar

Demarius Bolds, Sinisha Avramoski, Igor Trajkovski (Bashkimi), Dinko Pelto, Dime Tasevski, Jure Lozançiq (Trepça), Dragan Pushiq dhe Theofilius Little (Peja).

Raiffeisen Superliga Java 19

Hysi – Besa 1:1
Kosova (V) – Vëllaznimi 1:0
Trepça – KEK-u 1:1
Prishtina – Drenica 3:0
Gjilani – Flamurtari 1:3
Liria – Ferizaj 1:0

Tabela ND GD PI
1. Trepça 19 14 36
2. Hysi 19 11 32
3. Flamurtari 19 4 31
4. KEK-u 19 12 30