B
Babsi
Guest
upravo o tome sam pisala, ne znam vise na kojoj strani.Jedna je stvar kad pricamo o ubijenim ustasama koji su godinama bili na svom "zanatu" (klanje, paljenje itd.) a druga je stvar kada pricamo recimo o pet 'iljada ranjenika iz svih zagrebackih bolnica, koji su eto "slucajno" pobijeni par dana nakon sto su partizani usli u Zagreb ili streljanje ucenika iz djackog doma u Zagrebu. Ali i ne trebamo zaboravitit takodjer, tj. recimo civili su bili taoci, koje je npr. koljac Maks Luburic nasilno vukao u bijegu za svoju korist, vrseci osvetu i likvidacije cijelim putem, kako bi ishodio otvaranje granice zaposjednute od partizana (uostalom puno stvari doznao sam od Sime Dubajica).
Ja ovako to gledam, fasizam je samo korica knjige, a borilo se protiv njezinog sadrzaja (poznata prica). Titini jugokomunisti (ne iskreni partizani) sigurno nisu antifasisti nego zlocinci koji su izigrali svjetski antifasisticki pokret (ali o tome se naravno cuti). Borba protiv fasizma posluzila im je kao krinka za uspostavu zlocinacke vladavine putem masovnih sustavnih likvidacija, silovanja, progona i pljacke imovine (podsjetimo masovne likvidacije nakon oslobodjenja Beograda itd.)