Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

Wirtschaft Albaniens - Ekonomia e Shqipërisë - Economy of Albania

• Ersteller Ersteller Bloody
  • Erstellt am Erstellt am
Basha: Pas 10 muajsh do kemi një plan urbanistik

Bashkia e Tiranës zhvillon mbledhjen për Planin Rregullues të kryeqytetit, marrin pjesë grupet e interesit

Bashkia e Tiranës është mbledhur sot në një takim për të diskutuar rreth hartimit të Planit Urbanistik s të Tiranës. Në këtë takim kanë marrë pjesë edhe grupe të interesit, të cilat janë të mirëpritur të japin opinionet e tyre rreth këtij plani.

Kreu i ri i Bashkisë, Zoti Lulzim Basha ka bërë të ditur për të pranishmit dhe gjithë qytetarët e Tiranës, se plani rregullues i qyteti do të jetë gati pas 10 muajve. Duke folur në këtë takim për planin urbanistik të Tiranës, kryebashkiaku Basha tha se qyteti përballet me sfida të shumta dhe një ndër to është plani i ri urbanistik , që është në interes të qytetarëve.

“Do të zgjidhim konfliktin artificial të krijuar prej vitesh. Tiranës i ka munguar një plan urbanistik. Ky plan urbanistik mungon prej 10 vjetësh. Po ne pas 10 muajsh do kemi një plan urbanistik”, ka deklaruar Kryetari i Bashkisë, Lulzim Basha. Ai theksoi se plani urbanistik prodhon zhvillim për vendin dhe nëpërmjet tij, Bashkia kërkon tu vijë në ndihmë grupeve në nevojë.

“Do kemi bashkëpunim me botën akademike. Hartimi i planit është i hapur ndaj opinioneve”, tha Basha. Sipas tij plani urbanistik do të kalojë në disa faza dhe tashmë është koha që Tirana të ketë infrastrukturë të re.

Quelle: Basha: Pas 10 muajsh do kemi një plan urbanistik | ABC News

Taçi Oil”, sponsor premium i AC Milanit

Kompania shqiptare e derivateve të naftës, “Taçi Oil” ka nënshkruar kontratë njëvjeçare si sponsor premium i “AC Milanit” për stinorin 2011/12. Kontrata është nënshkruar nga presidenti i “Taçi Oil”, Rezart Taçi, nënkryetari i “AC Milanit”, Adriano Galliani dhe presidenti i Infront Media, Marco Bogarelli.

“Nënshkrimi i kësaj marrëveshjeje është një evoluim natyral i marrëdhënieve tona me “Taçi Oil” dhe presidentin e saj”, tha Galliani. “Dua të falënderoj mikun tim, Adriano Galliani, që më ftoi në këtë qendër të trofeve dhe të falënderoj, Marco Bogarelli, që më dha këtë mundësi.

Dua të theksoj se është nder për mua personalisht dhe për “Taçi Group” për të ndërmarrë një sfidë të tillë në Itali, së bashku me “AC Milan”. “AC Milan” përherë ka qenë simbol i fuqisë për familjen time dhe për mua, për të arritur suksesin, në baza të njëjta të karrierës sime.

E dua futbollin italian, i cili mendoj se është ende më i miri në botë. Shpresoj se përveç se do t’i sjellë sukses komercial grupit tonë, kjo marrëveshje do të jetë e ardhmja e investimeve ndërkombëtare në futbollin italian”, tha Taçi.

Zri • INFO - Sport - Futboll - Tai Oil, sponsor premium i AC Milanit

GDP-ja, ja rajonet me peshë më të madhe në vend

Tirana, Fieri dhe më pas Durrësi janë rajonet me peshë më të madhe në vend, sa i përket prodhimit të brendshëm bruto, sipas përllogaritjeve të INSTAT për vitin 2009.Në raportin e publikuar dje, Instituti i Statistikave vlerëson se PBB-ja për frymë për Shqipërinë në vitin 2009 ishte 360 mijë lekë, ndërsa e ndarë në rajone, Shqipëria Qendrore vlerësohet të ketë një PBB për frymë prej 467 mijë lekësh. Më i ulët shfaqet ky tregues për pjesën veriore të vendit, ku PPB-ja për frymë është 300 mijë lekë, kurse në Jug 301 mijë lekë. Mënyra e përllogaritjes së INSTAT e ndan Shqipërinë në 11 rajone “Niveli më i lartë i PBB për frymë në vitin 2009 ishte në Tiranë me 51.2 për qind mbi mesataren e vendit. PBB për frymë në 11 rajonet statistikore në Veri ishte nën mesataren kombëtare me variancë nga 68.8 për qind në prefekturën e Dibrës, në 94 për qind në Durrës. Të marrë nga pesha sipas rajoneve, INSTAT në raportin e tij për 2009-n vëren se pesha ndaj PBB-së për rajonin qendër ka një peshë prej 46.4 për qind të totalit të Shqipërisë, i ndjekur nga rajoni Jug me 29.2 për qind, ndërsa rajoni Veri me 24.3 për qind. Të marrë sipas rajoneve, Kukësi ka peshën më të vogël të totalit të PBB-së me 2.3 për qind, kurse Tirana më të lartën me 37.9 për qind.
Kostoja e prodhimit
Indeksi i çmimeve të prodhimit ka pësuar rritje gjatë tremujorit të dytë, krahasuar me tremujorin e mëparshëm. Sipas INSTAT, ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të prodhimit është + 3.3 për qind. Rritje të kostos së prodhimit kanë pësuar gjatë periudhës prill-qershor industria nxjerrëse, industria përpunuese, ku brenda saj përfshihen industria ushqimore me një rritje 1.4 për qind. Rritje ka pësuar gjatë tremujorit të dytë të vitit edhe indeksi i çmimeve të prodhimit për produktet vendëse me 0.2 për qind, krahasuar me tremujorin e parë të 2011-s. Rriten kostot e ndërtimit
Rritje të moderuar me vetëm 0.2 për qind krahasuar me një vit më parë, ka pësuar indeksi i kushtimit në ndërtim për tremujorin e dytë të këtij viti, kurse krahasuar me një tremujor më parë indeksi ka pësuar ulje. Janë këto të dhënat e publikuara nga INSTAT, lidhur me kostot e biznesit të ndërtimit. Sipas këtyre të dhënave, disa kosto të rritura ishin ato të shpenzimeve materiale, shpenzime page.
360 mije leke
vlerësohet PBB-ja për frymë në Shqipëri për vitin 2009, sipas të dhënave të publikuara së fundi nga INSTAT
467 mije leke
vlerësohet PBB-ja për frymë për nivelin qendror të Shqipërisë, ku shfaqet edhe një mirëqenie më e lartë
300 mije leke
vlerësohet PBB-ja për frymë për pjesën veriore të vendit, ndërkohë që për Jugun kjo PBB është 301 mijë lekë

Kjo Koqja nuk shkon mi ndihmu Vendit edhe Popullit tvet, ku ka njerez qe skan cka t'han, po djeg Miliona pa nevoj

"Mama" :whatsthat:

Nëna o Shqiptar, nëna
Wie ich sowas hasse.

ps. die Kinder in KS könnten was von den AL-Albos lernen. Wie sauber die im kleinen alter schon sprechen. Besser als jeder KS-Politiker der 20 Jahre Schule hinter sich hat

Edhe pse eshte per Shqiperi, shpresoj qe nuk i pengon askujt. Kujt ti Pengoj, n'kar le t'shkoj :)

Shkavellat po qarten

Bëhet thirrje për mobilizim në Serbi

Shoqata e luftëtarëve të luftës nga viti 1990 në Prokuple të Serbisë ka nisur regjistrimin e vullnetarëve për siç thuhet, mbrojtjen e popullit serb në Kosovë.

Kjo shoqatë përmes një komunikate për media u ka bërë thirrje të gjithë atyre që dëshirojnë që të regjistrohen në këtë shoqatë, që të vijnë për regjistrim në hapësirat e shoqatës dhe që me vete të marrin edhe librezën ushtarake.

“Regjistrimi bëhet çdo ditë në hapësirat e Shoqatës së luftëtarëve të luftës nga viti 1990 Prokuple. Me vete duhet pasur librezën ushtarake. Për aktivitetet tjera opinioni do të njoftohet me kohë. U bëjmë thirrje të gjitha shoqatave patriotike që të na bashkëngjiten dhe të mbështesin aksionin tonë”, thuhet në deklaratën e publikuar në internet nga kryetari i Komitetit ekzekutiv të Shoqatës së luftëtarëve të luftës, Tomica Stevanoviq.

Bhet thirrje pr mobilizim n Serbi - Agjencia e Pavarur e Lajmeve- Kosova Press

Mitrovicë, serbet bllokojnë urën e Ibrit

60756087.jpg

Tensionohet situata ne veri te Kosovës. Qindra serbe, pak përpara mesnatës kane bllokuar urën kryesore mbi lumin Ibër në Mitrovicë, që ndan pjesën veriore me atë jugore.
Sipas burimeve policore, protestuesit kanë thyer kamerat e sigurisë, që ishin të vendosura në urë dhe kanë shkarkuar mbi te disa kamionë me zhavorr për të ndaluar qarkullimin e mjeteve. Mediat ne Prishtinë raportojnë se me pas serbët kanë tentuar të bllokojnë edhe rrugën që ndodhet rreth 100 metra përtej zonës së ‘Tre rrokaqiejve’, por kanë hasur në rezistencën e banorëve shqiptarë. Forca të mëdha të KFOR-it dhe policisë me automjetet e tyre kane qëndruar mbi urën kryesore deri ne orët e vona te natës, për te parandaluar çdo tensionim e mundshëm te situatës. Edhe dhjetëra banore shqiptare kane qëndruar ne krahun jugor te urës se Ibrit, por pa u përfshirë ne trazira. Gjithçka ndodh një dite pasi Prishtina ka paralajmëruar vendosjen e doganiereve te saj ne dy pikat kufitare ne veri, veprim qe ka hasur ne rezistencën e forte te palës serbe. Ne anën tjetër, Serbia dhe aleatet e saj po bëjnë përpjekje qe ta ndalin zbatimin e planit edhe nëpërmjet këshillit te sigurimit te OKB-se. Ky organ diskuton mbrëmjen e kësaj te enjteje ne një sesion me dyer te mbyllura pikërisht për situatën e krijuar ne veri te Kosovës.

Mitrovicë, serbet bllokojnë urën e Ibrit

Gjendja momentale ne veri - KFORI mbyll kufirin VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=fNT2pzk-ckg&feature=player_embedded#!

Nga SSC

TIRANE - Kryebashkiaku i Tiranes Lulzim Basha, gjate nje takimi me ambasadorin e BE-se ne Tirane Ettore Sequi, ka premtuar se brenda vitit do te hape tenderin per ndertimin e Tramvajit.
Ai gjithashtu theksoi se ne saje te financimeve te perbashketa me BE-ne do te ndertohen parqet ne lagjet e Tiranes, do te behet perpunimi i inerteve, ndertimi i parkut te ri te Tirane, rikthimi i hapesirave te gjelberta dhe programe te tjera.
Nga ana e tij Ambasadori Ettore Seqiu u shpreh se ardhmja e Tiranes duhet te jete europiane.
“Duam qe e ardhmja ne Tirane te jete europiane dhe ne favor te qytetareve te saj. Ne shpresojme ne standarte dhe rregullat qe Bashkia do implementoje ne projektet e saj dhe besojme se Tirana do te jete ne krye te procesit te integrimit te Shqiperise.
Europa eshte gjithashtu nje sistem standartesh dhe rregullash, nje forme, e cila shpresojme qe ne te ardhmen do te gjejne vend ne planin qe kryebashkiaku po pergatit. Ne do te diskutojme edhe ne te ardhmen se cfare dhe ne c`menyre Bashkimi Europian do te ofroje ndihmen e tij” ka theksuar Sequi.

Infoalbania - Agjensi lajmesh e pavarur - Basha: Brenda vitit hapet tenderi per ndertimin e tramvajit

Zurück
Oben