Aktuelles
  • Happy Birthday Balkanforum
    20 Jahre BalkanForum. Herzlichen Dank an ALLE die dieses Jubiläum ermöglicht haben
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am
Ich kann deine aussage in vielen varianten vestehen ,wenn ich will.
Brauchst keine love Story schreiben.Kurze antwort reicht.

Dem DEUTSCHEN Finanzminister ist selbstverständlich Primär daran gelegen die Interessen seines Landes im Auge zu behalten. Er ist in erster Linie für die Finanzen Deutschlands verantwortlich.
 

Nun, ich glaube jetzt zu wissen, wie die USA ihr Schuldenproblem zu lösen gedenken: Mit dem ganz großen Crash an den Anleihemärkten. Nach ein paar Zinsschritten fallen die niedrig verzinsten Anleihen ins Bodenlose. Dort kann sie dann die Fed zum Schleuderpreis zurückkaufen. Und danach das nächste Schuldenrad drehen. Der Dollar-Imperialismus beruht eigentlich auf Banalitäten. Man kann ja als Notenbank jederzeit Geld drucken. Und die meisten anderen Notenbanken halten den größten Teil ihrer Währungsreserven in Dollar!

Und wenn der große Knall kommt, ist es egal, was Griechenland macht. Denn alle sollen die Zeche der USA bezahlen.
 
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΚΤΙΜΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Guardian: "Αντί για άρματα μάχης χρησιμοποιούν την οικονομική επικυριαρχία κατά κρατών - Ας πει η Ελλάδα το πρώτο ΟΧI







litotita.JPG
Μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν αντέχει άλλο τη λιτότητα, αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian επισημαίνοντας πώς η Ευρωπαική Ένωση και το ΔΝΤ επέβαλαν την πλήρη δυστυχία στη χώρα μας ξεκινώντας μια επέλαση όχι με άρματα μάχης αλλά με οικονομικά όπλα.
«Ό,τι δεν συνέβη τα τελευταία έξι χρόνια, από τη στιγμή που η περιώνυμη Lehman Brothers κατέρρευσε, μπορεί να γίνει τώρα. Μια κυβέρνηση ή μια χώρα να ορθωθεί μπροστά στο φράγμα της λιτότητας και να πει “όχι”» αναφέρει το δημοσίευμα.
Για τον αρθρογράφο του Guardian Όουεν Τζόουνς, είναι προφανές πως ο νέος κίνδυνος της Ευρώπης δεν είναι μια στρατιωτικής μορφής επέμβαση (ποιος νοιάζεται για όπλα και άρματα μάχης), αλλά η χρηματοπιστωτική επικυριαρχία επί των εθνικών οικονομιών. Κι αυτό μεθοδεύεται κυρίως από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που επίσης ακολουθούν τη Γερμανία.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αφορμή, τότε αναζητείται η αιτία», γράφει ο Τζόουνς. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει στις πρόωρες εκλογές της Ελλάδας, αυτό δεν θα έχει σημασία μόνο για τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για όλους μας που θέλουμε ένα διαφορετικό είδος κοινωνίας και ένα διάλειμμα από τη λιτότητα».
Όλα εκκινούν από το βαθμό δυστυχίας που επιβλήθηκε στην Ελλάδας λόγω της λιτότητας. Η ανεργία και η φτώχεια οδήγησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού εκτός της αγοράς εργασίας, τη ίδια στιγμή που το κοινωνικό κράτος συνετρίβη.
«Είναι φανερό πως η Ελλάδα γνώρισε μια πολιτική πόλωση, αντίστοιχη με εκείνη της Βαϊμάρης στη Γερμανία», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει πώς «έπειτα από αρκετά χρόνια στο περιθώριο, η ελληνική Αριστερά με όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να νικήσει στις Ευρωεκλογές και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να διατηρεί την κυρίαρχη θέση».
"Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, μια αριστερή κυβέρνηση ενδέχεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση μιας ευρωπαϊκής χώρας", σημειώνει ο Guardian. Τι προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στον μέσο Έλληνα; "Ένα πολύτιμο πράγμα: την ελπίδα. Παρά το γεγονός ότι έχει μετατοπιστεί σε πιο συμβατικές λύσεις και δεν κάνει λόγο για διαγραφή του χρέους, αλλά κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις".
Κάνει λόγο για την περίπτωση της Γερμανίας του '53, όπου διαγράφηκε μέρος του χρέους της, ζητάει να σταματήσουν οι περικοπές στον προϋπολογισμό της χώρας και υποσημειώνει την ανάγκη αναπτυξιακού πλάνου».
Το δημοσίευμα του Guardian στέκεται στο κλίμα κινδυνολογίας που καλλιέργησαν οι κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί, όπως και ο Γιάννης Στουρνάρας με την δήλωση περί ανεπανόρθωτης ζημιάς για την ελληνική οικονομία σε περίπτωση εκλογών.
Και καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνοντας πώς η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα την έκδηλη αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πρώτον για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τη δημοκρατία της και δεύτερον διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμπαρασύρει και άλλα κόμματα (Podemos, Die Linke).
«Το 2015 θα είναι η χρονιά που η λιτότητα θα αναμετρηθεί με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη. Ή θα μας στραγγαλίσει η οικονομική τρέλα ή θα αποτελέσει αυτή η μάχη μια δημοκρατική πρόκληση. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα από το οποίο θα εξαρτηθεί το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων», τελειώνει ο Guardian.

- - - Aktualisiert - - -

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/22/greece-radical-left-austerity-syriza-poll
 
Ευκαιρία για την Ελλάδα ο συνεδριακός και ιατρικός τουρισμός
22/12/2014 - 13:01





«Ο Συνεδριακός Ιατρικός Τουρισμός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνικό Τουρισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών». Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το Συνεδριακό Τουρισμό, με Μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής.

Ο Συνεδριακός Τουρισμός - πρόσθεσε - καλύπτει το 3-4% του αριθμού των αφίξεων ξένων τουριστών διεθνώς και το 6-7% της συνολικής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη, είπε η υπουργός Τουρισμού.

Σημείωσε ακόμη ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός αποτελεί βαρόμετρο και αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια Χώρα. «Συνέδρια δεν διεξάγονται όπου υπάρχει αστάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την προώθηση του Ιατρικού και Ιαματικού Τουρισμού, επισήμανε την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 24/2011 για την ασφαλιστική κάλυψη ασθενών σε χώρες της Ευρώπης, τους Νόμους 4179/2013 και 4276/2014 και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού. «Δημιουργήσαμε - υπογράμμισε - τα θεσμικά εργαλεία και τους όρους άσκησης του Ιατρικού Τουρισμού, θεσπίσαμε Μητρώο Παρόχων, πιστοποιήσεις και ελέγχους».

Τέλος, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται:

- Ο κεντρικός συντονισμός της προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο αλλά και η συνεργασία με επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, και με ομογενείς επιστήμονες που μπορούν να καταστούν πρεσβευτές της προσπάθειας υλοποίησης μιας κοινής στρατηγικής.

- Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η μείωση της εποχικότητας με προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού,

- Ο Τουρισμός Πόλεων και η νέα εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, με την καθιέρωσή τους ως City Break τουριστικών και συνεδριακών προορισμών.

- Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών των πόλεων και οι συνεδριακές δομές στα ξενοδοχεία, αλλά και τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα όπου δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο για την Αττική, ώστε να καταστήσει την Αθήνα υποψήφιο προορισμό για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους.

- Η επένδυση στην Εκπαίδευση του ανθρώπινου επιστημονικού Ιατρικού δυναμικού, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και

- Η τόνωση της Απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
[h=2]Griechenlands Verschuldung beträgt nur 18 Prozent des BIP[/h]23. Dezember 2014 / Aufrufe: 309
Einen Kommentar schreiben Kommentare


Laut dem Großinvestor Paul Kazarian liegt die Nettoverschuldung Griechenlands bei nur 18 Prozent des BIP und nicht bei 175 Prozent des BIP.Zu einer “innovativen” Analyse der griechischen Verschuldung gelangt die Japonica Partners & Co, die sogar eine Veranstaltung mit Hauptredner den Investor Paul Kazarian organisiert.Wie die Investmentfirma schlussfolgert, gelangt die griechische Verschuldung mithilfe der internationalen Buchführungsnormen des öffentlichen Sektors bei einem Index (Nettoverschuldung zu BIP) von deutlich unter 60% an.[h=3]Den Investoren wurden 340 Mrd. Euro “reingewürgt”[/h]“Nutze den ungeheuren Wettbewerbsvorteil Griechenlands als Deinen Vorteil” lautet der Titel der Präsentation, die folgende Themen stellt:
  1. Die Buchführungsnormen des öffentlichen geben die griechische Verschuldung mit 18% des BIP und nicht 175% wieder.
  2. Die Netto-Zinskosten Griechenlands bei den Krediten betragen 1/3 von denen seiner Konkurrenten (Portugal, Spanien). Griechenland zahlt also bei seinen Krediten einen niedrigeren Zinssatz im Vergleich zu den Zinsen, welche die übrigen Länder zahlen. Bei der Verabschiedung des Haushaltsplans merkten sowohl der Premierminister Herr Samaras als auch der stellvertretende Regierungschef Herr Venizelos und der Finanzminister Herr Chardouvelis an, es gebe eine unterschiedliche Messung für die Verschuldung – welche Haltung sich von dem unterscheidet, was in der Vergangenheit gesagt wurde. Mithilfe der internationalen Buchführungsnormen für den öffentlichen Sektor gelangt also die griechische Verschuldung bei einem Index (Nettoverschuldung zu BIP) von deutlich unter 60% an.
Wie der Großinvestor auch in seiner Präsentation sagte, “der gegenwärtige Wert der Verschuldung wird als gerechter Wert oder Buchwert angeführt, der nicht mit den gegenwärtigen Marktwerten verwechselt werden darf“. Eine andere von Herrn Kazarian gegebene Definition ist, dass der wirtschaftliche Wert der Verschuldung der gegenwärtige Wert der zukünftigen Zahlungsflüsse ist, mit Diskont auf die vergleichbarsten Marktzinssätze.Laut “Proto Thema” rechnete Herr Kazarian die an Griechenland vergebenen Beträge zusammen. Von den privaten Investoren (Anleiheinhabern) wurden 199 Mrd. Euro gegeben und ihr heutiger Wert nach dem “Schnitt” ist 50 Mrd. Euro. Auf dem offiziellen Sektor (Anmerkung: Banken, nicht Regierungen) wurden mittels zwischenstaatlicher Kredite 243 Mrd. Euro vergeben und ihr Wert ist heute 52 Mrd. Euro. Insgesamt gestalten sich die Verluste der Investoren auf 340 Mrd. Euro, bei einem Gesamtbetrag von 443 Mrd. Euro. Wie er charakteristisch anführt, haben die Investoren 340 Mrd. “weggesteckt”.Es ist anzumerken wert, dass auch vor einigen Monaten der Großinvestor, der Griechenland besucht hatte, wieder die griechische Verschuldung analysiert hatte und meinte, das Land stelle eine gute Investitionsgelegenheit dar. Konkret hatte er gesagt: “Die öffentliche Verschuldung Irlands beläuft sich auf 78% des BIP, Italiens auf 112%, Spaniens auf 63% und Portugals auf 74%. Es ist jedoch nicht dieser Vergleich, der zeigt, dass Griechenland sich im Verhältnis zu seinen Partnern in der EU in einer besseren fiskalischen Lage befindet.“[h=3]Die griechische Schuldenstruktur ist einzigartig[/h]Wie Herr Kazarian erklärte, gestaltet sich nach den letzten Umstrukturierungen der griechischen Verschuldung und dem Transfer eines Teils von dieser von dem privaten zu dem öffentlichen Sektor die durchschnittliche Laufzeit griechischer Anleihen auf derzeit 17 Jahre. Im selben Augenblick liegt der Mittelwert bei Italien, Frankreich, Irland, Spanien und Portugal nicht über 7 Jahren. Zusätzlich ist in den beiden Jahren 2015 – 2016 der griechische Staat aufgerufen, 5% des Nennwerts seiner Verschuldung zu tilgen, wogegen sich in den fünf vorstehenden Ländern dieser Prozentsatz auf mehr als viermal höhere Niveaus bzw. auf 22% gestaltet.275 Mrd. Euro (86%) der 319 Mrd. Euro der griechischen Verschuldung unterliegen günstigen Bedingungen, wozu zählen:
  • Zinssatz von 0% für 10 Jahre
  • subventionierte Zinssätze, die niedriger als auf dem Markt sind
  • massenhafte “Reifung” von Anleihen (erst) in 40 Jahren
  • Verschuldung mit Zinssätzen und anfänglichen Diskonts
  • 30 Mrd. Euro in mit Krediten des offiziellen Sektors finanzierten Vermögenswerten
Alle diese Vorteile bringen den Gründer der Japonica dazu, in aller Welt für Griechenland Werbung zu machen. Ihn daran erinnernd, in seiner vorherigen Präsentation habe er geäußert, die griechische Verschuldung gestalte sich auf unter 60%, korrigiert er uns und sagt “signifikant unter 60%. Ja, sie liegt bei 18%”!
 
Zurück
Oben