Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am
ΤΕΡΝΑ: Συμμετοχή σε 4 έργα ενεργειακών υποδομών και ΑΠΕ συνολικής αξίας 483 εκατ.

 
 

Thess-INTEC-Birds-Eye-View-1279x782-790x400.jpg


Στο μετοχικό κεφάλαιο του φορέα που θα αναπτύξει το πάρκο, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός εταιρειών, όπως οι Kleeman, Αλουμύλ και Sunlight.

Υπολογίζεται ακόμη ότι περίπου 70 εταιρείες και 17 ερευνητικά κέντρα έχουν εκδηλώσει πρόθεση να εγκατασταθούν στο πάρκο, αριθμός που αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος κατά τον κ. Λουφάκη. Ο αριθμός των χρηστών του τεχνολογικού πάρκου είναι κρίσιμο μέγεθος, καθώς προβλέπεται η καταβολή ενοικίων μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επένδυσης.

Πώς όμως θα προχωρήσει το έργο; Μέσα σε δύο χρόνια από τη σύσταση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας –αναμένεται να έχει τη μορφή εταιρείας ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου (ΕΑΝΕΠ)– θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου, βάσει του οποίου καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης, όπως και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 50 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι το τεχνολογικό πάρκο, που θα αναπτυχθεί σε περίπου 60.000 τ.μ. εκ του συνόλου των 670 στρεμμάτων, θα είναι σε θέση να υποδεχθεί εταιρείες τεχνολογίας και ερευνητικές ομάδες έως το τέλος του 2023 με αρχές του 2024.


Οπως σημειώνει ο κ. Λουφάκης, το τεχνολογικό πάρκο διαθέτει πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων, καθώς ευνοείται από το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει μια πανεπιστημιούπολη 120.000 φοιτητών και ερευνητών, ενώ βρίσκεται σε εγγύτητα με βαλκανικές χώρες, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο του ως ευρύτερου πόλου έρευνας και τεχνολογικής καινοτομίας.
 
Zuletzt bearbeitet:

capture--35-thumb-large.jpg
 
Το ενδιαφέρον της αγοράς του Ντουμπάι τράβηξε πρόσφατα μια πρωτοποριακή ελληνική συσκευή, σε μέγεθος σπιρτόκουτου, που τοποθετείται πάνω σε μηχανήματα που χρησιμοποιεί ή ενοικιάζει μια κατασκευαστική εταιρεία. Η συσκευή, χάρη στους αισθητήρες και το σύστημα GPS που διαθέτει, στέλνει ανά μία ώρα δεδομένα που πληροφορούν την εταιρεία πού βρίσκεται κάθε στιγμή το μηχάνημα, αν χρησιμοποιείται ή όχι, αν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο και πότε χρειάζεται συντήρηση. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία διασφαλίζει τη διαχείριση των αρκετά ακριβών μηχανημάτων της, θωρακίζεται απέναντι σε κλοπές και κερδίζει πολύτιμο χρόνο στη διαχείριση των εργοταξίων.

 
Von den Ouzo-Exporten sind garantiert um die 75 % davon an Tiger und die Balla-Balla-Posting-Crew gegangen........Beweis : Eindeutig die meisten Postinginhalte zeugen vom "Inhalt".
 
Νέα κρίση χρέους φοβάται η ΕΚΤ, σχετικά ασφαλής η Ελλάδα

Από το 86% στο 102,7% του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί φέτος το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη και η ΕΚΤ ανησυχεί για πιέσεις από την αγορά ομολόγων σε ευάλωτα κράτη. Αυτή την φορά η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη χειρότερη θέση.

Παραδόξως, η Ελλάδα, παρότι υπήρξε η χώρα από την οποία άρχισε η προηγούμενη κρίση χρέους, το 2009 - 2010 και είναι «φορτωμένη» με το μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεν βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη κινδύνου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτει η ΕΚΤ στη νέα έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

 
Bloomberg: 22,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το πακέτο της Κομισιόν

 
Zurück
Oben