Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Barbarez,Bolic,Baljic,Kodro,Salihamidzic,Konjic sind schon gut angesehen,Salihamidzic ist ein guter Kerl und er hatte es nicht leicht,nach niederlagen mußte er am meisten einstecken trotzdem hätte er nicht zurücktreten sollen um mehr zeit für seinen Verein zu haben

also ich bezweifel sehr stark das das der grund war, er hats so in den medien begründet, aber ich bin der meinung er hatte einfach die schnauze voll von der korruption des verbandes, von undankbaren fans usw.

ich an seiner stelle hätte mir das bestimmt nicht so lange angetan wie er.

Ćiro: Zec ima blokadu

Piše: M. Dautbegović
Srijeda, 30.09.09. 17:40.
Na danas objavlljenom spisku reprezentativaca Bosne i Hercegovine za utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine nema mladog Ermina Zec.
Trener hrvatskog Šibenika Branko Karačić pun je riječi hvala za svog napadača, kojeg smatra ponajboljim igračem HNL, ali Ćiro Zeca nije uvrstio na spisak.

"Znam ja o Zecu mnogo. Već je bio pozivan ranije. Kada sam ga u Rijeci uveo da nam donese preokret na terenu, on je zablokirao, pa nije mogao ni potrčati. To je dubok problem psihološke prirode, ta blokada, a to što Karačić kaže nabijem ja na neku stvar", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević na pitanje zašto među pozvanima nije i Ermin Zec.

Još uvijek bez poziva u reprezentaciju
6_haris_medunjanin230.jpg
Haris Medunjanin

Medunjanina još niko nije zvao

Srijeda, 30.09.09. 14:32.
Potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Harisa Medunjanina još uvijek niko iz N/FSBiH nije kontaktirao.
Vezni igrač člana španske Primere Valladolida, rođen inače u Sarajevu, dobio je novim pravilnikom FIFA mogućnost da zaigra za BiH. Međutim, za sada ga još nisu kontaktirali iz Fudbalskog savetza Bosne i Hercegovine.

„U administraciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH ništa ne preduzimamo oko kontaktiranja fudbalera sve dok to od nas ne zatraži neko od selektora“, rekao je generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović.

Selektor Blažević nije našao mjesta za Medunjanina, kao ni za Ermina Zeca, za predstojeće susrete sa Estonijom i Španijom.

SPAHIĆ: U MONTPELLIERU KAO KOD KUĆE

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić ovog je ljeta stigao u Montpellier i veoma se brzo nametnuo u jednog od najboljih igrača francuske ekipe.

Saigrači i članovi uprave kluba vrlo su brzo zavolili i prihvatili kapitena naših Zmajeva, a sam Spahić kaže kako se u Montpellieru osjeća fantastično.

"Osjećam se kao da sam deset godina proveo ovdje, a zapravo sam tu samo tri mjeseca. Montpellier me umnogome podsjeća na moj Dubrovnik. Živjeti je lako ovdje, sve je tiše i lakše", kaže Spaha.

Za Spahićevog trenera Renea Girarda nije neobično što se naš kapiten brzo aklimatizovao na novu sredinu, jer je Spaha, po njemu, rođeni lider.

"To je igrač koji je rođeni vođa, na terenu i van njega. Ima velike ljudske i igračke kvalitete i nije čudno što je ovdje tako brzo prihvaćen", kazao je Girard za L' Equipe.

YouTube - Spahic u Montpellieru sportsport.ba

Još uvijek bez poziva u reprezentaciju
6_haris_medunjanin230.jpg
Haris Medunjanin

Medunjanina još niko nije zvao

Srijeda, 30.09.09. 14:32.
Potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Harisa Medunjanina još uvijek niko iz N/FSBiH nije kontaktirao.
Vezni igrač člana španske Primere Valladolida, rođen inače u Sarajevu, dobio je novim pravilnikom FIFA mogućnost da zaigra za BiH. Međutim, za sada ga još nisu kontaktirali iz Fudbalskog savetza Bosne i Hercegovine.

„U administraciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH ništa ne preduzimamo oko kontaktiranja fudbalera sve dok to od nas ne zatraži neko od selektora“, rekao je generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović.

Selektor Blažević nije našao mjesta za Medunjanina, kao ni za Ermina Zeca, za predstojeće susrete sa Estonijom i Španijom.

blaz sliskovic hat ihn damals schon berufen, es war schon alles klar das er für Bih spielen will.
dann hat blaz bei ihm zu hause angerufen, weil er nicht erschienen ist, aber ging seine mutter ran und die wollte haris nicht ans telefon holen, weil sie wollte das er für holland spielt.....

ob das jetzt stimmt oder nicht:mrgreen:.... stand damals groß in den medien.

Zurück
Oben