Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

2245-9.jpg

Rahimić sa selektorom Muzurovićem

Reprezentacija BiH
Elvir Rahimić se pridružio novim saigračima

Za moj dolazak trebao je jedan korektan poziv

Razgovarao sam sa selektorom i odlučio da dođem * Dok ima šansi, treba se boriti

Elvir Rahimić je došao u Sarajevo i igrat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u predstojećim susretima kvalifikacija protiv Turske i Malte.
Nakon višegodišnjih sapunica u vezi s njegovim neodazivanjem na pozive u bh. tim, mnogi su opet sumnjali da će vezni igrač moskovskog CSKA napokon debitirati u državnom dresu. Rahimić je obećavao, ali je to činio i mnogo puta ranije.
Medijska pažnja

Konačno, pred "Radon Plazu" jučer poslije podne stigao je taksi iz kojeg je Elvir Rahimić izašao pred masu novinara i fotoreportera. Bio je dosta zbunjen pažnjom kojom je obasut još na ulaznim vratima. Upitan šta je presudilo da se odazove, odgovorio je:
- Jedan korektan poziv i odmah sam došao.
Nije išao u detalje niti je želio govoriti o prošlosti.
- Selektor me nazvao, popričali smo i dogovorili se. Sve je bilo korektno. Uvjerio sam se da postoji Muzurovićeva želja da dođem i igram tako da nisam ni pomišljao da se ne odazovem - rekao je.
Elvir nema mnogo informacija o našoj selekciji, naročito ne zato što su iz reprezentacije otišli skoro svi fudbaleri koje je znao.
Dio promjena

- Žao mi je što tek sada dolazim da igram za BiH. Kroz našu selekciju su prošla mnoga velika imena, igrači sa kojima bi bilo lijepo igrati, Salihamidžić, Barbarez, Bolić... No, promjene se dešavaju, a i ja sam dio njih. Ove igrače koji su ovdje ne poznajem mnogo. Za neke sam čuo, a samo ih nekoliko lično znam - kazao je.
Defanzivni vezni igrač poznaje situaciju u grupi i misli da do sada ništa nije izgubljeno.
- Dok ima šansi, treba se boriti. Turska je jaka reprezentacija, ali niko nije nepobjediv, pa ni oni. Očekujem da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti kako će ispasti - zaključio je Rahimić.
M. T.

Titula je postala standard

Elvir je već godinama uzdanica CSKA, ekipe s kojom je u Rusiji osvojio sve, dok je u Evropi prigrabio trofej Kupa UEFA. Trenutno, armijski moskovski klub zauzima prvo mjesto na tabeli.
- U CSKA je sve kao i obično. Postavili smo standard da se iz sezone u sezonu borimo za titulu, jer nam je sve drugo neuspjeh - kaže Rahimić.
Moja uloga nije važna

Upitan kako zamišlja svoju ulogu u reprezentaciji, Rahimić je rekao da je spreman da se podredi interesima selekcije.
- Ne znam da li ću imati neku vodeću ulogu u reprezentaciji, ali to nije ni važno. Ja sam došao da pružim sve od sebe i obećavam da ću to uraditi, a u kojoj ulozi, odlučit će selektor.​

fällt dennen aber früh ein, einen Spieler der CL spielt und kürzlich den russischen Pokal gewonnen hat, zu hollen. :rolleyes:
... und vor 2 jahren den uefa cup gewonnen hat. aber jetzt wird er sicher net so viel helfen können wie z. b. in der letzten oder vor letzten quali. man bedenke unser bester defensiver mittelfeld man bajramovic spielt net.

Zurück
Oben