Budalastina je da cu igrati za Republiku Srpsku
Zvjezdan Misimovic je u subotu postigao prvi gol u dresu njemackog Nurnberga. U duelu protiv Hannovera postigao je prvi gol za svoj timu u 60. minuti, a do kraja susreta njegov suigrac Mintal uspio je izjednac iti na konacnih 2:2, iako su gosti poveli sa 2:0. - Dobro smo odigrali. Bezveze smo primili dva gola. Imali smo dosta sansi i zasluzili smo bod. Kasno smo izjednacili, tek u 89. minuti, a da je bilo jos vremena mozda bi dosli i do druge pobjede - kaze Misimovic.
Vas je Nurnberg u donjem dijelu tabele?
- Sve je otvoreno. Mi smo u donjem dijelu tabele, ali je jako mala bodovna razlika. Drugoplasirana Arminija nam bjezi pet bodova.
Schalke je iznenadio vodec i Bayern i odnio jedan bod?
- Schalke igra jako dobro. Nemaju poraza i ove sezone, po mom misljenju, jedini mogu ugroziti Bavarce.
Ivan Rakitic je postigao vodeci gol za Schalke?
- Nisam vidio gol, ali sam cuo da je bio jako lijep. „Malac“ je odlican napadac. Dopada mi se kako igra.
U Kupu Uefa igrate protiv Rapida iz Bukuresta. Morate osvetiti Sarajevo!
- Sjecam se Rapida protiv Sarajeva. Bit ce teska utakmica. Valjda cemo i mi jednom povesti, da vise ne jurimo rezultat. Bilo bi dobro da ne primimo gol.
Reprezentacija BiH nakon Madjarske i Moldavije?
- Imao sam nadu, ali je vise nemam. U Madjarskoj smo imali mnogo sansi, ali nismo imali srece. Uostalom, nismo ni lose odigrali. Utakmicu protiv Moldavije nisam gledao, jer sam se vratio kuci. Rezultat sve govori. Zao mi je navijaca.
Pojedini mediji Vas spominju kao igraca koji ce nastupiti za reprezentaciju Republike Srpske protiv Jugoslavije u prijateljskom mecu u oktobru?
- Ti koji to spominju nisu normalni. To je najveca budalas tina koju sam cuo. I na mom zvanicnom veb-sajtu su se oglasili nasi navijaci, traze objasnjenje. Iznenadjen sam da neko moze pisati takve gluposti. Neka oni igraju, ali bez mene. Moja reprezentacija je samo BiH - kaze Misimovic
BiHSoccer.com Fudbalski - Nogometni portal
-------------------------------------------------------------------
für mich war von anfang an klar das er nicht für die RS gegen serbien spielen wird.
und ich bezweifel auch stark das grujic für die rs spielen wird.