Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

blatnjak gehört in die NM.
technisch is er sehr gut, ist schnell und der schiesst wie ich finde bessere ecken als misimovic.
auf die ersatzbank hat er es mindestens verdient, denn besser als bartolovic oder maletic is er allemal.
in der momentalen ja aber wenn alle da währen dann nicht.
bei einem top bestzten mittelfeld.
salihamidzic, bajramovic, beslija, pjanic, salihovic, rahimic,
ich finde er hat keinen platz da. höchstens im erweiterten kader.

Zlatan Bajramović: U BiH igrače zovu zbog menadžera
S. Šišić 13.09.2007 22:22 U našu fudbalsku reprezentaciju nikada nisu pozivani najbolji igrači. Sastav je pravljen za menadžere, a ne za interes države, tvrdi Zlatan Bajramović, bh. internacionalac koji nosi dres Šalkea.

Bajramović je naglasio da najbolji sastav nije igrao kod Blaža Sliškovića, a pogotovo sada kod njegovog nasljednika Fuada Muzurovića.

"Budu pozvani oni igrači koje menadžeri treba da prodaju. Čudi me kako u jednoj ozbiljnoj reprezentaciji kojoj su ambicije plasman na Evropsko prvenstvo mogu igrati fudbaleri iz liga drugog stepena. Nemam ništa ni protiv koga od igrača koji su u trenutnom kadru selektora Muzurovića, a većinu njih i ne poznajem", ističe Bajramović.

Bajramović je naglasio da nije isključen njegov povratak u naš nacionalni tim, ali ne do kraja tekućih kvalifikacija.

"Kada završi ovaj kvalifikacioni ciklus, možemo sjesti i razgovarati", decidan je Bajramović, dodavši:

"Nisam mnogo bitan ja, bitni su još mnogi drugi igrači koji širom Evrope briljiraju u svojim klubovima, a na njih niko ne obraća pažnju. Bitno je da se uvede disciplina i da konačno naša reprezentacija liči na nešto, te da ostvari iskorak koji će biti dovoljan za odlazak na neko veliko takmičenje."

Muzurović odlazi nakon Turske ?

Posljednji rezultati su loši. Očekivanja su bila četiri do šest bodova. Realno, poraz od Moldavije je debakl. Igra je katastrofalna, kao i odnosi u ekipi. Očekujemo izvješće, analizu i prijedlog mjera o čemu ćemo raspravljati na sjednici Izvršnog odbora, predočio je jučer prvi dopredsjednik Saveza Iljo Dominković službeni stav krovne organizacije bh. nogometa o aktualnom stanju s A reprezentacijom BiH.

Na izravno pitanje je li izbornikova pozicija poljuljana i hoće li Izvršni odbor raspravljati o tom pitanju, dao je pomalo neodređen odgovor.
“Izbornik ima 'godinu plus dvije' ugovora. Sve ovisi o igri i rezultatima. Trenutačno, stanje nije ohrabrujuće”, izjavio je Dominković.
Posljednjih dana kroz pojedine medije provlačila se priča da je vodstvo NS-a razgovaralo s potpisnicima ultimatuma te da postoji mogućnost njihova povratka u reprezentaciju. Ima li Muzurović zeleno svijetlo da ih pozove?

“Izbornik jedini odlučuje o odabiru igrača i odgovara za igru i rezultate. Trebaju igrati najbolji”, odgovorio je Dominković.
Očito, vrh Nogometnog saveza nezadovoljan je poslom koji je u proteklih osam mjeseci, otkako je preuzeo izborničku dužnost, obavio stručni stožer na čelu s Fuadom Muzurovićem. Pred izbornikom su u ovom kvalifikacijskom ciklusu još tri teške utakmice - gostovanje Grčkoj, susret s Norveškom na domaćem terenu te gostovanje u Turskoj. U tim utakmicama bh. vrsta će teško ostvariti neke zapažene rezultate, kakve Savez očekuje, i lako se može dogoditi da gostovanje u Turskoj bude posljednje za Muzurovića kao izbornika.Muzurović: Pobunjeni igrači ne igraju zbog vrha Saveza, a ne zbog mene
Izbornika Fuada Muzurovića dosta je potresao poraz od Moldavije, kao i brojne “otrovne strelice” upućene s raznih strana na njegov račun. Pomalo je razočaran jer mu se prebacuju i stvari koje nisu u njegovoj nadležnosti, poput nerazjašnjene situacije s igračima koji odbijaju igrati za A reprezentaciju dok je na vlasti aktualno rukovodstvo.
“S tim igračima sam razgovarao odmah na početku svog mandata i svi znate kakve su odgovore dali. Pričao sam i s Bajramovićem i s Hasagićem, Spahićem... Oni neće igrati zbog vodstva Saveza, a ne zbog mene. Uostalom, da bih ih sada pozvao, rukovodstvo Saveza trebalo bi dati zeleno svjetlo, a to nije uradilo”, objasnio je Muzurović.
“U startu sam dobio zadatak da formiram momčad za kvalifikacije za SP 2010. i mislim da sam na dobrom putu. Naravno, neke stvari u reprezentaciji ću raščistiti, provjerit ćemo još igrača, vidjeti tko jeste, a tko nije za reprezentaciju”, dodao je izbornik.

Budalastina je da cu igrati za Republiku Srpsku

Zvjezdan Misimovic je u subotu postigao prvi gol u dresu njemackog Nurnberga. U duelu protiv Hannovera postigao je prvi gol za svoj timu u 60. minuti, a do kraja susreta njegov suigrac Mintal uspio je izjednac iti na konacnih 2:2, iako su gosti poveli sa 2:0. - Dobro smo odigrali. Bezveze smo primili dva gola. Imali smo dosta sansi i zasluzili smo bod. Kasno smo izjednacili, tek u 89. minuti, a da je bilo jos vremena mozda bi dosli i do druge pobjede - kaze Misimovic.

Vas je Nurnberg u donjem dijelu tabele?

- Sve je otvoreno. Mi smo u donjem dijelu tabele, ali je jako mala bodovna razlika. Drugoplasirana Arminija nam bjezi pet bodova.

Schalke je iznenadio vodec i Bayern i odnio jedan bod?

- Schalke igra jako dobro. Nemaju poraza i ove sezone, po mom misljenju, jedini mogu ugroziti Bavarce.

Ivan Rakitic je postigao vodeci gol za Schalke?

- Nisam vidio gol, ali sam cuo da je bio jako lijep. „Malac“ je odlican napadac. Dopada mi se kako igra.

U Kupu Uefa igrate protiv Rapida iz Bukuresta. Morate osvetiti Sarajevo!

- Sjecam se Rapida protiv Sarajeva. Bit ce teska utakmica. Valjda cemo i mi jednom povesti, da vise ne jurimo rezultat. Bilo bi dobro da ne primimo gol.

Reprezentacija BiH nakon Madjarske i Moldavije?

- Imao sam nadu, ali je vise nemam. U Madjarskoj smo imali mnogo sansi, ali nismo imali srece. Uostalom, nismo ni lose odigrali. Utakmicu protiv Moldavije nisam gledao, jer sam se vratio kuci. Rezultat sve govori. Zao mi je navijaca.

Pojedini mediji Vas spominju kao igraca koji ce nastupiti za reprezentaciju Republike Srpske protiv Jugoslavije u prijateljskom mecu u oktobru?

- Ti koji to spominju nisu normalni. To je najveca budalas tina koju sam cuo. I na mom zvanicnom veb-sajtu su se oglasili nasi navijaci, traze objasnjenje. Iznenadjen sam da neko moze pisati takve gluposti. Neka oni igraju, ali bez mene. Moja reprezentacija je samo BiH - kaze Misimovic

BiHSoccer.com Fudbalski - Nogometni portal
-------------------------------------------------------------------

für mich war von anfang an klar das er nicht für die RS gegen serbien spielen wird.
und ich bezweifel auch stark das grujic für die rs spielen wird.

Pašalić ponovo nestao

Ahmeda Pašalića direktora svih nogometnih selekcija BiH nije bilo moguće jučer naći u Sarajevu. Naime, Pašalić se, čini se ponovo odlučio na isti potez kao i kada je misteriozno nestao prilikom demonstracija koje su organizovali BH Fanatikosi - piše danas San.

Prema nezvaničnim informacijama Pašalić je već stigao u Hrvatsku, gdje će ostati sve dok se bura oko navodnog kriminala u Savezu, za koji se veže i njegovo ime ne smiri.

Naime, prema pisanju medija Pašalić je jedan od glavnih aktera velike pronevjere novca iz kase NS BiH.
Nezvanično, Pašalić je već završio pasoš Republike Hrvatske, a u tome mu je uveliko pomogao Ćiro Blažević.

Oko Slatkog ćošeta već se može čuti priča da i u slučaju da dođe do podizanja optužnice protiv njega, teško da bi ga pravosudni organi mogli privesti.
Mnogi u tom slučaju već vide reprizu slučaja Jelavić, kada je bivši član bh. Predsjedništva, prešao Hrvatsku granicu i nikada se više nije pojavio pred pravosuđem BiH

Zurück
Oben