Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

modrica is 1. :eek:
und das ohne ihren ehemaligen superstar petar jelic, uff glaubt mir wäre der noch dabei dann würden sie jetzt schon als meister feststehen :toothy2:

Nur Heimsiege, und Unentschieden:confused:

jep, bin auch überrascht, sonst sind es immer ALLES Heimsiege...:confused: :cool:

was mich überrascht, es gab nie so viele Auswärtserfolge bzw. Unentschieden in der Premier Liga wie dieses Jahr, also zumindestens in bis jetzt

Die überraschendsten Spiele:

Sarajevo - Modrica 2:4
Sarajevo - Siroki 2:2
Sarajevo - Slavija 1:1
Slavija - Celik 0:1
Zrinjski - Zeljeznicar 1:1
Zrinjski - Sloboda 0:0
Jedinstvo - Leotar 0:0
Orasje - Sloboda 2:2

so viele Überraschunge (unentschieden, auswärtserfolge) gabs noch nie am Anfang der Saison:confused:

spahic_saha.jpg

Spahić: Spremni smo se bili odazvati
pixel.gif

Dogovarali smo povratak sa pokojnim Milanom Jelićem, koji nam je rekao odakle su neke stvari dolazile, ali sada nema smisla da se vraćamo. Neka momci završe kvalifikacije, a mi smo tu, iako smo htjeli pogaziti svoju riječ i odazvati se za mečeve sa Mađarima i Moldavijom.

Emir Spahić se sa svojim Lokomotivom uspio plasirati u Ligu UEFA. Nekadašnji reprezentativac BiH, koji u dresu moskovskog sastava igra odlično, a pri tome izvodi sve prekide, proteklog vikenda postigao je pogodak protiv Zenita, koji je njegovom timu donio tri boda, a Zenit skinuo sa vrha tabele.

Spahić je gol postigao sa bijele tačke, a nerijetko, priznao nam je, izvodi sve prekide.

Trener mi vjeruje i to mi posebno godi. Prije nekoliko dana u ruskoj štampi je pokrenuto pitanje otkud to da stranac preuzme toliku odgovornost u jednom klubu, pogotovo jer nije dugo tu. Međutim, takav sam. Ne bježim od odgovornosti, a u klubu me izuzetno cijene, jer dajem uvijek maksimum. Godi mi što se trener oslanja na mene, a ja se znam nositi sa pritiskom, rekao je Spahić za Oslobođenje, koji je u razgovoru spomenuo da pritisak u Lokomotivu nije ništa u odnosu na onaj s kojim se nosio u reprezentaciji, koja mu je i dalje svetinja.

Možda je Spahić otišao iz reprezentacije, ali reprezentacija nije iz mene. To je najljepši period mog života , rekao je Spahić, kojeg smo upitali da li je razgovarao sa selektorom Muzurovićem oko povratka i kada?

Ponekad se izmišljaju stvari vezane za mene. Čitao sam kako se Muzurović i ja trebamo sastati u Dubrovniku, što je apsolutna laž.
Svoje momke nikada ne bih iznevjerio. Nedavno sam razgovarao sa Zlatanom, Sašom i Kenom (Bajramović, Papac, Hasagić, op.a) i zaključili smo kako zaista nema smisla da se vraćamo u reprezentaciju u okviru ovih kvalifikacija. Momcima se ništa ne treba zamjeriti. Digli su se iz ponora i učinili da se za BiH opet čuje u pozitivnom smislu. Vratili su nadu da se možemo plasirati na EP i želim im sreću do kraja kvalifikacija, rekao je Spahić i dodao da su on i njegove kolege kasno shvatile odakle vjetar puše...

Istina je da smo željeli sastanak. Na njemu je insistirao Milan Jelić, koji je na žalost preminuo. Od njega smo dobili obećanja da će se neke stvari promijeniti, a on nam je otkrio šta se sve zapravo dešavalo. Na žalost, kasno smo shvatili to i u našem pismu smo greškom ispljuvali ljude koji to ne zaslužuju.

Spahić tvrdi da je, zajedno sa Bajramovićem, Hasagićem, Papcem... bio spreman odazvati se Muzuroviću za mečeve protiv Mađarske i Moldavije, samo da je poziv bio poslan.

Ne znam kome odgovara igra gluhih telefona. Promijenile su se neke stvari od onog trenutka kada nismo htjeli igrati. Saznali smo nešto novo i bili smo spremni pogaziti svoju riječ i odazvati se selektoru. Mislim da je Predsjedništvo N/FSBiH bilo jasno i glasno kada je reklo da nema ništa protiv toga da nas pozove selektor, ali on to nije uradio. Ne kažem da bi BiH sa nama pobijedila Mađare i Moldaviju, ali možda bi bila bliže pobjedi. Dakle, nije istina da su vrata za sve otvorena. Željeli smo pomoći, jer se ipak radi o našoj državi, našoj reprezentaciji. Ma glupo je više o tome govoriti. Činjenica je da se nećemo odazvati do završetka kvalifikacija, a da ćemo razgovarati o toj temi za naredne kvalifikacije, kazao je Emir Spahić, kojeg u Sarajevu možemo očekivati za bajramske praznike. Na kraju kažimo da je Spahić posljednju utakmicu za BiH odigrao upravo protiv Grčke u Zenici, kada smo poraženi sa 4:0, a on dobio crveni karton kojeg mu je ruski sudija greškom pokazao.

1 Griechenland 8 6 1 1 14:7 7 19 2 Türkei 8 5 2 1 21:8 13 17 3 Norwegen 9 5 2 2 20:8 12 17 4 Bosnien- Herzegowina 9 4 1 4 14:16 -2 13 5 Ungarn 9 3 0 6 8:17 -9 9 6 Malta 8 1 2 5 7:17 -10 5 7 Moldawien 9 1 2 6 5:16 -11 5

vom kicker, naja BIH hat alles verspielt mit den niederlagen gegen ungarn und moldavien. das ziel der spieler ist der 3. platz.
naja jetzt besser auf die wm quali konzentrieren, BIH ist in den 3. lostopf gerutscht, da kann man mit etwas glück ne "einfache gruppe" bekommen.

Kozarčanin;520520 schrieb:
1 Griechenland 8 6 1 1 14:7 7 19 2 Türkei 8 5 2 1 21:8 13 17 3 Norwegen 9 5 2 2 20:8 12 17 4 Bosnien- Herzegowina 9 4 1 4 14:16 -2 13 5 Ungarn 9 3 0 6 8:17 -9 9 6 Malta 8 1 2 5 7:17 -10 5 7 Moldawien 9 1 2 6 5:16 -11 5

vom kicker, naja BIH hat alles verspielt mit den niederlagen gegen ungarn und moldavien. das ziel der spieler ist der 3. platz.
naja jetzt besser auf die wm quali konzentrieren, BIH ist in den 3. lostopf gerutscht, da kann man mit etwas glück ne "einfache gruppe" bekommen.

bih ist NOCH im dritten topf.

sollte man aber keine punkte mehr holen in dieser quali,könnte man ganz leicht in den vierten topf abrutschen

grcka_bih_13_10._2.jpg

Jesmo li na pravom putu?

Pravo pitanje nakon poraza od Grčke nije kako su Muzurovićevi izabranici igrali, nego jesmo li na pravom putu? Uključujući prijateljsku utakmicu s Hrvatskom, ovo je četvrti poraz u nizu bh. vrste što ne odaje da se nešto pretjerano pokreće nabolje.
pixel.gif

Nakon neprospavane noći, izbornik je ponovno vrtio film od utakmice i žalio za isključenjem Hrgovića koje je, po njemu, umnogome odredilo daljnji tijek utakmice.

Naša je želja bila da odigramo dobro i igračima nemam što zamjeriti. Mislim da smo do Hrgovićeva isključenja imali ravnotežu, igra je bila tečna, a stvorili smo i neke opasne situacije pred protivničkim vratima. Nakon izjednačenja bili smo u psihološkoj prednosti, ali nažalost, dogodio se taj crveni karton, kazao je izbornik dodajući da je od nekih ipak očekivao više.

Nakon rano primljenog pogotka, plan stručnog stožera bio je da se u drugi dio uđe dosta ofenzivnije, ali Hrgovićevo isključenje poremetilo je Muzurovićevu koncepciju.

Nadali smo se preokretu. U igru su trebali ući Džeko i Maletić kako bismo dobili na ofenzivi, ali Hrgovićevo isključenje, koje je možda bilo i prestrogo, nakon fantastičnog izjednačujućega gola, pokvarilo nam je planove. To je bila prevaga za Grke. I u punom sastavu teško smo se mogli suprotstaviti Grcima, a kamoli s igračem manje. Uspjeli smo postići drugi pogodak i na kraju mogu reći da smo izgubili časno.

Izbornik će ponoviti da, unatoč četiri poraza u nizu, vjeruje u ovu momčad, da polako kristalizira igrački kadar za sljedeći kvalifikacijski ciklus za SP 2010., da polako pomlađuje momčad...

To je ono što stalno pokušavam istaknuti. Mislim da imamo dobar kadar i da ćemo uspjeti stvoriti jaku reprezentaciju. Trebamo iskoristiti preostale dvije utakmice i svaki UEFA-ini i FIFA-in termin da dodatno uigramo momčad za iduće kvalifikacije. Nadam se da ćemo na zimu uspjeti organizirati reprezentativni kamp kako bismo provjerili neke od kandidata, rekao je Muzurović za Dnevni list.

Već u srijedu na Koševo dolazi Norveška, koja je željna osvete za poraz u Oslu. Norvežani su još u igri za Euro i nema sumnje da u Sarajevo dolaze vrlo motivirani.

Želja nam je da se pobjedom oprostimo od naših navijača u ovom ciklusu. Znamo da će biti teško, pogotovo jer Rahimić i Hrgović, naša dva vrlo važna igrača, nemaju pravo nastupa zbog kartona pa će biti nekih rokada u momčadi. Norvežani dolaze jako motivirani i imaju šanse za plasman na Europsko prvenstvo. Nadam se pobjedi, ali bit će vrlo teško.

Na koncu, Muzurović je pozvao navijače da dođu u što većem broju. Iako se još protiv Moldavije vidjelo da su navijači okrenuli leđa državnoj vrsti. Došlo je jedva 2000 ljudi...

Bilo bi dobro da nas navijači podrže. Treba nam njihova podrška i nadam se da će Koševo biti posjećenije nego protiv Moldavije. Želimo se pobjedom oprostiti od navijača, kazao je Muzurović.

Protiv Grčke izbornik je dao priliku nekolicini novih igrača. Admir Vladavić započeo je od početka na poziciji lijevog veznog igrača, umjesto njega u drugom dijelu ušao je Vedad Ibišević koji je pokazao više želje i htijenja, a priliku su dobili mladi Samir Merzić i Sejad Salihović.

Očekivao sam više od Vladavića. On je brz igrač i trebao je biti koristan i u fazi obrane i u fazi napada. Naš plan je bio da držimo zgusnutu sredinu te da preko bočnih igrača Vladavića i Blatnjaka pokušamo napraviti nešto u napadu. Ne znam je li se Vladavić prepao ili je izgorio u prevelikoj želji... treba iskoristiti priliku koju dobiješ. Što se tiče Merzića, on je zadovoljio, igrao je u maniri iskusnog igrača, zadovoljan sam i Salihovićevom igrom. Ibišević je od ranije u mojim kombinacijama, zadovoljan sam i s onim što je on pokazao, prokomentirao je izbornik.
---------------------------------------------------------

es ist schon peinlich was muzurovic da sagt, wir könnten 10-0 verlieren der würde unsere mannschaft weiter loben :roll:.

kommentar von ujo dominkovic:
Smatram da je izbornik koristio previše igrača. Trebao se odlučiti za manji broj i uigravati momčad od 20 do 24 igrača. I ne znam zašto nije zvao najbolje što BiH ima, izjavio je Dominković.
-----------------------------

ich muss dem mann schon recht geben.

Zurück
Oben