Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Wir müssen Hasagic, Spahic, Papac, Bajramovic zurückholen und wir haben noch Spieler die besser sind als die momentanen...

Wenn ich Trainer wäre, dann...

Tor: Hasagic, Mujkic, Buric

Verteidigung: Spahic, Mravac, Berberovic, Papac, Nadarevic, Merzic, Muharemovic

Mittelfeld: Bajramovic, Misimovic, Rahimic, Salihovic, Muratovic, Blatnjak, Salihamidzic, Maletic,

Angriff: Custovic, Ibisevic, Dzeko, Muslimovic, Kucukovic (wenn der noch für uns spielen darf ? ::?)

insgesamt 23 Spieler

mit einer topaufstellung

--------------Hasagic---------------

Berberovic--Spahic---Mravac---Papac

---------Rahimic--Bajramovic--------
--Misimovic-----------------Salihovic

---------Muslimovic---Dzeko---------

8 Spieler fürs Mittelfeld wären vielleicht auch zu viel... Blatnjak, Muratovic, Maletic (einen dürfte man rausnehmen) würden nur Ersatzspieler sein...

wenn man hier so mitliest,könnte man meinen bih wäre so stark wie brasilien,wenn die schiris oder trainer nicht wären:rolleyes:

wenn du wissen würdest was alles abläuft dann würdest du mehr wissen.

wenn BiH mit kompletter mannschaft muss sich vor keinem gegner aus dieser gruppe C verstecken (griechenland, türkei, norwegen usw.).

ich hab nicht gesagt das wir auf einer stufe mit brasilien wäre, sondern einfach nur das wir ein starke team haben, nur ist der name BiH im fussballl total unbekannt.

wenn ich trainer wäre und alle spieler zur verfügung hätte, dann würd ich so spielen lassen:

-----------------kenan hasagic (istanbul)---
muharemovic-- spahic ----papac----------pandza
(sarajevo)-----(lok. moskau)--(glasgow rangers)---(hajduk)
------------------------rahimic (cska moskau)--------
salihamidzic---------------------------bajramovic
(juventus)-------------------------------(schalke 04)
----------------misimovic (nürnberg)
-----------dzeko-----------muslimovic
-----------(wolfsburg)---------(atalanta bergamo)

infos zu den spielern:
kenan hasagic: er gehört zu den besten torhütern in der türkei. fatih terim sagte er sei der beste torwart in der türkei.
veldin muharemovic: noch spielt er bei sarajevo, aber er hat ein riesen potenzial, mal sehen was er daraus macht, ich trau ihm sehr viel zu.
emir spahic: gehört zu den besten verteidigern in der russischen liga, ist auch kapitän des russischen top klubs lokomotive moskau.
sasa papac: hat sich bei den rangers durchgesetzt. und das er was drauf hat, hat man spätestens beim spiel stuttgart-rangers gesehn.
boris pandza: er ist ein talent, hat aber immoment probleme bei hajduk. er ist noch sehr jung und ich denk das aus ihn ein guter spieler werden kann.
elvir rahimic: stammspieler bei cska moskau, spielt in der CL und gehört zu dne besten spielern bei cska.
hasan salihamidzic: ich glaub über ihn muss ich nicht viel erzählen, jeder weiss was dieser mann erreicht hat, er hat einen r.carlos zum affen gemacht und etliche andere aussenverteidiger. momentaner stammspieler bei juve, die auf dem 2.platz der seria a stehen.
zlatan bajramovic: stammspieler bei schalke und ein offensiv wie defensiv starker spieler.
zvjezdan misimovic: der wohl technisch stärkste bosnische spieler, sein problem ist aber das er nicht konstant genug ist. manchmal hat er lust, da spielt er weltklasse. manchmal hat er keinen bock und spielt kreisklasse.
edin dzeko: mit 21 jahren noch sehr jung, aber sehr talentiert. setzt sich bei wolfsburg so langsam durch und amcht auch seine tore und gibt vorlagen. magath lobt ihn in sehr hohen tönen, er sieht ihn als superstar der zukunft. 4 mio € hat wolfsburg für ihn hingeblättert, was nicht grad wenig geld ist.
zlatan muslimovic: wenn er unverletzt bleibt dann schiesst er tore wie am fliessband, immoment kein stammspieler bei bergamo aber ich glaub er packt das. gegen kroatien hat er 3 tore geschossen, die zu den besten mannschaften den welt gehören.

so das waren kleine infos zu "meiner elf".
ich denke diese mannschaft ist nicht viel schlechter als die kroatische oder serbische, aber ich sehe diese mannschaft auf einer stufe mit der türkei, schweden, schweiz usw.
von brasilien war nicht die rede.

Wir müssen Hasagic, Spahic, Papac, Bajramovic zurückholen und wir haben noch Spieler die besser sind als die momentanen...

Wenn ich Trainer wäre, dann...

Tor: Hasagic, Mujkic, Buric

Verteidigung: Spahic, Mravac, Berberovic, Papac, Nadarevic, Merzic, Muharemovic

Mittelfeld: Bajramovic, Misimovic, Rahimic, Salihovic, Muratovic, Blatnjak, Salihamidzic, Maletic,

Angriff: Custovic, Ibisevic, Dzeko, Muslimovic, Kucukovic (wenn der noch für uns spielen darf ? ::?)

insgesamt 23 Spieler

mit einer topaufstellung

--------------Hasagic---------------

Berberovic--Spahic---Mravac---Papac

---------Rahimic--Bajramovic--------
--Misimovic-----------------Salihovic

---------Muslimovic---Dzeko---------
wer ist eigentlich dieser mujkic?:confused:
hab von dem noch nie was gehört.

kucukovic kannst du vergessen, der junge galt als grösste talent in deutschland doch jetzt ist da nichts mehr.
konnte sich in der 2.liga bei fürth nicht durchsetzte, da bezweifel ich das er es nochmal schafft.
muratovic würd ich auch weglassen, der ist zu alt und wir haben genug mittelfeldspieler.
aber ob mravac noch spielberechtigt wäre für uns:confused:

Mujkic ist (für mich) der beste Torwart der Premier Liga BiH, spielt bei Jedinstvo und ist auch zur Zeit der 1.Ersatztorwart in der NM. ;)

Muratovic ist schon gut, er ist Stammspieler bei Sturm Graz und war mit GAK österreichischer Meister und damals einer der besten Mittelfeldspieler in der österreichischen Liga (und auch heute) und ist sicherlich auch besser als ein Damjanovic, Krunic, Radeljic, Bartolovic, etc.

Kucukovic könnte man noch eine Chance geben.

Und Mravac ist öster. Staatsbürger, aber er bräuchte nur den bosnischen Pass und außerdem würde er auch jetzt für uns spielen wenn ihn Muzurovic einberufen würde (gabs mal ein Interview über ihn).

katalinic-ivan.jpg

Odveo bih Bosnu na Mundijal

Dolazak Ivana Katalinića, za trenera GOŠK -a iz Gabele, bio je svojevrsna senzacija, budući se radi o najtrofejnijem treneru Hajduka u njegovoj povijesti. - piše danas San..

Međutim, oni koji bolje poznaju ovog stručnjaka, ali i stanje oko NSBiH, uvjereni su da je Gabela samo usputna stanica od Splita prema Sarajevu.

Kate, nekada sjajni golman Hajduka, kandidirao se zimus za selektora bh. reprezentacije. Poznati je stručnjak za San govorio o ambicijama GOŠK -a, o svojim planovima, o Muzuroviću, o potpisnicima pisma

Dakle, da li još uvijek slovite kao kandidat za bh. selektora?

- Sada razmišljam samo o GOŠK - u. Laska mi ako me neko vidi kao mogućeg selektora. Kako je sada Muzurović na toj poziciji, o tome ne razmišljam zasada.

U jednom je hercegovačkom listu osvanuo naslov da ste vi novi selektor. Navodno ste favorit pojedinaca iz NSBiH?

- Naravno da je svakom treneru čast voditi neku reprezentaciju. Pogotovo bi meni bila čast biti selektor BiH. Ja od toga ne odustajem. Ako BiH bude tražila selektora, ja ću se prijaviti. Kao što sam i prošle godine poslao svoje papire.

Znači, zanima Vas?

- Hvala Bogu. Ja sam tip koji voli izazove. Vidite, bio sam u Hajduku, zatim u Bahreinu, pa sam sada u Gabeli. Bosanska je reprezentacija izazov.

Navijači bh. reprezentacije godinama sanjaju odlazak za veliko takmičenje: Jeste li Vi možda garancija da bi se ostvario taj san?

- Ja ne volim raditi bez cilja. I ovdje sam sebi stavio u cilj da budem prvi. Naravno da bih želio sa Bosnom izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Uvjeren sam da bi to ostvario, jer BiH ima odlične igrače.

Ima, ali ne igraju?

- Znam, pratim šta se piše, ali ja ne bih odustao lako od Bajramovića, Papca, Hasagića, Spahića... To su super kvalitetni igrači. Ja znam da politika u Bosni dosta toga diktira, ali meni niko nebi sastavljao reprezentaciju. Poznat sam kao trener koji ne voli suflere, kod kojeg igraju samo koji zasluže. Trening i forma su jedino mjerilo. Lopta uvijek pošten pristup vrati. Mene ne bi zanimala reprezentacija u kojoj će biti jednak broj svih nacija. Želja mi je stvoriti jaku bosansku reprezentaciju, od igrača koji bi sa posebnom čašću nosili dres reprezentacije bez obzira na ime i prezime.

Jeste li gledali neku utakmicu bh. selekcije?

- Gledao sam neke utakmice. Previše se potrošilo domaćih bodova. Izgubiti dva puta od Mađarske i Moldavije je preveliki kiks. Da se pobijedila samo jednom Mađarska i Moldavija - obje domaće utakmice- Bosna bi izborila plasman na EP - izjavio je za naš list Ivan Katalinić.

- Meni skauti ne trebaju. Ja sam slao neke trenere reda radi da pogledaju suparnike, čisto radi nekih sitnih detalja. Kada je igra u pitanju, ili svaki pojedinac, sam snimam suparnika. Imam kući dva televizora i satima gledam sve utakmice. Tako se pripremam, proučavam igru, ali i učim na taj način. Evo i sada kao trener GOŠK -a pratim sve bosanske utakmice. Sada sve čude kako jedna mala Gabela može biti prva. Možda su neke ekipe, poput Zvijezde i Budućnosti, Rudara.., i bolje od nas, ali ja težim da moja ekipa igra nogomet. Ne znam kako je bilo prije, ali znam šta hoću od momčadi. I u Prvoj ligi ima odličnih igrača. Recimo, Smajlović iz Rudara je odličan igrač. Inače, od bh. nogometaša pamtim Mirzu Mešića, koji je bio kod mene. On me na neki način smijenio sa klupe Hajduka. U revanšu u Irskoj protiv Shelbournea, Mešić je imao mrtvu šansu. Da je pogodio, prošli bi dalje, a i on i ja ostali u Hajduku - podsjetio je Katalinić.

Premda je Muzurović uvjeren da će odraditi ugovor do kraja, i sam je svjestan da se nešto kuha. Javnosti je malo poznato da Iljo Dominković i selektor samo službeno komuniciraju. Nešto bolju saradnju selektor ima sa drugim članom Predsjedništva Sulejmanom Čolakovićem. Ipak, Muzurović je, priča se po Savezu, imao najveću zaštitu u pokojnom Milanu Jeliću. Nakon slabijih rezultata, selektoru se počela sapunjati daska. Sve je veće nezadovoljstvo kod većine članova Izvršnog odbora. Selektor je svjestan glasačke mašinerije, pa je krenuo u misiju pomirenja sa pojedincima iz nogometne vlade. Dominković se ne ustručava da iznese svoj stav:

- Mi ćemo uskoro imati sjednicu Izvršnog odbora, na kojoj će se raspravljati o selektorovom izvještaju, ali i o izvještajima drugih selektora. Ja bih bio sretan da smo isplaćivali premije nakon svake naše utakmice. Selektor ima ugovor na tri godine, ali Savez može raskinuti ugovor ukoliko je nezadovoljan rezultatima, a samim time i korigovati uvjete iz ugovora, a selektora rasporediti na radno mjesto njegovim odgovarajućim stručnim referencama - naglasio je Dominković.

Saznajemo da je kampanja za Muzurovićevog nasljednika uveliko počela. Kao mogući kandidat spominje se i Faruk Hadžibegić, koji dobro kotira među čelnicima NSBiH. No, kako svako imenovanje prati i politika, vodiće se računa i o interesima FSRS. Navodno, Borče Sredojević, maksimalno odani Muzurovićev saradnik, najbolje kotira među trenerima iz RS. Bez obzira na želje pojedinih kandidata i poteze nekih čelnika Saveza i Izvršnog odbora, bilo bi krajnje korektno da Muzurovića podrže u preostale dvije utakmice, da što bolje okonča ciklus, a onda hladnih glava da utvrde smjernice za naredni ciklus. Muzurović nije bezgriješan, ali se mora priznati da je radio u nemogućim uslovima od prvog dana svog mandata. Pred nama je vruća nogometna zima.

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za SP 2010. godine u Južnoj Africi je 24. novembra. Još uvijek se ne zna ko će predstavljati bh. delegaciju. Na ovakvim skupovima, Saveze predstavljaju predsjednici i sekretari. Prisustvo selektora nije obavezno, ali jeste poželjno. Kod nas su do sada na ovakve "samite" putovali direktor Ahmed Pašalić, ponekad selektor, a u uvijek sekretar Munib Ušanović i neko od članova Predsjedništva. Naravno i Velid Imamović, prevodilac i delegat na utakmicama UEFA -e, koji najbolje kotira od svih članova NSBiH u evropskim formumima. Nažalost, Mehmedu Spahi, su vrata Saveza otvorena, iako je lični prijatelj Sepa Blatera. I Dominković postaje sve utjecajniji. Valja podsjetiti da je pokojni Milan Jelić uživao veliko povjerenje Mišela Platinija.

Sportin.ba ...najbrže sportske vijesti - Odveo bih Bosnu na Mundijal

Kozarčanin;523599 schrieb:
ich wünsche mir barbarez oder bolic.
barbarez beendet seine karierre ja nach dieser saison.

Bosmix Traum:

1. Bosnischer Fussballverband wird erneuert, alle Politiker raus, und Sportler (bosnische Sportler) rein.

2.Ivica Osim Präsident,Bolic zweiter Mann, Barbarez Nationaltrainer,Elvir Baljic Co. Trainer.

3.Viele, sehr Viele Talent-Scouts in allen Europäischen Ländern wo bosnisches Blut rumkickt.:toothy2:

Zurück
Oben