Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

★ ★ ★ Përfaqësuesja e Kosovës ★ ★ ★

Dragusha, Ozili i ri i Kosovës

dragusha-ozili-i-ri-i-kosov-euml-s_hd.jpg

Një ndër futbollistët më premtues kosovar është edhe Djellon Dragusha, i Flamurtarit. 16-vjeçari po mahnit më talentin e tij.
‘Bahçja’ e talentëve, klubi i Flamurtarit, ndër vite ka nxjerrë futbollistë për futbollin e Kosovës dhe më gjerë. Një lojtar me shumë potencial po zhvillohet në këtë shkollë të futbollit. Është ky 16-vjeçari Djellon Dragusha, i cili po mahnit me talnetin e tij. Mesfushori-sulmues e ka nisur karrierën në moshën 9-vjeçare.

“Si fëmijë më ka pëlqyer loja magjike e futbollit. Xhaxhai im është ish-futbollisti i mirënjohur Muhamet Dragusha, i cili më ka përkrahur pa masë si dhe e gjithë familja dhe për këtë fakt u jam shumë falënderues”, ka thënë për ‘Sport Plus’, Djellon Dragusha.

“Si çdo njeri edhe unë kam ëndrra të cilat shpresoj se do të më bëhen realitet. Shpresoj që së pari do të bëhem një futbollist kulminant në Kosovë në mënyrë që më pas të kalojë në ndonjë skuadër të huaj”, theksoi ai.

Dragusha ka edhe idhujt e tij. “Lojtari që më pëlqen më shumë është Mesut Ozil, jam tifoz edhe i Gjermanisë. Më herët e kam idolizuar Muhamet Dragushën kurse pëlqej edhe Mentor Mazrekajn”, potencoi Dragusha.

Në moshën 10-vjeçare, Djelloni e fitoi çmimin si lojtari i tretë më i mirë në Regjionin e Prishtinës kurse në këtë vit e fitoi edhe titullin e Kosovës me Flamurtarin. Ai është ftuar edhe nga grupmoshat e reja të Kombëtares së Shqipërisë teksa rregullisht ftohet edhe nga Përfaqësuesja e Kosovës (U-17).

“Për të arriturat e mia dua t’i falënderojë trajnerët e Flamurtarit në veçanti Artan Bytyqin”, përfundoi Djellon Dragusha. I riu prishtinas bën ushtrime individuale edhe te qendra sportive ‘Soccer Center Zidane’, e cila drejtohet nga Muhamet Dragusha. Ky i fundit e shënoi golin e fitores për Flamurtarin në ndeshjen ndaj Ramiz Sadikut, e cila i takoi ‘play-offit’ për grupmosha të reja në nivel nacional.

© telegrafi.com

Ein weiteres Talent, der aus dem Kosovo stammende Djellon Dragusha "der neue Özil aus Kosovo". Der 16-Jährige spielt bei Flamurtari und gilt als sehr talentiert, sein Onkel ist Muhamet Dragusha, ein bekannter Fußballer zu seiner Zeit. In Jungen Jahren fiel Djellon schon auf und galt damals als einer der besten in der Region um Prishtina.

Ich hoffe, dass er weiter hart an sich arbeitet und irgendwann für uns (Albanien oder Kosovo) auflaufen wird.

laut türkischen verband besitzt er nur die türkische staatsbürgerschaft , er hat eine solide saison gespielt beim erstligisten karabükspor ca 30 spiele er war ausgeliehen von besiktas,jetzt hat in karabükspor für 3 jahre verpflichtet..

ansonsten spielte er für die u19 und u23 der türkei...denke mal nicht das er den verband wechselt...

laut türkischen verband besitzt er nur die türkische staatsbürgerschaft , er hat eine solide saison gespielt beim erstligisten karabükspor ca 30 spiele er war ausgeliehen von besiktas,jetzt hat in karabükspor für 3 jahre verpflichtet..

ansonsten spielte er für die u19 und u23 der türkei...denke mal nicht das er den verband wechselt...

Der wechselt nicht adam Tokat'dan geliyor der wird für die Türkei spielen.

Zurück
Oben