Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

★ ★ ★ Përfaqësuesja e Kosovës ★ ★ ★

Zyrtare: Zhdrella transferohet te Partizani

foto.php

Mentor Zhdrella arrin marrëveshje me skuadrën nga Shqipëria, Partizanin. Katër herë lojtari më i mirë i kampionatit kosovar, në sezonin 2014-15 do të jetë tashmë pjesë e “klubit të kuq”.

Gjithçka është arritur pas takimit që sulmuesi 25 vjeçar ka zhvilluar me presidentin Gazment Demi, me të cilin ka rënë dakord edhe për marrëveshjen e bashkëpunimit.

Lajmi është bërë i ditur nga faqja zyrtare e skuadrës që ka konfirmuar sot afrimin e futbollistit kosovar.

Këtë vit Zhdrella është aktivizuar me skuadrën kosovare, Dritën, ndërkohë që ishte pjesë e kombëtares së Kosovës për dy ndeshjet e fundit ndaj Turqisë dhe Senegalit.

Skuadra e Partizanit ka bërë të ditur se prezantimi i Zhdrellës do të zhvillohet gjatë kësaj jave.

Zhdrella mendohet të jetë zgjidhja për repartin ofansiv, që ka qenë një problem i vazhdueshëm gjatë sezonit që sapo u mbyll.

© GazetaTribuna.com

Mentor Zhdrellas Wechsel nach Albanien zu Partizan ist fix. Der 25-Jährige wurde in der Superliga Kosovos 4x zum besten Spieler der Liga gewählt und hat bisher 2 Länderspiele für Kosovo bestritten.

partizani hatt aus alle allen ecken albanische spieler.. paar aus kosovo, aus mk, presheva. fehlen nur noch aus mne und qameria.

Serbi i largon prej ekipit shkaku i Kosovës

foto.php

Dy futbollistët e përfaqësueses së Kosovës ishin lojtar të rëndësishëm për ekipin e parë Kaiserslauternit në Gjermani, deri sa trajneri serb nuk i largoi pas angazhimit të tyre për Kosovën. Albert Bunjaku ka impresionuar në dy ndeshjet e fundit miqësore të përfaqësueses së Kosovës, kundër Turqisë e Senegalit, ndërsa Enis Alushi ishte shtyllë në mesfushë dhe qendërmbrojtës i krijuar në mungesë të tyre.

Bunjaku shënoi dy golat e vetëm të Kosovës dhe shkëlqeu sidomos në ndeshjen e dytë me Senegalin, kurse vlerat e Alushit i konfirmuan futbollistët e Turqisë të cilët vetëm atë e njihnin nga grupi i lojtarëve si futbollist me potencial për futbollin në Gjermani. Të dy lojtarët janë pjesë e Kaiserslauternit në Bundesliga II, Alberti madje ka qenë kapiten i ekipit, deri sa Alushi lojtar i rëndësishëm në mesfushë.

Çdo gjë po shkonte mirë deri sa trajneri i ri, Kosta Runjaiq nuk vendosi t’i hakmerret atyre për angazhimin në përfaqësuesen e Kosovës. “Nuk e di se çka ka ndodhur, por relacionet e tona me klubin kanë ndërruar dukshëm që nga ardhja e trajnerit dhe sidomos nga angazhimi jonë për Kosovën”, tha Bunjaku në një bisedë për portalin, Sporti 1. “Situata është e njëjtë si për mua si për Alushin. Është e vërtetë se ne kaluam një lëndim vitin e kaluar, por ishim të gatshëm për ekipin dhe që nga ardhja e jonë për Kosovën, ai na ka lënë tërësisht jashtë ekipit. Unë dua të sqaroj pozitën time në klub, sepse ofertat nuk po mungojnë kam, dy oferta nga klube serioze që janë konkrete. Nuk dua që angazhimi im për Kosovën të më hakmerret në këtë mënyrë”.

Runjiq 43 vjeçar ka lindur në Vjenë të Austrisë, por është nga prindër serb. Bunjaku gjatë tërë kampionatit 2013/14 luajti vetëm 35 minuta në 3 ndeshje (një edicion më herët ishte golashënuesi mirë i ekipit me 13 gola), kurse Alushi ka luajtur vetëm në 11 ndeshje (vetëm 5 herë më 2014).

© GazetaTribuna.com

Es wird vermutet, dass der Serbe Runjic (neuer Trainer bei Kaiserslautern) mit den beiden aus dem Kosovo stammenden Albanern Bunjaku und Alushi aus politischen Gründen nicht weiterplant. In ihrer Mannschaft hatten sie keine unwichtige Rolle und dennoch will er die beiden nicht weiter in der Mannschaft haben, nachdem sie für Kosovo aufgelaufen sind.

Scheiß auf den. Sind gute Spieler sollen zu einen anderen Verein.
Schade aber, da Kaiserslautern eigentlich ein toller Klub mit tollen Fans ist.

Rashica në Hannover?

zyrtare-rashica-n-euml-hannover_hd.jpg

Anësori i Llamkos Kosovës, Milot Rashica, pritet ta vazhdojë karrierën në Gjermani nga sezoni i ardhshëm dhe këtë e ka konfirmuar vetë futbollisti vushtrrias për Telegrafin.

Mesfushori vushtrrias pasi u shpall kampion i Superligës, do të rikthehet te Hannoveri, aty ku qëndroi gati 9 muaj për ta shëruar lëndimin e tij. Pasi u shërua plotësisht, Rashica u rikthye te Llamkosit për t’i ndihmuar që të shpallen kampion për herë të parë në histori të klubit.

Rashica thotë për Telegrafin se ai së shpejti do të niset për në Gjermani, ku do t’iu nënshtrohet provave te Hannoveri.

“Së shpejti do të nisem për në Gjermani, mirëpo nuk dihet se a do të vazhdojë te Hannoveri apo ndonjë klub tjetër, gjithçka është e mundur”, ka thënë Rashica për redaksinë tonë.

© telegrafi.com

Der 17-Jährige Milot Rashica könnte bald zu Hannover 96 oder einem anderen Club der BL wechseln. Zurzeit spielt er für Llamkos Kosova (Vushtrri), die dieses Jahr die Superliga gewonnen haben.

Serbi i largon prej ekipit shkaku i Kosovës

foto.php

Dy futbollistët e përfaqësueses së Kosovës ishin lojtar të rëndësishëm për ekipin e parë Kaiserslauternit në Gjermani, deri sa trajneri serb nuk i largoi pas angazhimit të tyre për Kosovën. Albert Bunjaku ka impresionuar në dy ndeshjet e fundit miqësore të përfaqësueses së Kosovës, kundër Turqisë e Senegalit, ndërsa Enis Alushi ishte shtyllë në mesfushë dhe qendërmbrojtës i krijuar në mungesë të tyre.

Bunjaku shënoi dy golat e vetëm të Kosovës dhe shkëlqeu sidomos në ndeshjen e dytë me Senegalin, kurse vlerat e Alushit i konfirmuan futbollistët e Turqisë të cilët vetëm atë e njihnin nga grupi i lojtarëve si futbollist me potencial për futbollin në Gjermani. Të dy lojtarët janë pjesë e Kaiserslauternit në Bundesliga II, Alberti madje ka qenë kapiten i ekipit, deri sa Alushi lojtar i rëndësishëm në mesfushë.

Çdo gjë po shkonte mirë deri sa trajneri i ri, Kosta Runjaiq nuk vendosi t’i hakmerret atyre për angazhimin në përfaqësuesen e Kosovës. “Nuk e di se çka ka ndodhur, por relacionet e tona me klubin kanë ndërruar dukshëm që nga ardhja e trajnerit dhe sidomos nga angazhimi jonë për Kosovën”, tha Bunjaku në një bisedë për portalin, Sporti 1. “Situata është e njëjtë si për mua si për Alushin. Është e vërtetë se ne kaluam një lëndim vitin e kaluar, por ishim të gatshëm për ekipin dhe që nga ardhja e jonë për Kosovën, ai na ka lënë tërësisht jashtë ekipit. Unë dua të sqaroj pozitën time në klub, sepse ofertat nuk po mungojnë kam, dy oferta nga klube serioze që janë konkrete. Nuk dua që angazhimi im për Kosovën të më hakmerret në këtë mënyrë”.

Runjiq 43 vjeçar ka lindur në Vjenë të Austrisë, por është nga prindër serb. Bunjaku gjatë tërë kampionatit 2013/14 luajti vetëm 35 minuta në 3 ndeshje (një edicion më herët ishte golashënuesi mirë i ekipit me 13 gola), kurse Alushi ka luajtur vetëm në 11 ndeshje (vetëm 5 herë më 2014).

© GazetaTribuna.com

Es wird vermutet, dass der Serbe Runjic (neuer Trainer bei Kaiserslautern) mit den beiden aus dem Kosovo stammenden Albanern Bunjaku und Alushi aus politischen Gründen nicht weiterplant. In ihrer Mannschaft hatten sie keine unwichtige Rolle und dennoch will er die beiden nicht weiter in der Mannschaft haben, nachdem sie für Kosovo aufgelaufen sind.

Runjaic hat am Anfang sogar auf Alushi gesetzt, dieser hat aber in einem Spiel einen Fehler gemacht, der Lautern den Sieg gekostet hat. Runjaic hat daraufhin Alushi in der Pressekonferenz zur Sau gemacht und ihn alleine verantwortlich für die Niederlage gemacht. Seitdem war er nicht mal mehr im 18er Kader der Lauterer. Bunjaku war lange verletzt und kam dann irgendwie nicht zum Einsatz, wieso auch immer.
Auch wenn ich die Lauterer sehr mag (gehe als Neutraler zu Lauternspielen und habe immer Toperfahrungen mit deren Fans gemacht), gönn ich denen keinen Aufstieg mit so einem Trainer, dem es, bei aller Expertise, an Menschlichkeit mangelt. Oder habt ihr mal Trainer wie Mourinho oder Klopp gesehen, wie sie ihre eigenen Spieler vor der Presse fertigmachen?

Zurück
Oben