John Wayne
Keyboard Turner
Ja nemam namere da se svadjam ni sa kim. Birčko pravo je zagarantovano Ustavom i svako može da glasa za koga želi. Neću citirati nikoga, jer je bez veze rapravljati o četnicima i ustašama, kao i ostalim militantnim grupama. Ako neko kaže da je bivša Jugoslavija bila preplavljena srpskim šovinizmom, onda sa tom osobom nemam šta da diskutujem, jer se ta izjava oslanja na rekla-kazala a ne na istorijske činjenice. Ja imam 52 godine, živim u Švajcarskoj 30 godina, ali vreme Jugoslavije pamtim vrlo dobro, za razliku od nekih koji nisu tada bili ni rodjeni. Već sam rekla da sam Jugo-nostalgična, ali Juge više nema i ostala mi je samo Srbija. Pa zašto svi mogu da biraju svoje kandidate koji se bore za svoju zemlju (tu mislim na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, Crnu Goru, Kosovo) a samo Srbi to ne mogu? Šta je tu toliko strašno što Srbi žele da imaju predsednika koji će stati na stranu srpskog naroda, a ne na stranu EU ili Amerike. Nema ništa protiv ni EU ni Amerike, neka se oni brinu o svojoj politici, ali se brinem za Srbiju, jer kada god odem dole, situacija je sve gora i gora za narod. To je činjenica, na žalost. Videli smo šta su demokrate postigle za 8 godina. Ako mislite da je to dobro, onda ja stvarno ne znam da li nam iko može pomoći. Ne radi se ovde o kultu ličnosti, već se radi o tome da nešto promenimo. Tražili smo promene u vreme Miloševića i dobili smo ih, pa zašto sada opet ne bi promenili nešto, kada vidimo da ne ide?
Osim toga, vi ovde govorite o zločinima i podržavanju zločina. Sve je to u redu, ali bi trebalo spomenuti da su hrvati u Oluji proterali srbe sa svjih ognjišta i time se diče, odlikuju svoje generale koji su učestovali u Oluji i dan danas. I to je, po vama u redu. Pa dobro, gde je tu pravda?
Daj Bože da se Srbi slože, jer ako se ne slože, srljamo u propast.
"ko ne sluša pjesmu - slušaće Oluju" (Bijelo Dugme)
erzähl doch nix... du bist doch kaum 16