Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albanien - Slowenien 16.12.2012

Um sich im Verein zu etablieren, aber Azemi wäre gar nicht so wichtig für uns, viel lieber wäre mir Kace. Der wäre so bitter nötig. Alexandros Kouros und Markos Dounis (ihre albanischen Namen sind mir nicht bekannt), welche man auch für Albanien gewinnen möchte, wären auch nötig bei uns.

Habe noch nie was von denen gehört und wie stehen die Chancen?
Ich denke mal eher schlecht da wir nichtmal Albaner bei Albanien halten können wie sollen wir dann Albaner die für Griechenland spielen bekommen

Habe noch nie was von denen gehört und wie stehen die Chancen aus ?
Ich denke mal eher schlecht da wir nichtmal Albaner bei Albanien halten können wie sollen wir dann Albaner die für Griechenland spielen bekommen
Also das sind klasse Spieler!!! Ihre Mannschaft Pannionos Athen ist grade zweiter in der griechischen Liga natürlich auch dank dieser beiden. Die Chance sind immer geringer für Albanien, leider.

Alexandros Kouros - Spielerprofil - transfermarkt.de
Markos Dounis - Spielerprofil - transfermarkt.de

- - - Aktualisiert - - -

Hier der Artikel:

http://gazetatelegraf.com/skender-gega-valentin-gjokajt-i-eshte-bere-ftese-zyrtarisht/

bei der letzten Frage des Reporters werden Kuro und Duni erwähnt.

Ich hoffe auch sehr auf Kace. Ein Zentrum in den nächsten Jahren mit Kabashi und Kace wäre saustark. Der eine bringt die nötige Genialität und Robustheit und der andere die Passsicherheit und Kreativität.

Also das sind klasse Spieler!!! Ihre Mannschaft Pannionos Athen ist grade zweiter in der griechischen Liga natürlich auch dank dieser beiden. Die Chance sind immer geringer für Albanien, leider.

Alexandros Kouros - Spielerprofil - transfermarkt.de
Markos Dounis - Spielerprofil - transfermarkt.de

- - - Aktualisiert - - -

Hier der Artikel:

Skënder Gega: “Valentin Gjokajt i është bërë ftesë zyrtarisht” - Gazeta Telegraf

bei der letzten Frage des Reporters werden Kuro und Duni erwähnt.

Die zwei können wir vergessen sie sind keine Albaner mehr sondern Möchtegern-Griechen. Kace genauso.

Dy talente s’pranojnë ftesën e Shqipërisë

Mjafton të rritesh në një vend tjetër, të marrësh traditat dhe të flasësh gjuhën e atij vendi, që një i ri shqiptar të refuzojë edhe fanellën e kombëtares së vendit të tij. Ka ndodhur para pak ditësh me dy lojtarë të tjerë shqiptarë në Greqi: Marko Duni (Markos Dounis) dhe Aleksandër Kuro (Aleksandros Kouros). Duke parë edhe nga mënyra se si kanë ndryshuar emrat dhe mbiemrat, që të dy talentet, të cilët aktivizohen te Panionios, nuk kanë pranuar që të luajnë për kombëtaren e Shpresave, duke refuzuar ftesën e Federatës Shqiptare të Futbollit. Javën e shkuar, disa ditë para ndeshjes Shqipëri U-21-Angli (takimi qe programuar të luhej më datë 16 tetor në stadiumin “Niko Dovana” të Durrësit, por për shkak të reshjeve të shumta, stadiumi u përmbyt, ashtu sikundër edhe dhomat e zhveshjes, ndaj edhe ndeshja u anulua), shefi i zyrës së talenteve në FSHF, Redi Jupi dhe trajneri i Shpresave Skënder Gega, i kanë kërkuar zyrtarisht klubit të Panioniosit, nëpërmjet një ftese, lejimin e Marko Dunit dhe të Aleksandër Kuros që të vinin për miqësoren me Anglinë. Por sipas informacioneve, para se të merrnin refuzimin nga ana e Panioniosit, kanë qenë vetë lojtarët që kanë pohuar se nuk dëshirojnë të luajnë për ngjyrat e kombëtares shqiptare, duke shpresuar në një karrierë me fanellën e përfaqësueses helene. Në fakt, Kuro ka luajtur katër ndeshje me ekipin përfaqësues U-19 të Greqisë dhe pretendon se do grumbullohet edhe me U-21 e më pas me Kombëtaren A. Lojtari ka lindur në Poliçan të Skraparit më 21 gusht të 1993- shit, por jeton prej vitesh së bashku me familjen në Athinë. Që në moshë fare të vogël ai është futur në akademinë e Panioniosit, ku falë talentit ka arritur që të jetë pjesë edhe e skuadrës së parë. Kuro luan si mbrojtës krahu dhe vlerësohet shumë nga analistët e futbollit grek. Ndërsa Marko Duni ka lindur më 9 maj 1992 në Sarandë dhe luan si mesfushor. Edhe ky jeton prej vitesh në Greqi dhe është rritur te akademia e Panioniosit. Duni ka bërë debutimin vetëm këtë sezon me skuadrën e parë, teksa është aktivizuar në dy ndeshje. Ai nuk është grumbulluar nga asnjë skuadër përfaqësuese e moshave në Greqi.

“TRADHTARËT” E GREQISË
Përveç Aleksandër Kuros dhe Marko Dunit, kanë qenë edhe disa lojtarë të tjerë shqiptarë të cilët nuk kanë pranuar të luajnë për Shqipërinë. Kështu, pak kohë më parë refuzoi korçari i PAOKut, Ergys Kaçe, ndërsa para tij nuk kanë pranuar ftesën e FSHFsë Elin Dhimutso, Gjergji Kone, Albi Kondi, Stefano Kapino dhe himarjoti Sotir Nini. Madje për këtë të fundit u fol gjatë para katër vitesh, kjo edhe për faktin se ai konsiderohej një talent i madh, çka në fakt deri tani nuk e ka treguar ende.
Gjokaj dhe Azemi, “big”-ët që refuzuan
Pak ditë më parë, fanellën kuqezi e refuzuan edhe tre lojtarë të tjerë: Valentin Gjokaj, Ilir Azemi dhe Ergys Kaçe. Që të tre këta lojtarë nuk kanë pranuar të luajnë për Shqipërinë. Trajneri i Kombëtares U-21, Skënder Gega, konfirmoi se të treve u ishte bërë një ftesë zyrtare, por nuk kishin dashur të vinin dhe të luanin për Shpresat. Valentin Gjokaj (19 vjeç) luan në Angli te Derby County dhe konsiderohet si një mbrojtës i fuqishëm dhe me të ardhme. Lojtari ka pohuar se donte të luante për Shqipërinë, por fakt është se jo vetëm nëpërmjet telefonit, por edhe nëpërmjet email-it nuk përgjigjet. Babai i tij ka konfirmuar se të paktën për këtë vit ai nuk dëshiron që t’i bashkëngjitet skuadrës shqiptare. Si justifikim është nxjerrë fakti që Gjokaj ka një ndeshje me ekipin e tij dhe duhet të jetë në dispozicion të trajnerit. E njëjta gjë pak a shumë edhe për sulmuesin e Grojther Furthit, Ilir Azemi. I kontaktuar nga FSHF, menaxheri i lojtarit ka pohuar se për momentin Azemi nuk ka asnjë interes për asnjë kombëtare, qoftë kjo edhe ajo e Shqipërisë.

De Biazi: Dua edhe Berishën, reagon sulmuesi: S’jam gati për Shqipërinë

Ich denke, die FSHF sollte generell albanischen Spielern die im Ausland spielen keine Angebote mehr machen, es sei denn, sie bitten die FSHF ausdrücklich darum. Die FSHF sollte sich mehr um den Fußball im Inland kümmern und dort die Talente fördern.

Zu den oben genannten Spielern: mögen sie in der Hölle schmoren, solche die aus Karrieregeilheit ihre albanischen Namen mit griechischen eintauschen, sind es nicht mehr würdig Albaner genannt zu werden. Schande über sie.

Zurück
Oben