G
Gast829627
Guest
So nochmal für dich, weil ich dich aus welchen Gründen auch immer nicht auf ignore setzen kann.
Du unterstellst wie schon gesagt Kroaten und Bosniaken ein ähnliches Ausmass und die gleiche Häufigkeit an Kriegsverbrechen wenn man die Möglichkeit gehabt hätte. In diesem Ausmass sind nicht nur Kriegsverbrechen sondern auch ein Genozid in den 90 ern.
Das sind harte Unterstellungen wo der Spass aufhoert, weil es auch ein Spucken ins Gesicht der Opfer ist.
Kannst ja nach Srebrenica gehen und behaupten ihr hättet auch ein Genocid veranstaltet konntet nur nicht.
entspann dich......du tust ja so als hätt es keine verbrechen gegeben auf eurer seite......am anfang gab es verbrechen auf allen seiten und am ende auch....srebrenica war das grösste und wurde als völkermord deklariert...
Živi zid
U teškim ratnim sukobima Armije BiH i HVO-a na području Žepča postrojbe muslimansko-bošnjačkih snaga počinile su 94 ratna zločina nad Hrvatima i zarobljenim vojnicima HVO-a. Ubijeno je 78 odraslih civila, 15 djece i jedan zarobljeni vojnik HVO-a, a protjerano je ili izbjeglo 3000 Hrvata. U žepačkoj općini paravojne i redovne postrojbe Armije BiH počinile su dva masovna zločina. U travnju 1993. godine u selu Željezno Polje smrtno je stradalo 30 Hrvata, a 16. kolovoza 1993. u selu Kiseljak pobijena su 43 Hrvata.
Zarobljeni žene i djeca u Kiseljaku poslužili su Armiji BiH kao živi štitKiseljak je selo istočno od grada Žepča i u njega su 16. kolovoza 1993. godine preodjeveni u vojnike HVO-a upali diverzanti iz 303. i 314. brigade 3. korpusa Armije BiH iz Zenice. Bilo je to u predvečerje, vojnici HVO-a bili su iznenađeni i dok se postrojba HVO-a konsolidirala vojnici Armije BiH počinili su zločin nad starima, ženama i djecom. Vatrenim i hladnim oružjem život su izgubile 43 osobe. Kada su upali u selo, vojnici Armije BiH iz kuća su istjerali hrvatske civile i postavili ih kao živi zid prema postrojbi HVO-a.
Hrvatica iz žepačkog sela Kiseljak, majka petero djece, o tome zločinu svjedočila je 21. veljače 1994. godine i o tome rekla:
»Muslimanski vojnici su se međusobno dovikivali s ’Allahu ekber’. Skupilo se više od 20 muslimanskih vojnika. Prijetili su, psovali: ’Znat ćete vi, ustaše, što su balije’. Sve su zarobljene potjerali prema cesti naredivši da se međusobno drže tako da njima mogu biti živi zid... Vraćali su se natrag. I onda čuh Ivanu: ’Joj, mama!’ Pogledah kroz prozor, Ivana pade i nije više progovorila. Muslimani su pucali po ostalima. Čula sam kako viču: ’Sad ćete vidjeti što su balije. Majku vam ustašku, sad ste naši’.
Prija Kata Krezić pala je na leđa s rukama prekriženima na prsima. Floro je ležao na putu pod prozorom, a kraj njega je na trbuhu puzila moja snaha Ankica, Florina sestra. Jaukala je. Janja i Jozo Bulajić ležali su jedno na drugom. Mislila sam da su oboje mrtvi. Ivana i Franju smo vidjeli kroz balvane. Franjo je ležao s iznutricama vani. Čula sam kako kaže Ivanu da mu stavi drvo pod glavu. Ivan je to učinio i trudio se da mu jezik izvuče vani. Ali, Franjo je istog trenutka umro...«
Bagarićev apel
Ratni zločin pripadnika Armije BiH nad hrvatskim pučanstvom u žepačkom selu Kiseljak u svjetskoj javnosti je bio nezapažen. Predstojnik sektora za zdravstvo u odjelu obrane HZ Herceg-Bosne dr. Ivo Bagarić 17. kolovoza 1993. godine o zločinu u Kiseljaku obavijestio je UN, UNHCR, UNPROFOR, WHO, ICRC, helsinški Watch New York, Amnesty international, UNICEF, The European Community i Cederica Thornberryja i apelirao za zaštitu hrvatskog pučanstva u Bosni pred genocidom koji provodi Armija BiH. Žepče je bilo u okruženju, a muslimansko-bošnjačke vlasti nisu dopuštale pristup humanitarnim organizacijama, inozemnim novinarima i europskim promatračima blokiranjem putova i polaganjem mina.
Za ratni zločin u selu Kiseljak vojnom tužilaštvu u Travniku 29. studenoga 1994. godine podnesena je krivična prijava. Ona je podnesena protiv Suada Hasanovića, zapovjednika 303. brigade, i Mirsada Šestića, zapovjednika II. bataljuna 303. brigade iz sastava 3. korpusa Armije BiH, kojemu je sjedište bilo u Zenici. Uz njih krivična prijava je podnesena protiv Ramiza Bećirhodžića, rođenoga 1953. godine, zapovjednika specijalne policijske postrojbe Odreda MUP-a CSB Zenica.
SLOBODNA DALMACIJA, UTORAK 9. svibnja 2000. - podlistak: Kiseljak: Pokolj nad djecom i ženama
und das ist nur eine geschichte zwischen muslimen und kroaten die ja eigentlich verbündet waren was meinst du was die eine oder andere seite erst mit uns serben gemacht hat.....also bitte ....srebrenica gab es einmal aber dh net das nur serben kriegsverbrechen begangen....sie haben das grösste zum zeitpunkt 95 begangen das ist unumstritten aber ansonsten gab man sich gegenseitig net viel...