Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Total richtig gehandelt von Mihajlovic, mehr kann man dazu nicht sagen.

Ipak kad malo bolje pogledamo, ovo je zaista komplikovana tema. Ono sto je najzalosnije, najvise gubi tu sami fudbal, jos nismo ni poceli neku novu najavljenu eru, a vec kocimo same sebe. Na kraju krajeva je sve to odvratno, tuzno a i nerazumljivo. Mogu razumjeti Ljajica kao bosnjaka da sebe ne vidi u rijecenici "boze, spasi srpske zemlje, srpski rod". Covjek moze biti privrzen zemlji (sto je i sam spomenuo), zasto onda mora i himni koja u ovom slucaju apsolutno ne odgovara situaciji? Nemamo mi nikakve korist', da neko himnu dreci na 60 decibela, a kasnije se nece pozrtvovati na terenu, sto je glavni prioritet. Bas se sada pitam, da li bi Mihajlovic smio da otjera jednog Vidica (da jos igra za nas), koji takodjer nikada nije pjevao "boze pravde" ?Ubjedjen sam, da ne bi.

A sve bi bilo u redu, da je Adem "pevaooo" na plejbek - ih, tako to pocinje "ko ne pjeva zlo misli", a zavrsava u prebrojavanju krvnih zrnaca i cega sve ne, poznata prica.

Man sollte sich mal vor Augenhalten, das dieser Adem L. in Florenz nach dem Skandalauftritt mit Rossi
in Florenz bei den Fans und im Verein in Ungnade gefallen ist. Und in dieser Siutation steht
Sinisa zu seinem ehemaligen Spieler Adem und holt in in die NM. Er wollte ihn damit aufbauen,
lässt in spielen, in der Startformation, gegen den Weltmeister Spanien ( ein Traum für jeden Spieler )
und der Kleine scheisst drauf, unterschreibt die Regeln und hällt sich nicht dran.... und möchte alle
verarschen.

mal ohne Religion, wie kann man da dieses kleine Arschloch überhaupt verteidigen oder sich wünschen,
das der wiederkommt....

Thema Adem L. durch

Pozdrav
Baba

Man sollte sich mal vor Augenhalten, das dieser Adem L. in Florenz nach dem Skandalauftritt mit Rossi
in Florenz bei den Fans und im Verein in Ungnade gefallen ist. Und in dieser Siutation steht
Sinisa zu seinem ehemaligen Spieler Adem und holt in in die NM. Er wollte ihn damit aufbauen,
lässt in spielen, in der Startformation, gegen den Weltmeister Spanien ( ein Traum für jeden Spieler )
und der Kleine scheisst drauf, unterschreibt die Regeln und hällt sich nicht dran.... und möchte alle
verarschen.

mal ohne Religion, wie kann man da dieses kleine Arschloch überhaupt verteidigen oder sich wünschen,
das der wiederkommt....
Thema Adem L. durch
Pozdrav
Baba

Iskreno ti kazem, nemozemo sve te stvari gledati kroz neku "crno-bijelu" maglu, svaka medalja ima dvije strane, pa sad i ovaj bezvezni spor. Po mom licnom mislenju (postujem i tvoj i svaki drukciji stav, pa makar bio suprot' mome), FSS se podnio krajnje bahato, jednoumno i na kraju krajeva diskriminisuce. Ako cemo gledati sa ljudske strane, Ljajic kao svaki drugi gradjanin Srbije ima' apsolutno ljudsko i gradjansko pravo, da ne pjeva himnu ako to ne zeli. Mislim da je sasvim dovoljno sto nosi dres nase reprezentacije i na njemu grb Srbije. Ako daje sve od sebe na terenu, cjenicu ga kao sportistu, ako se bori za svoja prava u zivotu, a ne sljepo prihvata ko zna' kakav konformizam i jednoumlje to samo dokazuje, da je normalna individua sa svojim licnim stavovima. Pa nije to vise Titov rezim da moramo prihvacati' te stvari. Ono sto je cinjenica, koju nemoze niko porec', da je nasa himna omanula, ne ulazeci u problem gdje se pominje bog, pola stadiona pjeva verziju gdje se pominje kralj, a pola gdje se ne pominje. Da ne pricamo, da pola naroda ni ne zna svoju himnu, kao ni to da uvijek ubrzaju u pjevanju dok se izvodi. Izmisljamo toplu vodu, bolje da analiziramo da li imamo neku ekipu za kvalifikacije za SP u Brazil.

Iskreno ti kazem, nemozemo sve te stvari gledati kroz neku "crno-bijelu" maglu, svaka medalja ima dvije strane, pa sad i ovaj bezvezni spor. Po mom licnom mislenju (postujem i tvoj i svaki drukciji stav, pa makar bio suprot' mome), FSS se podnio krajnje bahato, jednoumno i na kraju krajeva diskriminisuce. Ako cemo gledati sa ljudske strane, Ljajic kao svaki drugi gradjanin Srbije ima' apsolutno ljudsko i gradjansko pravo, da ne pjeva himnu ako to ne zeli. Mislim da je sasvim dovoljno sto nosi dres nase reprezentacije i na njemu grb Srbije. Ako daje sve od sebe na terenu, cjenicu ga kao sportistu, ako se bori za svoja prava u zivotu, a ne sljepo prihvata ko zna' kakav konformizam i jednoumlje to samo dokazuje, da je normalna individua sa svojim licnim stavovima. Pa nije to vise Titov rezim da moramo prihvacati' te stvari. Ono sto je cinjenica, koju nemoze niko porec', da je nasa himna omanula, ne ulazeci u problem gdje se pominje bog, pola stadiona pjeva verziju gdje se pominje kralj, a pola gdje se ne pominje. Da ne pricamo, da pola naroda ni ne zna svoju himnu, kao ni to da uvijek ubrzaju u pjevanju dok se izvodi. Izmisljamo toplu vodu, bolje da analiziramo da li imamo neku ekipu za kvalifikacije za SP u Brazil.

cuj,
po meni on nije zasluzio poziv iz sportskih razloga, to vec odavno pricam....sad se resio taj "problem"
na ovaj nacin.
Ja sam zadovoljan ; ))

a stvarno ne zelim raspravljati o nasoj himni....

Pozdrav
Baba

pa i subotic nije pevao samo mumlao nesta malo haha i nije ga izbacio ...

Ma to je Sinisi sasvim slucajno izmaklo iz vida. Stara izrecica u Bosni kaze, od nameta nema selameta - oni koji su upuceni, znaju o cemu je rijec. Pjevanje himne je intimna stvar svakog pojedinca, pogledajmo ostale zemlje tipa Njemacke, Svedske ili Engleske, onaj ko' zeli pjevati nek pjeva, ko' ne zeli, ne treba. Ako Mihajlovicu trebaju pjevaci, nek preuzme neki hor ili operu - ma gluposti.

cuj,
po meni on nije zasluzio poziv iz sportskih razloga, to vec odavno pricam....sad se resio taj "problem"
na ovaj nacin.
Ja sam zadovoljan ; ))
a stvarno ne zelim raspravljati o nasoj himni....
Pozdrav
Baba

Pa sa sportskog aspekta, nije on toliko nezamjenjiv za reprezentaciju, to je tacno. Ali ipak ono sto mene zanima, ako to Ljajicu nije odgovaralo, morao je to odma' da kaze, pa da se vidi zaista razlog i prodiskutuje sa trenerom, mozda bi nesto bilo jasnije, ovako mi ispada, kao da je tek dva minuta prije izlaska na teren doznao o toj tacki, da je prisiljen pjevati himnu. Sve u svemu, primoravati u 21. vijeku bilo koga da mora pjevati himnu, za mene je potpuno deplasirano. Zasto da bilo ko pjeva tu himnu, koju sastavljaju menadzeri tipa Ramadanija ili bilo kog drugog? Nasi igraci odavno nisu igrali za tu "istinsku" Srbiju, vec za menadzere, a tu lezi glavnina naseg problema.

Pa sa sportskog aspekta, nije on toliko nezamjenjiv za reprezentaciju, to je tacno. Ali ipak ono sto mene zanima, ako to Ljajicu nije odgovaralo, morao je to odma' da kaze, pa da se vidi zaista razlog i prodiskutuje sa trenerom, mozda bi nesto bilo jasnije, ovako mi ispada, kao da je tek dva minuta prije izlaska na teren doznao o toj tacki, da je prisiljen pjevati himnu. Sve u svemu, primoravati u 21. vijeku bilo koga da mora pjevati himnu, za mene je potpuno deplasirano. Zasto da bilo ko pjeva tu himnu, koju sastavljaju menadzeri tipa Ramadanija ili bilo kog drugog? Nasi igraci odavno nisu igrali za tu "istinsku" Srbiju, vec za menadzere, a tu lezi glavnina naseg problema.

ako zelis pogledaj ljudski aspekt. Ponasanje prema Rosiju i sad ovo sa Sinisom ( pogledaj moj komentar )
- nije Ferguson lud ....

ispada sad kod nekih da je pevanje srpske himne neka vrsta zlocina. Niko nije nateran da igra za
Srbiju, to je slobodna odluka. To je himna nase drzave, i tu je kraj price. Ako se neko ne oseca
kao Srbin, neka izvoli, tu slobodu ima svaki gradjanin i sportista....

da te pitam, jel si ti sluzio vojsku ? Ako jesi onda mozes proceniti da to zajednicko "pevanje"
sluzi kao metoda da se uvede neki red i disciplina, stvaranje "timskog" duha....

Pozdrav
Baba

Nije problem srpska himna kao takva i pevanje iste, ali ne moze se praviti od Bosnjaka Srbin. Slazemo se svi da je totalno nejasno zasto je Ljaljic uopste potpisivao ugovor, bez ocene o tome da li je ugovor dobar ili los. Ne mogu da verujem da su nekakvi licni razlozi nastali tek nakon potpisivanja.

Secam se da je veliki broj Srba podrzavao Ljaljica u incidentu sa Rosijem, o nekakvoj diskriminaciji generalnoj nema ni reci, po meni.

Iskreno, ni meni se Ljaljiceva igra na terenu nista nije svidela.

Zurück
Oben