Pa u jednu ruku ima nesto istine o cemu pricas, ali ipak nesto moram nadodati. Sto se tice sporta da uvodimo neku vrstu timskog "duha", jedinstvo ekipe se ne postize potpisivanjem ugovora. To bi sam Mihajlovic trebao najbolje znati, ali ocigledno zeli da bude prepoznatljiv po necemu, ja bi licno vise volio da to bude po rezultatima, ali to ce jos skorija buducnost pokazati. Himnu treba postovati, to svakako, ali to neznaci i obavezu da je trebas pjevati. Bas me onako zanima, da li je Sinisa izbacio onog sto stoji pored njega koji nije ni zinuo za vrijeme himne (imas snimak na internetu) ili da li je vodio cist "informativni" razgovor sa Suboticem posto eto nije dostigao tih 50 decibela po ugovoru, gdje je isti taj Subotic stavio svoj potpis i prekrsio ugovor.
Ruku na srce, ako nas selektor vjeruje, da se reprezentacija bazira na pjevanju himne i slicnim temama, a ne na kvalitetu same igre, pameti i borbenosti, mi smo onda vec na samome pocetku izgubili. To je nas problem, zasto nas uopste pogadja ko pjeva himnu ili ne? Koje korist' mi imamo od toga? Neka se isti taj Ljajic i svi drugi ocjenjuju po pojedinacnoj i kolektivnoj igri. Ako se lose igra (a kod njega je to izgleda u vecini slucajeva) i ne zalaze se, onda mu nema mjesta u timu. Ako, ipak, igra dobro i borbeno (sto do sada nisam bas puno kod njega vidio), onda nema razloga da se odstranjava iz nekih politickih razloga.
Sluzio sam u bivsoj Titovoj JNA, mada nemozes ondasnji rezim sa ovim sadasnjim usporedjivati, a niti vojsku sa sportom, koliko god te dvije stvari imali nesto zajednickog oko timskog duha. E sad, je li Sinisa to zajednicko pjevanje himne gledao u smislu timskog duha ili iz politickog razloga, to treba jos detaljnije razjasniti.