Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bleiburg

e, sta pricas? na cemu si danas?

daleko bilo, nisam ja zemska ka Boz'ca!

kad pogledam vase izvore sto se tice zrtava, smesno mi sto si ovde gore napisao. Neki hrvatski izvori govore o 20. 000, dok je jedan drugi nabijo cifru na 600. 000. mislim, alo. ko jos jednom rece, pise povijest?!

i tu si u pravu. Mito-Manija, Mito-Fobija, sve isto.

ko o cemu, srbin o brojevima.

nase "brojeve", ako cemo zrtve degradirat na iste su velika nepoznanica. i osim mozda nekih 0,01% zadrtih, koji ce tvrdit da su bile brojke neke svemirske (600'000???), niko tako nesto nece ni pomislit. ja od ni jedne osobe nisan cuja takve brojke, pa ni priblizno.

ali znas sta? doklen god na sluzbenim stranicama jasenovackih zrtava budu napisana imena mojih ZIVIH rodjaka i ostale familije, te familije bliznje sto je pomrla prirodnim putem, u zadnjem ratu ili na kriznom putu, ja cu pljuvat po tim stranicama i tim institucijama. koliki ti mora bit obraz da vise manje prepises telefonsku knjigu i to ljudima prodajes kao spisak zrtava ustaskih zlocina. a sta je najgore, to su opceprihvacene stranice i toboze mjerodavne. ma bljak.

poserem vam se na dvolicnost! eto, pisite da je miljardu i po srba sa svih srpkih zemljama zaklano u jasenovcu, od vivovitice do kavlobaga, od tokija do marsa i alfa centaurija CCCC. zdravo.

nemoj se ljutit, kazu... nemoj bit lud, kazu... pa kako nes zivota ti kad ti mozak maltretiraju svakodvnevno pizdarijama...

Junuz_Đipalo;3705367 schrieb:

nase "brojeve", ako cemo zrtve degradirat na iste su velika nepoznanica. i osim mozda nekih 0,01% zadrtih, koji ce tvrdit da su bile brojke neke svemirske (600'000???), niko tako nesto nece ni pomislit. ja od ni jedne osobe nisan cuja takve brojke, pa ni priblizno.

eno ti na hrvatskoj stranici Wikipedije.

U razdoblju do oko 1990. godine, iznesene su vrlo različite procjene ukupnog broja žrtava. Pri tome često nije sasvim jasno misli li se samo na Hrvate (vojnike vojske NDH, ustaše i civile), ili na ukupne žrtve među ubijenim zarobljenicima (uključujući četnike, crnogorske separatiste, Kozake, Nijemce, slovenske belogardejce i dr.). Donosimo pregled procjena od najmanje do najveće.

Milovan Đilas je iznio tu procjenu u jednoj od svojih knjiga tiskanih u inozemstvu. Hrvatski politički emigrant Mate Meštrović se s njim složio u kritici knjige Ivana Johna Prcele Operation Slaughterhouse.
Intervju časopisu Start, preneseno u Večernjem listu 13. travnja 1991. (Jelačić, str. 120)Tuđman se u svojoj knjizi Bespuća povijesne zbiljnosti iz 1989. opsežno bavio srpskim preuveličavanjem broja žrtava Koncentracijskog logora Jasenovac. Ovdje je neizravno kritizirao i previsoke brojke koje se iznose za Bleiburg. Time je dao podršku Žerjaviću, koji je bio u toj diskusiji najaktivniji, i uložio najveći trud u istraživanje.
Iz demografskih proračuna ukupnog broja žrtava i poznatih podataka o poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašizma, Vladimir Žerjavić u knjizi Opsesije i megalomanije oko Jasenovca i Bleiburga zaključuje da je broj poginulih kvislinga i kolaboracionista Hrvata i Muslimana sa područja NDH 99.000 (70.000 Hrvata i 29.000 Muslimana). Po njegovim riječima teško je procijeniti koliko je od toga poginulo u borbama tijekom rata; možda polovica.
Procjena na koju su se najviše pozivali Hrvati u emigraciji. I danas se najčešće spominje "200 do 300 tisuća žrtava".
Vidi članak: Bleiburški pokolj
Zbroj svih brojeva koje su preživjeli svjedoci objelodanili u svojim izjavama.
Procjena koju iznosi u knjizi Hrvatski holokaust (objavljeno na engleskom 1970. pod imenom Operation Slaughterhouse). Procjenu su drugi hrvatski politički emigranti odbacili kao pretjeranu. Ipak, na nju se ponekad pozivaju i u znanstvenim publikacijama u svijetu.
  • U Hrvatskom se obiteljskom leksikonu broj ubijenih procjenjuje na više desetaka tisuća [SUP][3][/SUP]

ali znas sta? doklen god na sluzbenim stranicama jasenovackih zrtava budu napisana imena mojih ZIVIH rodjaka i ostale familije, te familije bliznje sto je pomrla prirodnim putem, u zadnjem ratu ili na kriznom putu, ja cu pljuvat po tim stranicama i tim institucijama. koliki ti mora bit obraz da vise manje prepises telefonsku knjigu i to ljudima prodajes kao spisak zrtava ustaskih zlocina. a sta je najgore, to su opceprihvacene stranice i toboze mjerodavne. ma bljak.

ne znam sta da ti kazem na sve to. katastrofa, pod uslovom da je istina. znam za ta uvelicavanja. al' ni manje ni vise, ipak, ne smes proklamirati sve o Jasenovcu kao laz.
lazu sto se tice brojeva, i jedni i drugi. ostalo, sto se izdesavalo, ostaje fakt.
a Bleiburg, cini mi se, ostaje stvar intepretacije. Jer isto kao sto je cetnik- kako ti pises- mogao da se obuce u crvenu komunjaru, sto nebi mogoa i Ustasa? previse spekulativno, sry.

poserem vam se na dvolicnost! eto, pisite da je miljardu i po srba sa svih srpkih zemljama zaklano u jasenovcu, od vivovitice do kavlobaga, od tokija do marsa i alfa centaurija CCCC. zdravo.

nemoj se ljutit, kazu... nemoj bit lud, kazu... pa kako nes zivota ti kad ti mozak maltretiraju svakodvnevno pizdarijama...

sta's se iznervirao?! postoje neutralni izvori, simon-wiesenthal-centar npr. mislim da je UKUPAN broj zrtava negde izmedju 80.000- 100. 000 (kako inace i ti izvori govore, a i tu su i protivnici rezima, Romi, Srbi, Jewreji). 1,5 mio....od mene to nisi cuo. a i neces. dakle, zapali jednu i smiri se. :marlboro:

Junuz_Đipalo;3705367 schrieb:

leptirica nimmt euch grad auseinander da helfen deine um sich schlagenden wirren argumente mit dem geistesabwesenden blick auch nix mehr ..........nimm lieber frank an die leine und lass gut sein bei der lady schafft ihr nicht mal den ansatz eines widerstandes.......auch wenn sie n bissel zu weit links driftet ist und bleibt sie ne serbin wie sie im buche steht..eine amazone......kann verdammt gut austeilen ....... :^^:

ps.nemoj slucajno mene sad da si napao....... :srbin:

leptirica nimmt euch grad auseinander da helfen deine um sich schlagenden wirren argumente mit dem geistesabwesenden blick auch nix mehr ..........nimm lieber frank an die leine und lass gut sein bei der lady schafft ihr nicht mal den ansatz eines widerstandes.......auch wenn sie n bissel zu weit links driftet ist und bleibt sie ne serbin wie sie im buche steht..eine amazone......kann verdammt gut austeilen ....... :^^:

muss das serbische Herr mit weiblichen Hilfstruppen aufgefüllt werden....

icon_mrgreen.gif

Ps....Vorsicht...wenn sie mit uns fertig ist, marschiert sie zur Ravna Gora....und dann fallen Bärte....bei dir Flaum

muss das serbische Herr mit weiblichen Hilfstruppen aufgefüllt werden....

icon_mrgreen.gif

Ps....Vorsicht...wenn sie mit uns fertig ist, marschiert sie zur Ravna Gora....und dann fallen Bärte....bei dir Flaum

sie kann gehen wohin ihre hübsche nasenspitze auch zeigt und ein bart macht noch lange keinen cetnik ............das wird sie bestimmt auch verstehen :lol:

necu te napadat. osto mi sprej za muhe kuci.

toliko nas 'dominira' da ce te za jedno 300 godina pisat pjesme i hvalospjeve, ma sta hvalospjeve, napisat ce te ep o 'zenskom vojvodi leptirici i njenom erojskom doprinosu u obrani presvetog i nebeskog srpskog roda'. pisat ce valjda kako je goloruka zaklala 500 krvozednih ustasa, i to preko ekrana. tako mi krsne slave.

Da kannst du schleimen bis dir der Anus schmerzt....trotzdem hasst sie Nationalisten, besonders solche wie dich die aus BiH sind und den hier spielen:
supersrbin24nm.gif

Zurück
Oben