Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bombenanschlag in Bosnien (Bugojno)

na ja, verbrennen nicht gerade aber es macht schon sehr wütend, bin selber grade sehr wütend.

da bogda im ruke odpale....fanatische mörder.

Das schlimmst daran ist das diese Causevic einer aus unseren reihen ist, und man nicht erwartet hätte das er ein Bombenanschlag auf seine Stadt und Unschuldige mit einbezieht macht.

Das schlimmst daran ist das diese Causevic einer aus unseren reihen ist, und man nicht erwartet hätte das er ein Bombenanschlag auf seine Stadt und Unschuldige mit einbezieht macht.

dzeko solche fanatiker setzen sich über alles, denen ist alles und jeder egal..ein krankes hirn das jeder für seine zwecke ausnutzen kann.

Teroristički akt u Bugojnu
Planirali dići u zrak zgradu dok su svi policajci unutra?

U snažnoj eksploziji autobombe postavljene uz zgradu Policijske stanice u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, dok je šest osoba povrijeđeno. Građani Bugojna su u strahu. Detonacija se, kažu, čula i u najudaljenijim dijelovima Bugojna.

100627020.1_mn.jpg

Stakla na zgradama udaljenim i preko 300 metara su popucala. Građani kažu kako u prvi mah nisu znali o čemu je riječ. Neki su mislili kako je grom udario negdje u blizini, dok su drugi vjerovali kako je riječ o eksploziji plinske boce.

Kako kaže jedna građanka Bugojna, nakon snažne detonacije sva stakla na njenom stanu su popucala te nije mogla ni prekrivač dići, s obzirom da je bio prepun komadića stakla.

Građani su u šoku. Svi su izašli na ulice kako bi saznali šta se dešava. Polcajci su naoružani dugim cijevima i krug oko kojeg se krađani ne smiju kretati je proširen. U Bugojno je stigla policija iz skoro svih gradova BiH, a tamo se nalazi i ministar sigurnosti Sadik Ahmetović.

100627020.2_mn.jpg

Zbog ovog terorističkog akta, uhapšen je Haris Čaušević, pripadnik radikalne grupe vehabija.

Navodno, on je planirao dići u zrak stanicu u trenutku kada se okupe svi policajci kako bi se dogovorili oko mjera sigurnosti tokom završetka vjerske manifestacije Ajvatovica.

Haris Čaušević, u Bugojnu poznatiji kao Oks, priznao je aktiviranje eksplozivne naprave, te naveo imena još tri saučesnika, koji su također uhapšeni.

100627020.3_mn.jpg

"Bilo je strašno. Ljudi su izašli na ulice da vide šta se dešava. Grad je pod opsadom. Policija je razmještena po cijelom gradu", ispričao nam je jedan stanovnik Bugojna.

U eksploziji bombe povrijeđena je i policajka Edina Hindić (26), koja je prevezena u Klinički centar Sarajevo. Dijagnosticirana joj je povreda pluća i slobodna tečnost u stomaku. I dalje je pod liječničkim nadzorom, s obzirom da je utvrđeno da ima gelere po cijelom tijelu.

Istraga se nastavlja. Na mjesto događaja bi uskoro trebala stići državna tužiteljica.

(Sarajevo-x.com)

Meni se ovo ne sviđa , iako volim svoju religiju i sam ponosan na to ovako meni se čini da nije Islamski ubiti nevine ljude , možda i grešim ali ja tako mislim ..
Pitanje je ko stoji iza ovih Vehabija ne samo u BH več svuda , jer kao što sam pročitao :
8 puta više ubili muslimana od ostale , pa meni je to malo sumnjivo .

soviel dazu, dass von den Islamisten im eigenen Land keine Gefahr ausgeht.
Mein vollstes Beileid an Angehörige des verstorbenen Polizisten.

Zurück
Oben