Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosna vs Portugal Play Off's

Ich revidiere meine Meinung: Portugal wirds am Ende machen. Bosnien hat seine Chance zuhause verpasst, in Portugal muss man schon mehr als glück haben um sich noch zu qualifizieren.

kann jemand ne Spielzusammenfassung schreiben?

Evo ja da pocnem, posto san' se za ovu utakmicu odlucio. Prvo da konstatiram, da je rezultat odlican, a teren katastrofalan u Zenici, i nije se moglo bolje, ali dobro, to je opet prica za sebe. Ne treba takodjer zaboraviti, da se bosancima vracaju kartonirani igraci, sto zapravo znaci, da ce BiH u Lisabonu biti jos jaca. Ja smatram, da uz malo bolju igru nego veceras, moze BiH izbaciti Portugala iz igre, nisu oni uopste vanzemaljci (a kao sto sam predvidjao, Ronaldova igra je u repki sasvim drukcija), i ako su BiH totalno nadigrali barem u prvom poluvrijemenu.

Medjutim, ima tu sledece stvar. Kada sad' bolje promislim, tesko je shvatit ogromnu razliku u prikazanoj igri BiH reprezentacije u utakmici protiv Francuske, i ove vecerasnje protiv Portugala. Ruku na srce, igra u Francuskoj je bila osmisljena, puna lijepe kombinatorike, igralo se razmisljajuci glavom. Veceras imao sam dojam, da se sve nekako igralo stihijski, 'ocu reci po davno oprobanom jalovom sistemu, znaci ispucati neku visoku loptu prema Dzeki, i tako cekat da on sam sve rijesi. Ako se bude isto igralo ki' u Zenici, tesko ce te proci u Lisabonu.

Ali dobro, treba opet napomenuti, da niste gol primili - znaci PRVI CILJ je ISPUNJEN! Mozda tu nije bilo onih kombinacija kao u Parizu, ali opet niste srljali kao neki mali tim, vec ste cekali da udarite u pravom trenutku (jedino zamiram one duge lopte Dzeki). Ipak treba reprezentaciji BiH priznati, da su uspjeli zadrzati maksimalnu koncentraciju tokom citave utakmice, a to nije lako u mecevima gdje je pritisak iznimno velik.

Budite bosandjerosi ponosni, da je ovo ipak prvi put u 12 utakmica, da Portugal nije uspio dati jedan gol, dakle vasa odbrana je odigrala fantasticno. Begovic me opet odusevio, opet je pokazao da ste vi rijesili pitanje golmana u narednih 10 do 15 godina - jednostavno momak je na razini i ima mir u svojoj igri. Oko odbrane, jedino bih Salihovica malo kritizirao, posto je dobrim dijelom prvog poluvrijemena izgledao "izgubljen". Za Rahimica i Zahirovica samo jedna rijec - MAESTRALNI ! Kada je Maletic usao u igru, bio je na pocetku malo "zbunjen", ali se kasnije brzo uklopio u tempo vase igre i odigrao kasnije isto dobar mec.

Sta jos navest, Ronaldo je promasio zicera, Ibisevic je promasio zicera, bolje ipak 0:0 nego da je zavrsilo 1:1 (najgori moguci rezultat u takvim utakmicama).

BOSANDJEROSI, moja ekipa za konacni revans u Lisabonu, sva sreca pa se Papac vraca nazad:

------------Begovic-------------
Jahic - Spahic - Papac - Lulic
------Rahimic - Zahirovic-----
----------Medunjanin----------
-----Pjanic - Misimovic------
-----------Dzeko---------------

Zuletzt bearbeitet:
fan-shirt-girl-fussball-bosna-bosnien-bih_design.png

Hmm ... jos za kraj da ocjenim igrace.

Begovic: 9 - ovakav vam je golman trebao kroz citave ove kvalifikacije. Jednostavno ima mirnu igru, uvijek na razini i kad zagusti. Nije imao ni problema sa visokim loptama. Za mene vazan faktor. I da, neke lopte hvatao, koje bi Keno sigurno boksovao i tako loptu ostavio "vrucu" na terenu.

Spahic: 9 - pravi kapetan, za mene najsigurniji na terenu. Odlicna igra.

Jahic:7.5 - solidno, par gresaka, inace nema mu sta zamjerit.

Salihovic: 7- sta bi za njega napisao, nesto manje od prosjeka, s'obzirom da ne igra svoju poziciju, ne treba mu ovo zamjeriti.

Rahimic: 8 - zmaj, general, preiskusno. Koliko je samo uzeo lopta bez fauliranja ... svaka cast ....

Lulic: 7 - moram stvarno priznati, od ovog momka sam puno vise ocekivao, dobro su ga Portugalci cuvali, vidi se da su proucili vasu igru. Ipak nada za Lisabon i dalje ostaje.

Zahirovic:8.5 - ovaj me momak ipak najvise iznenadio, u pozitivnom smislu, i to jos na "neprirodnoj" poziciji, stvarno buducnost vase reprezentacije. Nijedna greska.

Pjanic: 7.5 - ja mislim da on moze bolje odigrati, ali ipak otvarao se i trazio non-stop loptu, par losih ubacaja, i to je to.

Medunjanin: 7 - hmm, nervozno, rizicno, da li su ga gusili Pjanic i Misimovic ne znam, ali definitivno ste proigrali nakon njegovog izlaska.

Misimovic: 7.5 - na ledjima mu je Bruno Alves spavao, borio se, za majstora treba trava, a ne sljaka. Moze to bolje, ali pod boljim uvjetima, nadajmo se u Lisabonu.

Dzeko:7.5 - ista stvar kao sa Misketom, samo sto je na njemu Pepe (monstrum odbrane) "spavao" na ledjima, ulaskom Ibisevica dobio na prostoru, pod ovakvim uslovima nije mogao bolje.

Ibisevic: 7.5 - jedino sto mu se moze zamjeriti onaj sut, sve ostalo obavio po zadatku, igra vam je sa njim zivnula. Neka to ponovi u Lisabonu.

Zuletzt bearbeitet:
Beide Seiten hat der Rasen heute gefickt, bei Ibisevic sieht man auch wie der Ball etwas verspringt, ist ja schlimmer als auf einem Hartplatz. Normalerweiße macht der so ein Ding rein.

Zurück
Oben