Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnien - Türkei u. Bosnien - Malta

• Ersteller Ersteller Samoti
  • Erstellt am Erstellt am
Jedan od nas za sve vas kojih se ovo tice
bhf.gif
Doveden pred sve neminovnosti, porazen po stotinu puta, ja ne znam vise da li sam covjek, il’ sam nesto sto tjeraju da im se skloni s puta. Natjerali su me da prihvatim, sve. Sve je onako kako su oni htjeli a ja sam kriv, sto sam ziv i gledam, I sto im ne dam, da barem s ovo malo moje duse vladaju. Jer to je zadnji poraz, prije nego sto me nabiju na kolac i okrenu na raznju zaborava, prije nego sto nestanam, da im halalim i poljubim ruku za sve ucinjeno do sad. Djubrad. Dosao je dan kad zidu okrenutih ledja doci ce mi svi pusi kurci u susret. Taj dan cekam i njemu se nadam. Dan kad nece biti bitna cijena, vec ce biti bitno da vam sakom vratim sve, neka nije 1% onog bola koji ste vi meni nanijeli, al’ ce biti moj poklon vama.

Bio sam najbolji za vas, nikome previse zla, i svakome zelio dobro. Pristupao svemu s razumjevanjem, bio je i rat, pa poratnog vrijeme, pa vrijeme zemlje u tranzitu i sve tako u krug. Ali ja snage vise, da sutim i gledam nemam, a sabura koji imam, koliko imam nije dovoljno. Vas se dobrotom ne tjera gospodo. Samo vasim sejtanskim metodama. E pa, dosao je moment kad vise sve sto imam ne vrijedi mi jer tjerate me da izgubim sebe. Na kraju krajeva ovo nije nikada bilo o vama. Ovo je bilo o meni. Ovo je bilo degradiranje mene, ovo je bilo kompromiranje mojih vrijednosti gospodo. Ovo je bilo spustanje mene na vas nivo. Na kojem ste uvijek sposobni i vece od mene poraziti. Ali ja da gubim sebe za vas? Kao stih iz one pjesme: “popusite mi kurac, podplacena djubrad”. Nikad se predati. Nikad stati. Znaj da sve bude i sve prodje pa tako i ovo. Sabura nemam, ali saburu se nadam. Radi vas, ne radi sebe. Meni se vise nista lose ne moze dogoditi. Osjecaj boli je dobrosao u meni, da barem znam da nesto osjecam, jer i to je bolje, nego da sve u meni zamre, bolje za vas gospodo ne za mene, za vas jer kad I ako se to desi da u meni zamre svaki osjecaj i otupe sve moralne skrupule, sta god da bude nece se dobrim pisati za Vas. NIkada vise od mene vama, rahatluka biti nece. Nikad vise merhametom. Rusicu vas s istim zarom s kojim ste se zidali, s kojim ste se gradili, s kojim ste u meke kozne garniture fotelja svoje guzove uvaljivali. I da sam jedini na svijetu ostao, i da uz mene vise nema nikoga bilo ih je dovoljno prije mene da su me obavezali, svim onim sto je covjeku sveto da predati se ne necu, vec ne mogu. Jer voljeo bih i ja da sam vama gotivan simpatizer i samom sebi bih bolji bio, al da nema nesto jace u meni, nesto jace i od mene, ali i vece od vas. To budite i s tim posla imate. A to nije pametno.

Pricate mi o zakonu, o tome kako ovo nije pravi nacin. Nema u Bosni pravih nacina. Nema u Bosni zakona osim za one koji su ih pisali da ih stite. Zakon je sila jaceg. Nacin je da mi vas legalno pljackamo onako kako ste vi nas ilegalno dok se niste nakrali da vam vise i ne treba nista osim fotelje i mjesecne plate, te posla kojeg s kravatom obavljate, za koji nikad kvalifikovani bili niste i koji imate jer sluzite politickoj vlasti iz sjene, koja vas tu drzi u pricuvi i u zastiti. Mozete im i zatrebati jednog dana za jos vece zadatke. Naravno protiv mene. Jer sve do sada je bilo protiv mene, e pa necu jos i ja sam okrenuti se na sebe. Ne, ne. Prevarili ste se.

Klin se klinom izbija, I kad je mogla vasa mafija da pljacka, krade, laze, falsifikuje, podmicuje, da od nas pravi kriminalce, huligane i necije placenike tu I u tom momentu sva gospoda koja je dozvolila da to cujed od vas o nama i dozvolila da dozivi svaki momak koji je na tribinu otisao, stati s nekim koga nije znao a ko mu je brat, tu i tada je prestao za mene da znaci ista vas glas, bijednika moralnih. Il ‘ si s nama il’ si protiv nas. Jer vidite gospodo ne treba komplikovati. Pojednostaviti i rasclaniti. Na jednu stranu, dojucersanji nikojevici, drugorazredni novinari i trecerazredni komunisticki operativci, potrcka koja zakonom legitimiraju svoje kradje, i lopovluke i koja se tim istim zakonom i tom drzavom brane od mene omladinca koji je potekao iz BiH, kojeg je ta Bosna svega kostala, samo jos glave nije a pitanje je koliko i ta nakon svega ovoga vise vrijedi. I to ne moja Bosna. Vasa Bosna gospodo. Vasa. Jer je nemam nikakvih prava, nemam nikakvog nacina da do njih dodjem, ako I dodjem nekam nikakvih dokaza koji su relevantni, sve o cemu govorim sam izmislio i umislio, sve je to tako ali zapitajte se samo jedno. Zbog cega onda sam spreman da idem ovoliko daleko? Sta ja imam od vas? I sta vi primate od svakog Bosanca i Hercegovca, koji zaveden vasim prepredenim vazom, koji vase lice nije upoznavao i iznova vidjao, nalozen nekim laznim patriotizmom, dodje na stadion i kupi kartu. Ja vise nemam ni drzave, ni himne, ni sugradjana, ni sunarodnika, ni nacije, ni vise od 2 stadiona na kojima igra moja zemlja ni vise od 2-je zemlje gdje mogu otici bez vize. Ali imam BHF. Koji je docekao da ono sto istrici na teren nije nasa Bosna opet, nego vasa. Niste mogli ni to da mi dozvolite ni dopustite, da barem jedna stvar od svih ostane i bude nasa, bude zajednicka, da je gradimo i s travnjaka i sa tribine. Morali ste mi i nju uzeti, i okrenuti je protiv mene, da mi bude kako god mi se primi, i kako god mi vi gospodo skrojite kapu po ko zna koji put.

Samo, bice da ste se prevarili u samo jednom. Nece biti po ko zna koji put. Vec je bilo i ostat ce po zadnji put. Od kojega suocen s okolonistima u kojima smo mi nemamo druge metode, drugog nacina, od onog za koji nas svi osporavaju, svi kojima ne znacimo nista i koji misle da ovakvo sjeme kao sto je nase klija u Bosni svaki dan. Mozda je to tako gospodo. Ali nemojte se zavarati pa nas podcjeniti. Mozete nas tjerati, mozete nas pljuvati, mozete nas osporavati i zatvarati ako vam sve to cast dopusti i dva prsta obraza iznad brade. Ali samo jedno nikad nemojte si priustiti a to je da podcjenite BHF. Mirno mi spavajte gospodo i znajte, nas je malo ali smo govna najveca.

koji igra za repku samo da se proda.

Jao buze jesi glup, igraci igraju za drzavu i za navijace... i zato narod gleda reprezentaciju... a ne savez.

kad si tako pametan, zasto navijas za reprezentaciju... i sigurno ti je drago kad bih pobjedi, a da nema misimovica i co. nebi bih nikad ni pobjedila... :rolleyes: znaci nevolis misimovica i druge, a kad ljudi pobjede, onda znas vikati bosna bosna...

Zurück
Oben