zdravo..kako si vuce sta ima..
pitam se bas cesto jedno pitanje. -Dali je moguce da ovi "roditelji" uce svoju djecu da mrze ovoliko??
mislim, od koga drugog moze preci ovolika "mrznja".
mada mislim d oni uopopte nemju tu prestavu staje mrznja, staje rat, staje bol itd..
meni je moj otac meni pricao kako je DOBRO bilo PRIJE, kako su svi zivjeli manje vise dobro. haj sve to, nego se nisu (sto je najbitnije) mrzeli!!
na ja, ja ovo stvarno neshvatam.
jos jednu stvar sto je isto jako interesatna.. - a to je da su ovi "dijasoprici" jos zesci nego ovi dole. mislim, haj ljudi odozdo sto su preziveli rat, sto vijdeli i znali o cemu je stvar, haj oni da mrze, nebi mi bilo tolko cudno.
ali da to rade ovi klinci, i möchtegern patrioti.. to je.. to je uzasno!!
Zdravo Momce, dobro uziva se jos dok se moze, kako kod tebe ?
Ovaj sta da ti kazem, nekako mi se cini, sto god si dalje od svoje zemlje, vise gledas na obicaje, vise si nacionalisticki nastrojen, a cim dodjes dolje u svoju zemlju, pljujes i prokljinjes je na sve moguce nacine !!!
Vec sam to nekoliko puta bio spomenuo, mrznja se prenosi od jedne na druge generacije, "kolo-mrznje" ....
Ja imam razumevanje ako neko izgubi deo porodice, svoju kucu da zamrzi "drugu stranu " i ako nije bas tako ...
Obicno mrze oni, koji nisu osjetili rat, koji nisu nikog izgubili i koj nisu uopste vidjeli sta znaci zivjeti u onakim okolnostima ....
Pogledaj samo jedan mali slucaj ( a ima ih na stotine) tuca u Australiji izmedju Srba i Hrvata u tenisu .... koje sudjelovo u toj tuci ?
Klicni izmedju 11-18 godina koji jedva znaju svoj jezik ...
Eto doklen je doslo ...
Al nekada je suvisno o tome pricati, posto se taj lanac mrznje nemoze zaustaviti putem naprimer ovog foruma ....
A sam vidis kakvi kreteni traze pozornost, kad naprave neki spot sa naslovom " Serbia vs. Croatia " i hoce dokazati sa nekoliko slika koji su nasli putem "Googla" koje pobjedio a ko izgubio rat ...
Momce budi pozdravljen