Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Die Bosnier-Unzerstörbar-Das Tapferste Volk des Balkans

• Ersteller Ersteller Magic
  • Erstellt am Erstellt am
keine angst ich nehme dich auch nicht ernst.den mist den du verzapfst versteht nicht einmal dein therapeut.Papst??? deutsche franken???:confused::rolleyes:

Die Franken haben hauptsächlich Kroaten zu Christen gemacht und für den Papst(Katholizismus)wurden dann Bosnier die ihren eigenen vom Papst unabhängigen Katholizismus haben wollten verfolgt,außerdem wollten wir nicht die Bogumillen bekehren oder verbrennen wie von uns verlangt wurde
Mich wundert nicht das Du kaum was verstehst,nur zu provozieren,das verstehst Du Cigo

vjeruj ti kome god hoces ali nemoj onda ovako srati po internetu ako nemas pojma.otidji na more i raspitaj se malo kako je bilo u to vrijeme.

Jeli ti znas citati?

Ja cu uvjek vikati svoje iskustvo i ono sto sam dosada sazno.

Tebi pasalo ili ne.

Vidim ja dobro sta ti pises.... i vecinom su gluposti... ali izvoli...

pravoslavac sa balkana

ich habe viele nachbarn bosnia und kroaten habe gegn diese leute nicht aber garnicht wie besuchen uns wir gehen aus zusammen alles kein problem,ich habe in Österreich 3 bosnische kolegen aus Bihac (stijena)ich gehe 3-4 mal in jahr mit innen nach bihac dort gehen wir zusammen in diskotek nach cazin XXL unternehmen auch adere viele sachen zusammen.wenn ich ein hass gegen diese leute hätte dan waar das nicht so.
aber leute wie Emir88 was nur propagander gegen serben machen
und nur serben beleidigen, für sollche habe ich eine andere seite und mit
dennen streite ich gerne wenn es sein muss.

ich habe auch bruder in krieg verloren und jammer hir nich rum.

Du schreibst doch sachen wie "turcin, balije, bosna je srpska, bosniaken sollen in die türkei ..."

Denkst du ich halt dann meine Klappe?

Pa vrijedjas ljude ovuda... Sa emirom se bas moze razgovarat, i sa mnogim drugima, ok nismo istog misljenja ali opet se nekako moze pricat na normalan nacin.
Ako si dozivio rat i njega se sijecas kako sam kazes, onda imas sigurno plus minus 25 godina ako ne i vise... Pa brate dragi ja mislim da se moze ocekivat neki drugi ton u tim godinama.

Srbi su pravili zlocine, to je cinjenica, ja mislim da im to treba dat za pravo. To nije vrijedjanje nego cinjenica...

Takodje ima i sa njihove strane zlocina. Koji oni trebaju da akceptiraju.

Ja sad nevidim u cemu problem...? Nisi dijete (nadam se)
ako ti tako mislis neka ti bude meni je svejedno,ja sam vec 1000 puta reko da akceptiram da su srbi pravili zlocine kao i ostali to nikad nisam poreko,a kad si ti cuo da je emir ili ko drugi rekao ja i bosnjaci su pravili zlocine ja jos nisam nikad cuo.samo svoje hvale kako su hrabri i dobri bili a nasi su samo ubijali i klali pa da su toliko ubijali koliko oni prave propagandu nebi bilo nijednog bosnjaka,a ko je ubijo 30 000 srba u proslom ratu,pa nemoj tako treba da se neka realnost malo gleda.ja znam du su bosnjaci naj vise stradali ali se nemora u svakom srbinu traziti krivac,zna se kosu krivci.

ako ti tako mislis neka ti bude meni je svejedno,ja sam vec 1000 puta reko da akceptiram da su srbi pravili zlocine kao i ostali to nikad nisam poreko,a kad si ti cuo da je emir ili ko drugi rekao ja i bosnjaci su pravili zlocine ja jos nisam nikad cuo.samo svoje hvale kako su hrabri i dobri bili a nasi su samo ubijali i klali pa da su toliko ubijali koliko oni prave propagandu nebi bilo nijednog bosnjaka,a ko je ubijo 30 000 srba u proslom ratu,pa nemoj tako treba da se neka realnost malo gleda.ja znam du su bosnjaci naj vise stradali ali se nemora u svakom srbinu traziti krivac,zna se kosu krivci.

Popuno si u pravu stime sto sad pises. Ja sad neznam dali je emir to isto vec reko, ali znam da mnogo bosnjaka, kazu da smo svi pravili sranje. Barem to se moze cut od normalnih. A kao i kod nas ima i kod njih radikalaca... A takvih idiota ima ovde previse...
Svako ima svoje izkustvo i neke zelje, ali mene nervira kad neki radikalci bili to bosanski srbi ili bosnjaci pocnu da seru... Jer na njihovoj bazi nema konzens a kamoli dogovora ili napretka..

Ja do nekle svacam da se bosnjaci plase da na kraju ne zavrse u nekoj enklavi i mislim da to nebi bilo u redu. Ali bosnjaci trebaju da svate da se bosanski srbi isto tako plase da na kraju ne zavrse kao srbi u hrvatskoj, sto tamo danas nijedan srbin ne smije da se javi kao srbin... (sijetimo se momka koji je ubijen zato sto je imo saal crvene zvijezde). Zato ja zelim da jedna RS ostane sa svim pravima sto i sad ima, i da se to utemelji za buduce u novom ustavu...
Takodje sam protiv ocijepljenja, jer tek onda bi najebali i jedne i druge, mi od srbije jer ja mislim da njih boli briga za nas. A bosnjaka bi pojeo fundamentalizam jer jedan ceric jedva ceka da se docepa vlade...

U kratkim rijecima ako se ne dogovorimo oticemo svi u kurac...

Popuno si u pravu stime sto sad pises. Ja sad neznam dali je emir to isto vec reko, ali znam da mnogo bosnjaka, kazu da smo svi pravili sranje. Barem to se moze cut od normalnih. A kao i kod nas ima i kod njih radikalaca... A takvih idiota ima ovde previse...
Svako ima svoje izkustvo i neke zelje, ali mene nervira kad neki radikalci bili to bosanski srbi ili bosnjaci pocnu da seru... Jer na njihovoj bazi nema konzens a kamoli dogovora ili napretka..

Ja do nekle svacam da se bosnjaci plase da na kraju ne zavrse u nekoj enklavi i mislim da to nebi bilo u redu. Ali bosnjaci trebaju da svate da se bosanski srbi isto tako plase da na kraju ne zavrse kao srbi u hrvatskoj, sto tamo danas nijedan srbin ne smije da se javi kao srbin... (sijetimo se momka koji je ubijen zato sto je imo saal crvene zvijezde). Zato ja zelim da jedna RS ostane sa svim pravima sto i sad ima, i da se to utemelji za buduce u novom ustavu...
Takodje sam protiv ocijepljenja, jer tek onda bi najebali i jedne i druge, mi od srbije jer ja mislim da njih boli briga za nas. A bosnjaka bi pojeo fundamentalizam jer jedan ceric jedva ceka da se docepa vlade...

U kratkim rijecima ako se ne dogovorimo oticemo svi u kurac...
od normalni se moze cuti naprimer Magic on prilicno realno prica.

ovaj citav tekst sto si napiso je jedan od najboljih u ovoj temi.
da se srbi i muslimani u BIH malo bolje dogovarat mogu i malo vise gledati
da stvaraju zajednicke ciljeve i ja nebi nikad pozelijo ocepljenje sa ovim sto je sada bilo bi predobro,ali silajdzic i dodik nikad to uspjet nece previse su zagrizeni u svoj svijet.

ali i za ono si vjerovatno cuo sto je silajdzic kradom naoruzavo muslimane u RS jer stalno govori on se mora jos jednom sa srbim obracunti,sa tim trazi opet nove mrznje i zavade,a ni stare jos nisu prosle,jer kad je srpska milicija uhvatila tu tajnu organizaciju sami su priznali da sve ide od silajdzica znaci nema mucke.

ja mislim dogod je tako neka nas razdvojeno za sad je sigurnije tako,a za dalje cemo da vidimo kako ce ici stvari.

Ich bin gerade an Werkstoffkunde dran..

und hab mich gefragt.....wenn die Bosnier unzerstör sind...dann sind sie wohl stärker als Diamanten oder Titan..

..ODER!............ sie essen Diamanten und Titan..und deswegen sind sie unzerstörbar..!!! gebs zu!!

@ moja RS

Ma nema od silajdzica i dodika nista, ova dvojca ima samo da naprave sranje ako jos dugo ovako nastave. Pogotovu ovaj silajdzic, on nekako jos zivi u 93' godini, nije jos skonto da se nalazimo u 2009. godini.
Ja ponekad stavrno imam osijecaj da on zeli da ponovo izbije sukob.

Zurück
Oben