Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Die Bosnische Fussballnationalmannschaft!!!

Dalibor Pandza (*23.03.1991)

dalibor_pandza.jpg

Dieser talentierte Spieler wird schon jetzt von einigen Vereinen im Ausland umworben. Darunter zählen Hajduk Split, Partizan, VFL Bochum und auch der HSV!!!

Ansonsten ist der Junge in Sarajevo geboren, und spielt seit seiner Juniorenzeit beim FK Sarajevo. Ausserdem kam er bereits zu drei Einsätzen für die U-19 Bosnien's.

Er hatte auch ein Angebot der Kroatischen Nationalmannschaft :rolleyes: deren Angebot er dankend ablehnte ;) :app:

-----------------------------------------------------------------------

As Pandza is a Bosnian Croat and a great talent, the Croatian Football Federation continued their practice with trying to get these players to play for Croatia rather than Bosnia, and offered Pandza a place in their team. But Pandza said "no" and stated that he only wanted to play for his county Bosnia. This made him very popular among Bosnians even though many had never heard of him at the time. He holds current three games, who scores one goal for the Bosnia and Herzegovina U-19

Video: http://www.youtube.com/watch?v=TByd2E9dnqM&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Esportin%2Eba%2Ftekst%2Easpx%3Fid%3D18307&feature=player_embedded

Ciro will Begovic ins Team holen!!!

asmir%20beganovic%20art.jpg

Die Bosnische Zeitung ''Oslobodjenje'' hat bei einem Interview mit dem Bosnischen Nationaltrainer Miroslav Blazevic die Telefonnummer Asmir Begovic's in die Hand gedrückt. Dieser rief ihn später an, und versicherte ihn bereits im August ins Aufgebot zu holen. Die Geschichte ist lustig und traurig zugleich :rolleyes: Da muss eine Zeitung auf talentierte Spieler hinweisen...^^

Ansonsten gilt Begovic als eines der grössten Torhütertalente Englands und sicherlich auch Europas. Am Torhüter des FC Portsmouth soll bereits der FC Chelsea London interessiert sein!

Oslobođenje povezalo selektora Ćiru Blaževića i golmana Portsmoutha Asmira Begovića, koji nam je prije telefonskog razgovora rekao da ga niko nije zvao iz BiH. Vodeći se tim saznanjima njegov broj smo dali Blaževiću koji ga je odmah nazvao i dao mu do znanja da računa na njega
Golman Portsmoutha Asmir Begović i selektor nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević jučer su posredstvom Oslobođenja uspostavili prvi zvanični kontakt. Rezultat njihovog razgovora je poziv za Begovića pod bh. zastavu i to već u avgustovskom terminu.
Inače, sve do jučer Ćiro je govorio kako o Begoviću misli sve najbolje, dok je golman Portsmoutha davao izjave kako je zainteresovan za dres BiH, ali da ga niko nije zvao. Kako bismo prekinuli igru gluhih telefona, s obzirom na to da smo najprije razgovarali sa Ćirom, pa onda i sa Begovićem, selektoru Blaževiću ponudili smo telefonski broj Portsmouthovog čuvara mreže.
Evo kako je počelo...
Miroslava Blaževića smo obavijestili da se golman Asmir Begović našao na spisku kanadske selekcije za Golden Cup, koji se održava narednog mjeseca, a Ćiro nam je ustvrdio da će golman Portsmoutha mreže zapravo biti na popisu bh. reprezentativaca za avgustovski termin.
Sohdno Ćirinoj izjavi sve što treba je zapravo da Begović odbije kanadski poziv i da se strpi do avgusta, kada će ga Blažević pročitati među bh. igračima.
"Moj trener golmana (Enver Lugušić, op.a) zvao me iz Šangaja i rekao da Begovića treba pozvati u reprezentaciju. Navodno je on sa njim u kontaktu i Begović će biti na spisku za avgustovski termin", rekao nam je Blažević i dodao kako je dobio potvrdu da je golman Portsmoutha izuzetna perspektiva.
Međutim, odmah nakon telefonskog razgovora sa Blaževićem kontaktirali smo i Begovića, koji nam je rekao da ga niko iz BiH još nije zvao. Također, otkrio nam je i to da se neće odazvati Kanađanima, ali ne zbog BiH, već zbog obaveza u klubu.
"Kanada je morala dati spisak od 30 igrača, ali mene neće biti tu. Što se tiče Bosne, niko me nije zvao, tako da ništa ne znam."
Begović je tom prilikom kazao kako bi bilo dobro da se situacija sredi, te da neko iz N/FSBiH napokon uspostavi kontakt sa njim.
"Do sada nisam imao kontakata sa ljudima iz BiH, ali bio bih jako zainteresovan kada bih dobio poziv. Sagledao bih situaciju iz svih uglova, te sa porodicom odlučio šta ću uraditi. Međutim, ne mogu o tome govoriti ništa dok me selektor ne nazove. Ako nazove, biće to super i mislim da bismo se mogli dogovoriti", kazao nam je Begović, koji zna da se Ćiro raspitivao o njemu preko suigrača iz Portsmoutha Nike Kranjčara.
"Kranjčar mi je rekao da je Ćiro pitao za mene i rekao mi je da će me selektor nazvati. Međutim, to se nije dogodilo, iako sam očekivao poziv."
Begović u protekloj sezoni nije bio standardan golman Portsmoutha, s obzirom na to da na vratima ovog kluba stoji David James. Međutim, Begović je pred kraj sezone ipak stao na gol Portsmoutha (James se povrijedio) te pokazao da se radi o odličnom golmanu.
"Pratio sam rezultate u kvalifikacijama i znam da BiH ima šanse da se plasira na SP. Španci su neprikosnoveni i oni će biti sigurno prvi, ali bi bilo super igrati protiv njih. Tu je i Turska i sve utakmice su teške, ali smatram da BiH ima dovoljno kvaliteta", riječi su Begovića, koji nam je na kraju dodao kako ne zna mnogo o Hasagiću i Supiću, ali da ga konkurencija ne bi zabrinjavala.
Razgovarajući sa golmanom Portsmoutha stekli smo dojam da Begović, koji je u subotu napunio 22 godine, želi braniti za BiH, te da je sve što treba jeste jedan telefonski poziv, pa smo ponovo nazvali Ćiru i dali mu telefonski broj Asmira Begovića i napokon prekinuli komunikaciju između njih dvojice preko posrednika.
"Begoviću sam rekao da ga željno očekujem u bh. reprezentaciji i da ga dovoljno znam, te da će biti pozvan ako ga to interesira. Bio je oduševljen i rekao mi je da će razmisliti", otkrio nam je Ćiro, koji je tako napravio prvi korak ka dovođenju golmana Portsmoutha Begovića u bh. tim.
Sada je sve do Begovića i njegove stvarne želje da brani za BiH.

Quelle : www.oslobodjenje.ba

FK Sarajevo & NIKE!!!

nike_dresovi_07.jpg

nike_dresovi_11.jpg

nike_dresovi_03.jpg

9_velika.jpg

1_velika.jpg

Ich verstehe einfach nicht, dass sich der Bosnische Verband mit so einem Gurkensponsor wie ''Legea'' zufrieden gibt. Wenn ich mir die anderen Länder vom Balkan ansehe:

- Albanien = Nike
- Bulgarien = Puma
- Griechenland = Adidas
- Mazedonien = Puma
- Kroatien = Nike
- Rumänien = Adidas
- Serbien = Nike
- Slowenien = Nike
- Türkei = Nike

Nur Montenegro wird ebenfalls von ''Legea'' ausgestattet, was sich bei denen aber sicherlich schnell ändern wird...!

Ich hoffe, dass sich dies spätestens bei einer erfolgreichen WM-Qualifikation ändert!

Ich verstehe einfach nicht, dass sich der Bosnische Verband mit so einem Gurkensponsor wie ''Legea'' zufrieden gibt. Wenn ich mir die anderen Länder vom Balkan ansehe:

- Albanien = Nike
- Bulgarien = Puma
- Griechenland = Adidas
- Mazedonien = Puma
- Kroatien = Nike
- Rumänien = Adidas
- Serbien = Nike
- Slowenien = Nike
- Türkei = Nike

Nur Montenegro wird ebenfalls von ''Legea'' ausgestattet, was sich bei denen aber sicherlich schnell ändern wird...!

Ich hoffe, dass sich dies spätestens bei einer erfolgreichen WM-Qualifikation ändert!

Das war bei Kroatien nicht anders, vor der WM 98 war Lotto unser Sponsor. :)

Das war bei Kroatien nicht anders, vor der WM 98 war Lotto unser Sponsor. :)

Ich weiss ja das der Ausstatter nicht so wichtig ist, da die Leistung des Teams im Vordergrund steht, aber es geht immerhin um etwas Prestige. Ausserdem wäre es peinlich mit Legea-Trikots bei der WM aufzulaufen :rolleyes:

Die Kroatische Nationalmannschaft gibt es erst seit 1992 und nach 98 hatten sie es bereits mit Nike unter Fach und Dach...klar waren sie auch um einiges erfolgreicher als BiH bis jetzt!

Zurück
Oben