Τα απόρρητα αρχεία της CIA...φωτογραφίζουν τους ενόχους της τραγωδίας του 74
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την προδοσία της Κύπρου περιέχουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα της CIA που διέρρευσαν μέσω των wikileaks. Η Χρυσή Αυγή, με σταθερή αφοσίωση στην αναζήτηση της Αλήθειας, θα συνεχίσει να ξετυλίγει τον μίτο της προδοσίας που ύφαναν πολιτικοί, αλλά και στρατιωτικοί παράγοντες το 1974.
Τα τηλεγραφήματα που ακολουθούν αφορούν ένα πρόσωπο-κλειδί αυτής της βρώμικης υπόθεσης, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχο Αραπάκη. Τις καταθέσεις του Αραπάκη στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, αρνήθηκαν να μας επιδώσουν, παρά τα συνεχή αιτήματα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως μέσω των wikileaks αποδεικνύουν ότι η άρνηση αυτή έχει σκοπό να καλύψει την προδοσία:
Σε συνομιλία του με αμερικανό πράκτορα στις 27/7/1974, ο αντιναύαρχος Αραπάκης αποκάλυψε ότι ο Ιωαννίδης μετά την εισβολή ήθελε να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, αλλά ο ίδιος εναντιώθηκε σθεναρά (πηγή:
Cable: 1974ATHENS05133_b)
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: ΓΕΝΕΥΗ
«Ο Αρχηγός της Ελληνικού Ναυτικού Αραπάκης είπε στην CHJUSMAGG στις 27η Ιουλίου σε κοινωνική συγκέντρωση ότι ο Ελληνικός Στρατός αντιλαμβάνεται και εκτιμά την πολιτική των ΗΠΑ για την ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού. Ο Αραπάκης έδειξε ανησυχία σχετικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες για την διαμόρφωση των αμερικανικών προσπαθειών. Σε εξιστόρηση των γεγονότων της περασμένης εβδομάδας ο Αραπάκης διευκρίνισε ότι το προηγούμενο καθεστώς ήθελε να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία. Τόνισε ότι αντιστάθηκε σθεναρά σε μια τέτοια προοπτική».
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: TASCA
«Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 7 Ιανουαρίου τον διορισμό του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Eγκολφόπουλου ως επικεφαλής του Ναυτικού, που το 1967 είχε ανατραπεί από τους Συνταγματάρχες. Διαδέχεται τον Αντιναύαρχο Αραπάκη, ο οποίος παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους» έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες στην συγκεκριμένη θέση. Ο Αραπάκης φέρεται να είπε στους Έλληνες αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού ότι στις 4 Ιανουαρίου παραιτήθηκε για να επιτρέψει στην Ελληνική κυβέρνηση να ανανεώσει τα στελέχη του Ναυτικού. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Αβέρωφ βράβευσε τον Αραπάκη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος υψηλόβαθμος στρατιωτικός διορισμένος την περίοδο της χούντας και θεωρείτο «απόλυτα έμπιστο πρόσωπο»».
Επίσης, το 1975 στην τελετή παράδοσης στον ναύαρχο Εγγολφόπουλο, ο Αραπάκης καυχήθηκε ότι υπό τις δικές του οδηγίες ο στόλος και τα υποβρύχια δεν βγήκαν ποτέ από τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να κατευθυνθούν στην Κύπρο (πηγή:
Cable: 1975ATHENS00155_b)
ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ CIA: ΑΘΗΝΑ Εμπιστευτικό
Σελίδα 2 00155 081658Z
«Ο Αραπάκης σε τελετή αλλαγής διοίκησης παρατήρησε ότι το ελληνικό Ναυτικό δεν ήξερε τίποτα για το σχέδιο ανατροπής του Προέδρου Μακαρίου στις 15 Ιουλίου και ο ίδιος προσωπικά αντιτάχθηκε στην πιθανότητα άμεσης έναρξης εχθροπραξιών με την Τουρκία.
Πρόσθεσε ο Αραπάκης ότι ο ελληνικός στόλος υπό την καθοδήγησή του ποτέ δεν θα έβγαινε εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων κατά την κρίση του Ιουλίου στην Κύπρο και κανένα ελληνικό υποβρύχιο που βρισκόταν στην περιοχή της Κύπρου κατά την κρίση δεν επρόκειτο να αναλάβει δράση κατά των τουρκικών πλοίων. (Σημείωση: Η δήλωση του Αραπάκη που έχει καταγραφεί στον Τύπο είναι χρήσιμη για να εξάγουμε συμπεράσματα για το ελληνικό πολεμικό Ναυτικό και τη μη συμμετοχή του σε εχθροπραξίες κατά του τουρκικού στόλου, ώστε να περιοριστούν οι φημολογίες ότι ο έκτος στόλος των ΗΠΑ σταμάτησε ελληνικά πλοία σε διεθνή ύδατα ώστε να μην φτάσουν στην Κύπρο)»
Μετά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς και ο Καραμανλής κλήθηκε στην Ελλάδα να αναλάβει την κυβέρνηση. Από ποιόν όμως κλήθηκε; Όλα μαρτυρούν ότι ένας από τους μοιραίους ανθρώπους για την Κύπρο, αυτός που προδοτικά διέταξε τα ελληνικά υποβρύχια να αποχωρήσουν και να μη βυθίσουν τα τουρκικά αποβατικά πλοία, ο αρχηγός του Ναυτικού αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης, ήταν ο άνθρωπος του Καραμανλή που έπαιξε τον κυριότερο ρόλο σ’ αυτή τη συνομωσία.
Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο του Αραπάκη «Το τέλος της σιωπής», βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι:
1) ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Καραμανλή
2) ήταν εις εξ αυτών που έπεισε τους στρατιωτικούς να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς
3) ήταν αυτός που έπεισε τον Γκιζίκη και τον Αβέρωφ να καλέσουν τον Καραμανλή από το Παρίσι να αναλάβει την κυβέρνηση, αντί του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της 23-7-1974.
Για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Καραμανλή και στη μασονία, ο Αραπάκης όχι μόνο δεν διώχθηκε ποτέ, όπως οι άλλοι χουντικοί, αλλά παρέμεινε και στη θέση του μέχρι το 1975! Ο Καραμανλής έφθασε στην Αθήνα στις 2 π.μ. της 24-7-1974.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Καραμανλής δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Αττίλα 2, δεν έστειλε ούτε έναν στρατιώτη, ούτε ένα φυσίγγιο στη Κύπρο και οι Τούρκοι πήραν εύκολα υπό την κατοχή τους σχεδόν το μισό νησί. Η φράση του Καραμανλή “η Κύπρος κείται μακράν” αποτελεί μνημείο εθνικής προδοσίας.
Η Ελλάδα που έστειλε στρατό να πολεμήσει στην Κορέα(!), κατά τον Καραμανλή δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τα αδέλφια της στην Κύπρο… Αρκεί να διαβάσει κανείς το κείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Kissinger-Καραμανλή της 15-8-1974, για να καταλάβει πόσο δειλός ήταν ο Καραμανλής.
http://www.madatoforos.com/τα-απόρρητα-αρχεία-της-cia-φωτογραφίζου/