Was soll man sagen ... ein Lichtblick in einer düsteren DrecksweltBis zum Schluss angucken.
?Dusica Rendulic... Serbe
SKANDALOZNO: RAVNOGORSKI ČETNIČKI POKRET I SPC USKORO OTVARAJU INAT CRKVU NA BUDAKU IZNAD MEMORIJALNOG CENTRA POTOČARI
Autor: Anadolija
Objavljeno: 05. July 2013
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Izgradnja pravoslavne crkve na Budaku iznad Memorijalnog centra Potočari, gdje su ukopni posmrtni ostaci više hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka koji su ubijeni u srebreničkom genocidu jula 1995. godine, uskoro će biti potpuno završena.
U to se uvjerila i ekipa agencije Anadolija koja se boravila u Srebrenici. Kako kaže i predsjednica Inicijativnog odbora za izmještanje crkve Šehida Abdurahmanović, ova inat crkva bi uskoro mogla biti i otvorena.
"Ponovo se ispostavilo da se izdaje nižu jedna za drugom. Visoki zvaničnici su nam ulijevali nadu i obećavali da će nešto da preduzmu. Oni su i ovog puta zatajili i prešutno odobrili gradnju crvke. Mi sada, zaista, više nemamo kud, stali smo i posmatramo", naglasila je vidno razočarana Abdurahmanović za AA.
Crkvu će koristiti četnici iz RČP
Abdurahmanović je izrazila zabrinutost zbog sumnje da će se u crkvi, nakon njenog otvorenja, sastajati pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP) i ljudi sa najjačim nacionalnim strastima.
Kao dodatnu otežavajuću okolnost navela je i to da dio trase ''Marša mira'', koji svake godine kreće iz Nezuka u Srebrenicu, prolazi upravo pored crkve.
"Mi koliko smo svjesni rizika ovog objekta, već dvije, tri godine smo preusmjerili našu kolonu, koja potpuno strmo silazi putem prema mezarju. Mi ne želimo nikakav sukob. Ukoliko dođe do toga da se dio kolone uputi ovim dijelom puta, mi žene smo spremne stati da ih zaštitimo, da srpska policija ne bi ponovo umiješala svoje ruke i vršila nasilje nad njima", poručila je Abdurahmanović.
Sorry hier wird ne Kirche ( Gotteshaus ) politisiert.
Davon mal abgesehen das das was in srebrenica passiert ist schrecklich und ein Verbrechen gegen die Menschlichkeit war, sollte man jetzt nicht anfangen zu übertreiben und gegen Religionen zu hetzen.
Bei 9/11 sind ca. 5000 Menschen gestorben, sollten die Amis jetzt Moscheen in NY verbieten?
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen