*alaturka
Gesperrt
wir haben den Türken das Kochen beigebracht.
Wie selbstverliebt die Griechen doch sind.
Ağaçlardan kafaya düşen zeytin etkisi adamı saçmalatıyor işte.
wir haben den Türken das Kochen beigebracht.
außerdem haben griechen das feuer entdeckt
Und nicht zu vergessen das Rad
sorry, sie haben das feuer erfunden, nicht entdeckt! mein fehler..
Und die ersten Entdecker waren sie auch.
Vay amk, götünüze kına yakarsınız artıkGriechen haben das Giro-Konto erfunden ihr trolls
Gyros
Der Begriff Gyros hat im Griechischen viele Bedeutungen: Die häufigste und ursprüngliche ist Kreisel oder Runde. Er entspricht auch dem französischen Begriff Tour. So bezeichnet man etwa die Tour de France im Griechischen als Gyros tis Gallias (Rundfahrt Frankreichs). Das Verb zu Gyros ist gyrizo (Ich drehe oder ich umfahre). Nur im gastronomischen Kontext steht der Begriff Gyros für den Drehspieß. Im Italienischen ist das Wort seit der Renaissance als Giro übernommen worden, und fand von dort auch seinen Weg ins Deutsche, etwa als Girokonto. In Zusammenhang mit Geräten taucht der Begriff z.B. Anfang des 19. Jahrhunderts für die Bezeichnung des Gyroskops auf, eines Navigationsgeräts.
Vay amk, götünüze kına yakarsınız artık
Υπήρχε μια "επώνυμη" υψηλή μαγειρική. Υπήρχαν αρχιμάγειροι, σχολές μαγειρικής, όπως και αναγνωρισμένες κατευθύνσεις στη γαστρονομία πολλών περιοχών: η σχολή των Συρακουσών, η σχολή της Ρόδου, η σχολή της Εφέσου… Οι σάλτσες -χαρακτηριστικό μιας προχωρημένης μαγειρικής τεχνικής- ήταν περίτεχνες και διαφορετικές για κάθε έδεσμα. Τα τυριά είχαν κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με την ποιότητα και την παλαιότητά τους, τα κρασιά επίσης: οίνο που αποσφραγίζεται μετά από 11ετή παλαίωση αναφέρει ο Όμηρος. Η Σύβαρις -γνωστή για τη χλιδή της ελληνική αποικία- καθιερώνει πνευματικά δικαιώματα για τις συνταγές της! Το χαβιάρι (αβγά οξύρρυγχου) ήταν γνωστό και απρόσιτο για τους πολλούς όπως σήμερα, ενώ λέξεις που θεωρούμε ξένες προέρχονται από ελληνική ορολογία (το ιταλικό σαλάμι είναι η αρχαία σαλαμίς, όνομα από τη Σαλαμίνα της Κύπρου).
Το "Γαστρονομικόν" ασχολείται με την τέχνη της μαγειρικής στον αρχαίο ελλαδικό χώρο με τρόπο που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίθετα με ότι πιστεύεται, οι πηγές για τη γαστρονομία του αρχαίου ευρύτερου ελλαδικού χώρου είναι πολλές κι ας έχουν χαθεί οι περισσότερες στο πέρασμα των αιώνων. Αλλά, ίσως, το κυριότερο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει αυτό το βιβλίο, αφορά την πορεία της αρχαίας μαγειρικής: ξεκινώντας από την αρχαϊκή εποχή και τον ελλαδικό χώρο, εξελίσσεται κυρίως στη Σικελία με τον αποικισμό και αποτελεί τη βάση της κουζίνας των Ρωμαίων. Από εκεί περνάει στη Γαλλία και αποτελεί τη βάση της γαλλικής κουζίνας, που έχει επηρεάσει όλη τη δυτική μαγειρική, όντας τελικά "…ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά πολιτισμικά προϊόντα του ελλαδικού χώρου", όπως αναφέρει ο συγγραφέας. Το βιβλίο διανθίζεται από πολλές συνταγές διασταυρωμένες από αξιόπιστες πηγές, δοσμένες με τρόπο που μπορούν να μαγειρευτούν και σήμερα. Μερικές, όπως ο "κάρυκος" που θυμίζει τόσο έντονα τη σάλτσα μπεσαμέλ, εντυπωσιάζουν.
Ο συγγραφέας συγκεντρώνει και παρουσιάζει με επιστημονική μεθοδολογία την ελληνική γαστρονομία, ανατρέχοντας σε όλες τις αρχαίες πηγές: ιστορία, βιβλία μαγειρικής, θεατρικές αναφορές, ποιητές, τέχνη, φιλοσοφία. Το ιστορικό και οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται το θέμα του έχει βαρύνουσα θέση στο βιβλίο. Μέσα από τις αναφορές του αναδύεται ένας κόσμος, η γαστρονομία του και η καθημερινότητά του, που μας είναι άγνωστος και εξαιρετικά ενδιαφέρων.
Και, ναι, ο συγγραφέας. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έχει σπουδάσει Φυσική και ασχολείται με θέματα κεφαλαιαγοράς, ως σύμβουλος εταιρειών, διαβάζουμε στο βιβλίο. Μιλώντας μαζί του αντιλαμβανόμαστε ότι ανήκει σ' εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν βαθειά τη μαγειρική και τη γαστρονομία και όπως πολύ σωστά αναφέρει "…πέραν της καθημερινής πρακτικής, η αγάπη και το ενδιαφέρον για τις περιηγήσεις στα μυστήρια της γοητείας των γεύσεων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο, που ωθεί τους ανθρώπους στο θαυμαστό κόσμο (της μαγειρικής)". Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη συγκέντρωση των στοιχείων του. Η εκτενής βιβλιογραφία, οι αναλυτικές σημειώσεις του κειμένου, τα ιστορικά στοιχεία και οι επεξηγήσεις πάνω στις συνταγές, οι πίνακες (π.χ. πίνακας μαγειρικών φυτών και βοτάνων) ολοκληρώνουν ένα εγχειρίδιο αναφοράς γιά την τόσο παρεξηγημένη γαστρονομία του αρχαίου ελλαδικού χώρου. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, που μας μεταφέρει ζωντανές εικόνες του αρχαίου κόσμου.
WurstDie Wurst war und ist auch heute noch das Produkt einer möglichst großen Verwertung eines (geschlachteten) Tieres. Durch die Verarbeitung zur Wurst kann so auch das Fleisch länger haltbar gemacht werden. Die ersten Würste, wenn auch nicht im heutigen Sinne, wurden vermutlich bereits in der Antike oder sogar schon vorher hergestellt;
Homer erwähnt in seiner Odyssee eine Art von Blutwurst; diese blutgefüllten Tierdärme wurden von den griechischen Kriegern in die Schlacht genommen, um so göttlichen Beistand zu erhalten. Diese Geschichte gehört womöglich in das Reich der Sagen, nicht aber die Tatsache dass die antiken Griechen und Römer bereits die Herstellung von Wurst kannten, woher sie sich schließlich über ganz Europa ausbreitete. [SUP][2][/SUP]
Griechen haben das Giro-Konto erfunden ihr trolls
Gyros
Der Begriff Gyros hat im Griechischen viele Bedeutungen: Die häufigste und ursprüngliche ist Kreisel oder Runde. Er entspricht auch dem französischen Begriff Tour. So bezeichnet man etwa die Tour de France im Griechischen als Gyros tis Gallias (Rundfahrt Frankreichs). Das Verb zu Gyros ist gyrizo (Ich drehe oder ich umfahre). Nur im gastronomischen Kontext steht der Begriff Gyros für den Drehspieß. Im Italienischen ist das Wort seit der Renaissance als Giro übernommen worden, und fand von dort auch seinen Weg ins Deutsche, etwa als Girokonto. In Zusammenhang mit Geräten taucht der Begriff z.B. Anfang des 19. Jahrhunderts für die Bezeichnung des Gyroskops auf, eines Navigationsgeräts.
Nicht zu vergessen, die Homosexualität habt ihr auch erfunden.
Die gleichgeschlechtliche Liebe im antiken Griechenland wird oftmals als Musterbeispiel für Toleranz gegenüber Homosexualität im Allgemeinen zitiert. Die Knabenliebe wurde eindeutig gesellschaftlich akzeptiert und teilweise sogar gefördert.
Nicht zu vergessen, die Homosexualität habt ihr auch erfunden.
Die gleichgeschlechtliche Liebe im antiken Griechenland wird oftmals als Musterbeispiel für Toleranz gegenüber Homosexualität im Allgemeinen zitiert. Die Knabenliebe wurde eindeutig gesellschaftlich akzeptiert und teilweise sogar gefördert.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen