Zoran
Μακεδоν τ
![]()
Du bist ein Vogel. Wenn du alleine das schon nicht siehst, kann man von einem niedrigen Sozial-IQ ausgehen.
Bring uns ein Beispiel.
![]()
Du bist ein Vogel. Wenn du alleine das schon nicht siehst, kann man von einem niedrigen Sozial-IQ ausgehen.
Wir wissen wer wir sind.
"Wir sind Makedonier, sprechen makedonisch und unser Land ist Republik Makedonien"
Starker Populist: Nikola Gruevski engagierte sich seit dem Alter von 26 Jahren in der Politik, wurde im Alter von 35 Jahren Premierminister. Seine Gegner beschreiben ihn als korrupt Führer, Makiavelist und der Druck auf unabhängige Medien ausübt", schreibt die Washington Post.
Da hast du deinen Beweis, Bulgare.
Das denken Albaner.
LAJMPRESS - Gruevski 'Populist i Fuqishëm'
Wie dem auch sei, bei einer Arbeitslosenquote von über 30% im Jahr 2006 war Gruevski gezwungen, die nationalistische Schiene zu fahren um die ganzen Massen an Arbeitslosen bei Laune zu halten. Du bist eben so dämlich und fährst die Schiene weiter.![]()
Da hast du deinen Beweis, Bulgare.
Das denken Albaner.
LAJMPRESS - Gruevski 'Populist i Fuqishëm'
Wie dem auch sei, bei einer Arbeitslosenquote von über 30% im Jahr 2006 war Gruevski gezwungen, die nationalistische Schiene zu fahren um die ganzen Massen an Arbeitslosen bei Laune zu halten. Du bist eben so dämlich und fährst die Schiene weiter.![]()
Was soll das für ein Beweis sein?
Albanische Presse
Dein Argument mit der Arbeitslosigkeit ist Banal, seit dem Gruevski das Amt übernommen hat sinken stetig die Arbeitslosenzahlen.
Country 3 1999 -2000- 2002 -2003- 2005 -2006- 2007- 2008- 2009
Macedonia 31.7- 35- 32- 37- 36.7- 37.3- 36- 34.9- 33.5- 32.2
Macedonia - Unemployment rate - Historical Data Graphs per Year
�ВРМ
Du sagst also, dass albanische Medien grundsätzlich nicht glaubwürdig sind. Du denkst also, dass deine Monkeydonski-Seiten auch nur im Ansatz das Wort "seriös" verdienen?![]()
Wahnsinn! Ganze vier Prozent ist die Zahl gesunken? Von 36% auf 32%... das nenne ich mal einen Fortschritt. Ich würde sagen, dass das nicht auf gezielte Beseitigung der Arbeitslosigkeit hinweist sondern auf stink normale Schwankunken auf dem Arbeitsmarkt, auf den Gruevski keinen Einfluss hat.
2008 2009 2010
Greece 7.7 9.4 12
In einer Marktwirtschaft läuft nicht alles über eine Person sondern organisiert sich weitgehend selbst.![]()
Im übrigen habe ich nicht behauptet, dass die Zahl der Arbeitslosen stagniert ist, sondern dass sich Gruevski die Stimmen fängt indem er die Lüge fortführt, ihr wärt Makedonen um sich damit die Stimmen dieser Arbeitslosen und chronisch unterbeschäftigten zu fangen.![]()
ОСТАНУВА БАРАЊЕТО КАНБЕРА ДА НЕ ПРИЗНАЕ ПОД УСТАВНОТО ИМЕ
Македонците во Австралија повеќе не се "славомакедонци"
Австралија ја призна македонската заедница и идентитетот, соопшти Австралиско-македонскиот комитет за човекови права. По 18-годишно лобирање, Австралиската влада ја повлече т.н. славомакедонска директива со која македонската заедница беше преименувана во 1994 година, за да се задоволат Грците. Сега го употребуваат терминот "македонски". Од австралиското Министерство за надворешни работи писмено ги известиле во АМКЧП дека "славомакедонското" административно циркуларно писмо веќе не е во сила во Министерството за надворешни работи и трговија. Спорната директива не се применува ниту во други владини служби, како министерството за имиграција и државјанство и австралискиот завод за статистика. Со ова е ставен крај на долготрајните напори и кампањата за властите во Канбера да го дадат правото за самоидентификација на македонската заедница во Австралија. Од Комитетот на македонската заедница во Австралија апелираат до тамошните власти да ја признаат Македонија под уставното име.
- Соопштението на австралиската Влада дека официјално става крај на својата навредлива политика на преименување значи враќање кон долготрајна и успешната политика на мултикултурата, која АМКЧП одамна ја поддржува. Ова е победа која ќе биде корисна за зачувување на човековите права на сите Австралијци. Иако АМКЧП е среќен што австралиската Влада ја промени политиката кон македонската заедница, тој го повторува своето барање Владата на Австралија логично да постапува и да ја признае Република Македонија под нејзиното официјално и демократско избрано име, стои во соопштението од Австралиско-македонскиот комитет за човекови права.
Светскиот македонски конгрес ја поздрави одлуката на австралиската Влада за употреба на етнонимот Македонци. СМК смета дека на тој начин се елиминира дискриминацијата кон Македонците во Австралија и тоа претставува придобивка на австралиското мултикултурно општество во целина. И претседателот Ѓорѓе Иванов му честиташе на Комитетот на македонската заедница во Австралија за бришењето на "славомакедонци".
Кампањата на АМКЧП започна во 1994 година. Кампањата го достигна својот врв неодамна како последица на интензивна серија од размени на мислења и средби со министри на владиниот кабинет, премиерката и парламентарни претставници од сите политички партии. Република Македонија и Австралија воспоставија дипломатски односи во октомври 1995 година.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen