Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Informationen und Nachrichten zu dem Berg Athos und der orthodoxen Kirche

Aber es gibt ja den Orthros, der bei Sonnenaufgang ist. Dabei dachte ich mir, dass die Proti Ora sozuschreiben eine Stunde nach Sonnenaufgang ist... :D
 
Πότε γεννήθηκε ο Ιησο�ς Χ�ιστός;

Υπάρχει τρόπος υπολογισμού τής ημερομηνίας γέννησής Του;


Το θέμα τών εορτών, είναι ένα ακόμα θέμα που έχει γίνει αντικείμενο επιθέσεων από διάφορες Προτεσταντικές ομάδες. Ειδικά η ημερομηνία τής γεννήσεως τού Κυρίου Ιησού Χριστού, θεωρείται από πολλούς πολέμιους τής Εκκλησίας ως ένα αποδεδειγμένο λάθος τής Εκκλησίας.

Έτσι, με τη συνήθη προχειρότητα, ο ένας αντιγράφει τον άλλο, διαιωνίζοντας με ανευθυνότητα τα επιχειρήματά τους, τα οποία στη συνέχεια θα αποδείξουμε εσφαλμένα.

1. Η λογική τού επιχειρήματος
2. Τα λάθη τού υπολογισμού
3. Άλλα επιχειρήματα
4. Τα ρεβεγιόν
5. H καθιέρωση τών Χριστουγέννων

1. H λογική τού επιχειρήματος

H μέθοδος που ακολουθούν οι αρνητές των Χριστουγέννων για να αποδείξουν λάθος την ημερομηνία 25 Δεκεμβρίου ως ημερομηνία γεννήσεως του Κυρίου, είναι έμμεση. Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία γι' αυτή, στηρίζονται στη γέννηση του Ιωάννη του Προδρόμου, για τον οποίο η Αγία Γραφή μας λέει ότι γεννήθηκε 6 μήνες πριν από τον Κύριο Ιησού (Λουκάς 1/α΄ 24 - 26).

Σ' αυτά τα εδάφια, φαίνεται ότι η Παναγία συνέλαβε τον Ιησού 6 μήνες μετά τη σύλληψη του Ιωάννη από την Ελισάβετ, συνεπώς αυτή ήταν και η διαφορά ηλικίας τους.

Για να υπολογίσουν την ημερομηνία γεννήσεως του Ιωάννη, χρησιμοποιούν το εδάφιο Λουκάς 1/α΄ 23, 24, όπου αναφέρεται ότι η Ελισάβετ έμεινε έγκυος αμέσως ΄΄μετά τις ημέρες της λειτουργίας΄΄ του ιερέα Ζαχαρία στο Ναό, που ήταν πατέρας του Ιωάννη. Αν λοιπόν βρούμε πότε ήταν οι ημέρες λειτουργίας του Ζαχαρία, μπορούμε να βρούμε τη γέννηση του Ιωάννη, και κατ' επέκτασιν
τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

Από το Λουκάς 1/α΄ 5, πληροφορούμαστε ότι ο Ζαχαρίας ιεράτευε κατά την ΄΄εφημερία Αβιά΄΄. Αυτή ήταν μία από τις 24 εφημερίες που είχαν οι Ισραηλίτες για τους ιερείς τους.

Τα ονόματα και η σειρά των 24 εφημεριών, φαίνονται στο Α΄ Χρονικών 24/κδ΄ 7 - 18. Εκεί, στο εδάφιο 10, φαίνεται ότι η εφημερία του Αβιά ήταν η 8η. Έτσι, διαιρώντας τους 12 μήνες του χρόνου με το 24, βγαίνουν 15 ημέρες για κάθε εφημερία. Η εφημερία του Αβιά λοιπόν, είναι το 8ο δεκαπενθήμερο της κάθε χρονιάς.

Από πότε όμως θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε; Το Εβραϊκό έτος, δεν άρχιζε τον Ιανουάριο. Αυτό το βλέπουμε στην Έξοδο 12/ιβ΄ 1,2, που λέει για το μήνα Νισσάν ή Αβίβ της Εξόδου του Ισραήλ από την Αίγυπτο: ΄΄Ο μην ούτος θέλει είσθαι εις εσάς αρχή μηνών. Πρώτος των μηνών...΄΄ Έτσι λοιπόν, οι Προτεστάντες για να βρουν την εφημερία Αβιά, λογαριάζουν 8 δεκαπενθήμερα, αρχίζοντας από τα μέσα Μαρτίου, στα οποία αντιστοιχεί η αρχή του μηνός Νισσάν ή Αβίβ.

΄Εχουμε λοιπόν: 15 Μαρτίου + 8 δεκαπενθήμερα = 15 Ιουλίου: Τέλος εφημερίας Αβιά, και αρχή εγκυμοσύνης της Ελισάβετ.

15 Ιουλίου + 6 μήνες = 15 Ιανουαρίου: Εγκυμοσύνη της Παναγίας.

15 Ιανουαρίου + 9 μήνες = 15 Οκτωβρίου περίπου η γέννηση του Ιησού.

2. Tα λάθη τού παραπάνω υπολογισμού

Για όσους δε γνωρίζουν, ο παραπάνω υπολογισμός φαίνεται σωστός και λογικός. Με λίγη προσοχή όμως, τα λάθη αποκαλύπτονται:

1ο σφάλμα: Ο υπολογισμός αυτός, στηρίζεται στη σειρά των εφημεριών, τότε που πρωτοξεκίνησαν να λειτουργούν. Όταν όμως η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 587 π.Χ., οι εφημερίες έπαψαν, και οι εφημέριοι σκορπίστηκαν.

Όταν λοιπόν επέστρεψαν από την αιχμαλωσία στη Βαβυλώνα, και ξανάρχισαν να λειτουργούν, η σειρά ήταν πλέον διαφορετική! Μπορούμε να τη διαβάσουμε στην Αγία Γραφή, στο Νεεμία 12/ιβ΄ 1 - 7.

Τότε επέστρεψαν μόνο 4 από τις 24 εφημερίες. Εκεί παρατηρούμε ότι η εφημερία του Αβιά, δεν είναι πλέον 8η, αλλά 12η! Έτσι, θα πρέπει να προσθέσουμε στον παραπάνω υπολογισμό, ακόμα 4 δεκαπενθήμερα, και έτσι η γέννηση του Ιησού Χριστού, γίνεται:

15 Οκτωβρίου + 60 ημέρες = 15 Δεκεμβρίου περίπου η γέννηση του Χριστού!

Σκεφτείτε, πως αυτή η ημερομηνία, είναι εξαιρετικά κοντινή στις 25 Δεκεμβρίου, και θα ήταν εύκολο να εξηγηθούν αυτές οι 10 ημέρες, ώστε να υποστηρίξουμε ότι πράγματι ο Κύριος Ιησούς γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου.

Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε συνεπείς και σοβαροί με τα πιστεύω μας, δεν θα επιχειρήσουμε κάτι τέτοιο, παρά το ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος ως αντίπραξη προς τους Προτεσταντικούς υπολογισμούς. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν περισσότερα σφάλματα στον υπολογισμό τους.

2ο σφάλμα: Στην πραγματικότητα, καμία σοβαρή μελέτη επί του θέματος, δεν λέει ότι η κάθε εφημερία ιεράτευε επί δεκαπέντε ημέρες. Η εφημερία ήταν μόνο για μία εβδομάδα, από Σάββατο σε Σάββατο, και αυτό γινόταν δύο φορές το χρόνο. (Φλάβιος Ιώσηπος: ΄΄Αρχαιότητες΄΄, βιβλίο 7ο, 14: 7).

3ο σφάλμα: Αν και οι εφημερίες προχωρούν κατ' έτος, οι Ισραηλίτες κάθε 3 χρόνια είχαν έναν εμβόλιμο μήνα. Εφ' όσον λοιπόν σε αυτό το μήνα θα υπηρετούσαν κάποιες εφημερίες, το νέο έτος θα αρχίσει με κάποια άλλη απ' ότι τα προηγούμενα.

Με τα παραπάνω, θέλουμε να πούμε ότι τουλάχιστον προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσουμε την ημερομηνία γέννησης του Κυρίου, και κατά συνέπεια το επιχείρημα της εφημερίας Αβιά είναι άτοπο.

3. Άλλα επιχειρήματα

Άλλα επιχειρήματα. Ένα άλλο επιχείρημα κατά των Χριστουγέννων, στηρίζεται στο θέμα της απογραφής, που έκανε τον Ιωσήφ και τη Μαρία να πάνε στη Βηθλεέμ.

Λένε ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε η απογραφή το Δεκέμβριο, καθώς λόγω της κακοκαιρίας θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψει ο κόσμος. Εδώ όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Οι περίοδοι απογραφής, θα έπρεπε να είναι χειμερινές, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που σε άλλες εποχές θα είχαν πολλή δουλειά, και θα πάθαιναν οικονομική ζημιά.

Λένε επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να ήταν Δεκέμβριος, καθώς υπήρχαν κατά την αφήγηση ποιμένες που αγρυπνούσαν στην ύπαιθρο.

Κατ' αρχήν, οι ποιμένες φύλαγαν σκοπιά τη νύκτα, και το κείμενο δεν λέει ότι βρίσκονταν στο ύπαιθρο. Από τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής εκείνης, γνωρίζουμε ότι εκεί ο Χειμώνας είναι αρκετά ήπιος, και τουλάχιστον για κάποια μικρή περίοδο της νύκτας και εναλλάξ, θα μπορούσαν οι ποιμένες να φυλούν σκοπιές χωρίς πρόβλημα ψύχους.

Κάποια αρχαία πληροφορία από τον Ιώσηπο, μας λέει ότι η απογραφή που έγινε κατά τη γέννηση του Κυρίου Ιησού, έγινε την 9η του μηνός Σαπέτ. (Το χειρόγραφο αυτό πάρθηκε από τον Τίτο, και φυλάσσεται σε μουσείο της Ρώμης). Η 9η του μηνός Σαπέτ, είναι περίπου η 25η Δεκεμβρίου.

Δεν θέλουμε όμως να θεωρήσουμε το θέμα αυτό τόσο σημαντικό, καθώς οι ημερομηνίες δεν έχουν τόση σημασία. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν γιορτάζουμε ημερομηνίες. Στην Εκκλησία κηρύττουμε το Ευαγγέλιο. Έτσι, τη μια μέρα τονίζουμε τη γέννηση του Κυρίου, την άλλη το γεγονός ότι βαπτίστηκε, την άλλη ότι σταυρώθηκε για εμάς, ή ότι αναλήφθηκε. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε ημέρα του έτους.

4. Τα ρεβεγιόν

Οι αρνητές των Χριστουγέννων, κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι εκείνο τον καιρό επιδίδονται σε καταχρήσεις και γλέντια, που μόνο τη σάρκα εξυπηρετούν, και δεν έχουν σχέση με τη γέννηση του Κυρίου.

Φυσικά, τα ρεβεγιόν δεν είναι Χριστιανική συνήθεια! Ούτε και η Εκκλησία τα επιδοκιμάζει, καθώς μετά από ένα ρεβεγιόν εκείνες τις ημέρες, πώς θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε το πρωί, και θα συγκεντρωθούμε στην Εκκλησία; Πώς θα υποδεχθούμε το πρωί τον Κύριό μας, τον ΄΄Ήλιο της Δικαιοσύνης΄΄, και θα κοινωνήσουμε;

Τα γλέντια λοιπόν είναι μια συνήθεια που δεν έχει σχέση με την Εκκλησία, και δεν είναι συνεπές να κατηγορείται η Εκκλησία γι' αυτά.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι τις ημέρες εκείνες, πλήθος άκρων Προτεσταντών που κατηγορούν τα ρεβεγιόν, επιδίδονται (λόγω των αργιών) σε παρόμοια γλέντια με πολλούς αμελείς προς της πίστη τους ΄΄Χριστιανούς΄΄.

Οι Χριστιανοί απλώς χαίρουν για το χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρώπισης, και ανταλλάσσουν δώρα, κατά τα λεχθέντα στην Αγία Γραφή, στο Νεεμίας 8/η΄ 9,10:

΄΄Η ημέρα αύτη είναι Αγία προς Κύριον τον Θεόν σας. Μη πενθείτε, μηδέ κλαίετε... Φάγετε παχέα και πίετε γλυκάσματα, και αποστείλατε μερίδας προς τους μη έχοντας...΄΄

5. Η καθιέρωση τών Χριστουγέννων

Πράγματι, όπως και οι επικριτές τους λένε, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου, άρχισε γύρω στο 335 μ.Χ. στην Εκκλησία της Ρώμης, και κατόπιν απλώθηκε στις άλλες Εκκλησίες, όπως φαίνεται από συγγράμματα του 2ου αιώνα μ.Χ.

Πρέπει όμως να τονισθεί, ότι τότε άρχισε αυτή η γιορτή, ως ΄΄μεμονωμένη΄΄ εορτή, γιατί στην πραγματικότητα, εορταζόταν από την αρχή της Χριστιανικής Εκκλησίας στις 6 Ιανουαρίου, ως ΄΄Η Επιφάνεια του Κυρίου΄΄, (ή ΄΄Τα Επιφάνεια΄΄).

Ως τότε εορταζόταν η γέννηση του Κυρίου μαζί με τη βάπτισή του, τα δύο αυτά γεγονότα που τονίζουν ότι ο Κύριος ήρθε και σαρκώθηκε για τη σωτηρία μας. Μετά, απλά ξεχώρισαν αυτές οι γιορτές, σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Αυτό φαίνεται και από επιστολή του Επισκόπου Νικαίας Ιωάννου, προς Ζαχαρίαν τον Καθολικόν της Μεγάλης Αρμενίας, όπου πληροφορούμαστε ότι ο Πάπας Ρώμης Ιούλιος ο Α΄, απαντάει στον Επίσκοπο Ιεροσολύμων, ο οποίος Επίσκοπος Ιεροσολύμων, έγραφε σ' εκείνον: ΄΄Πώς να παραστώ συγχρόνως και στη γιορτή της γεννήσεως στη Βηθλεέμ, και στη γιορτή της Βαπτίσεως στον Ιορδάνη;΄΄ Και τότε ο Πάπας Ρώμης, του απάντησε ότι υπάρχει στα αρχεία της Ρώμης, διασωθέν έγγραφο του Ιωσήπου, που λέει ότι την 9η του μηνός Σαπέτ (25 Δεκεμβρίου), έγινε η γέννηση του Χριστού.

Τέλος, απαντώντας σ' αυτούς που λένε ότι οι Χριστιανοί υιοθέτησαν μια ειδωλολατρική γιορτή, που εορταζόταν στις 25 Δεκεμβρίου από τους ειδωλολάτρες, (τη γέννηση του θεού Ήλιου), τονίζουμε ότι το αντίθετο συνέβη!

Στην πραγματικότητα, η Εκκλησία εξαγίασε τη βεβηλωμένη αυτή ημερομηνία, αντικαθιστώντας μία ειδωλολατρική γιορτή με την εορτή του Ηλίου της Δικαιοσύνης του Ιησού Χριστού, προς σωτηρία των ειδωλολατρών.

Übersetzung zu "Wann wurde Jesus Christus geboren?"

Gibt es eine Methode zur Berechnung seines Geburtsdatums?

Das Thema der Feiern ist eine weitere Frage, das Gegenstand von Angriffen verschiedener protestantischer Gruppen wurde.
Vor allem das Geburtsdatum des Herrn Jesus Christus wird von vielen Gegnern der Kirche als ein bewährter Fehler der Kirche betrachtet.
So kommt es, mit der üblichen Schlampigkeit, dass der Eine vom Anderen kopiert, sodass ihre Argumente unverantwortlich verewigt werden, welche wir im Folgenden
als falsch erweisen werden.

1. Die Logik des Arguments
2. Die Rechenfehler
3. Weitere Argumente
4. Die Réveillons
5. Die Einführung von Weihnachten

1. Die Logik des Arguments

Das Verfahren, das die Verweigerer des Weihnachtsfestes benutzen, um das Datum 25. Dezember als Geburtsdatum des Herrn als falsch zu erweisen, ist indirekt.Da es keine Beweise dafür gibt, stützen sie sich auf die Geburt des Johannes des Täufers, zu dem uns die Heilige Schrift sagt, dass er 6 Monate vor Herrn Jesus geboren wurde (Lukas 1,24-26).
In diesen Versen steht, dass Maria Jesus 6 Monate nach der Empfängnis Elisabeths empfing, folglich war auch ihr Altersunterschied.

Um das Geburtsdatum Johannes auszurechnen, benuten sie die Verse Lukas 1,23-24, wo aufgeführt wird, dass Elisabeth bald nach den Tagen des Dienstes Zacharias im Tempel, der der Vater Johannes war, schwanger wurde. Wenn wir nun herausfinden, wann die Tage Zacharias Dienstes waren, können wir die Geburt Johannes finden und somit auch die Geburt Jesus Christus.

Von Lukas 1,5 werden wir informiert, dass Zacharias während der Priesterklasse Abija diente. Diese war eine von 24 Priesterklassen, die die Israeliten für ihre Priester hatten.

Die Namen und die Reihenfolge der 24 Priesterklassen werden auf 1. Chronik 24,7-18 gezeigt. Dort, im Vers 10, sieht man, dass die Priesterklasse des Abija die 8. war. Wenn man nun die 12 Monate des Jahres durch 24 teilt, kommt man auf 15 Tage für jede Priesterklasse. Die Priesterklasse Abijas war also das achte Fünfzehntägige jedes Jahres.

Von wo aber müssen wir anfangen zu zählen? Das hebräische Jahr begann nicht im Januar. Das sehen wir in Exodus 12,1-2, wo über den Monat Nisan oder Aviv des Ausgangs Israels aus Ägyptens steht "Dieser Monat soll die Reihe eurer Monate eröffnen, er soll euch als der erste unter den Monaten des Jahres gelten." So, rechen die Protestanten, um die Priesterklasse Abija zu finden, 8 Fünfzehntage, beginnend in der Mitte des Märzes, welcher den Anfang des Monats Nisan oder Aviv macht.

Wir haben nun: 15 März + 8 Fünfzehntage = 15. Juli: Ende der Priesterklasse Abija und Anfang der Schwangerschaft Elisabeths

15. Juli + 6 Monate = 15. Januar: Schwangerschaft Marias

15. Januar + 9 Monate = 15. Oktober ungefähr die Geburt Jesu

2. Die Fehler der oberen Berechnung

Für diejenigen, die nicht wissen, scheint die obige Berechnung richtig und logisch. Mit ein wenig Aufmerksamkeit, werden die Fehler jedoch aufgedeckt:

1. Fehler: Diese Berechung basiert auf der Reihe der Priesterklassen, als sie begonnen haben. Als aber Jerusalem 587 v. Chr. zerstört wurde, wurden die Priesterklassen beendet und die Priester verstreuten sich.

Als sie aus der Gefangenschaft in Babylon zurückkehrten und wieder anfingen die Tempel zu führen, war die Reihenfolge anders. Wir können sie in der Heiligen Schrift auf Nehemia 12,1-7 lesen.

Damals kamen nur vier von 24 Priesterklassen zurück. Hier bemerken wir, dass die Priesterklasse Abija nicht mehr 8. ist, aber 12.! So müssen wir in der oberen Berechnung noch 4 Fünfzehntage hinzufügen und die Geburt Jesus Christus wird:

15. Oktober + 60 Tage = 15. Dezember ungefähr die Geburt Christus.

Bedenkt, dieses Datum ist extrem nah an dem 25. Dezember und es wäre einfach diese zehn Tage zu erklären, sodass wir argumentieren können, dass die Geburt des Herrn Jesus wahrhaftig am 25. Dezember geboren wurde.

Aber weil wir ernst und im Einklang mit unserem Glauben sein wollen, werden wir sowas nicht machen, auch wenn die Versuchung, als Gegenwirkung zu den protestantischen Berechnungen. In Wirklichkeit aber, gibt es mehrere Fehler in ihren Berechnungen.

2. Fehler: In der Tat behauptet keine Studie zum Thema, dass jede Priesterklasse fünfzehn Tage dauerte. Die Priesterklasse war nur für eine Woche, von Samstag zu Samstag und das passierte zweimal im Jahr (Flavius Josephus: "Antiquitäten", 7. Buch, 14,7).

3. Fehler: Auch wenn die Priesterklassen jedes Jahr laufen, hatten die Israeliten alle 3 Jahre einen Schaltmonat. Seit diesen Monat würden manche Priesterklasse dienen, das neue Jahr würde mit einer neuen beginnen, als das der vorherigen.

Mit den Obigen möchten wir sagen, dass wir wenigstens bis jetzt nicht das Geburtsdatum des Herrn bestimmen können und somit ist das Argument der Priesterwoche Abijas unpassend.

Die Fortsetzung folgt bald.
 
3. Weitere Argumente

Weitere Argumente. Ein weiteres Argument gegen Weihnachten basiert auf der Inventur, die Josef und Maria dazu brachte, nach Bethlehem zu reisen.

Sie sagen, dass es nicht möglich ist, dass die Inventur im Dezember durchgeführt wurde, da es dank des schlechten Wetters schwer war für die Menschen war zu reisen. Hier aber, geschieht das absolute Gegenteil.

Die Zeiten der Inventur müssten winterlich sein, um Probleme der Landwirten und Züchter zu vermeiden, die zu anderen Zeiten viel Arbeit hätten und einen finanziellen Verlust erleiden würden.

Sie sagen auch, dass es unmöglich ist, dass es Dezember war, da Hirten wachsam auf der Landschaft waren.

Zu allererst, bewachten Hirten die Landschaften in der Nacht und der Text sagt nicht, dass sie auf den Landschaften waren. Aus den Klimadaten der Region wissen wir, dass der Winter dort recht mild ist und zumindest für kurze Zeiträume die Möglichkeit bestand, dass die Hirten ohne Probleme auf den Landschaften bewachten, ohne Probleme mit der Kälte zu haben.

Eine alte Information Josephus sagt uns, dass die Inventur, die während der Geburt des Herrn Jesus gemacht wurde, am neunten des Monats Sapet gemacht wurde (Dieses Manuskript wurde von Tito genommen und wird nun im Museum Roms aufbewahrt.). Der neunte des Monats Sapet ist ungefähr der 25. Dezember.

Wir möchten das Thema aber nicht so wichtig empfinden, da die Daten nicht als wichtig zu betrachten sind. In der Orthodoxen Kirche feiern wir keine Daten. In den Kirchen predigen wir das Evangelium. So betonen wir an einen Tag die Geburt des Herrn, den anderen, dass er getauft wurde, den anderen, dass er für uns gekreuzigt wurde oder dass er übernommen wurde. Und das könnte an jedem Tag des Jahres passieren.
4. Die Réveillons

Weihnachtsverweigerer beschuldigen Christen, dass sie sich zu dieser Zeit Missbrauch und Feier gönnen, die nur das Fleisch dienen und keinen Zusammenhang mit der Geburt des Herrn haben.

Natürlich ist das Réveillon keine christliche Gewohnheit! Auch die Kirche begrüßt das nicht, da, nach dem Réveillon dieser Tage, wie können wir aufwachen in der Früh und uns in der Kirche versammeln? Wie begrüßen wir am Morgen unseren Herrn, die "Sonne der Gerechtigkeit" und seine Kommunion empfangen?

Die Feiern sind also eine Gewohnheit, die keine Beziehung zu der Kirche haben und es ist nicht richtig, die Kirche dafür zu kritisieren.

Es ist ebenfalls interessant, dass zu diesen Tagen, viele Protestanten, die die Réveillons verweigern zu sehen sind (wegen den Feiertagen), auf ähnlichen Festen, mit vielen fahrlässigen zu ihrem Glauben, den "Christen".

Die Christen genießen bloß das freudige Ereignis der Menschwerdung und tauschen Geschenke aus, wie es in den Bemerkungen der Heiligen Schrift, Nehemia 8,9-10, steht:

"Heute ist ein heiliger Tag zu Ehren des Herrn, eures Gottes. Seid nicht traurig und weint nicht! Alle Leute weinten nämlich, als sie die Worte des Gesetzes hörten. Dann sagte Esra zu ihnen: Nun geht, haltet ein festliches Mahl und trinkt süßen Wein! Schickt auch denen etwas, die selbst nichts haben; denn heute ist ein heiliger Tag zur Ehre des Herrn."

5. Die Einführung von Weihnachten

In der Tat, so wie die Kritiker sagen, wurde die Feier Weihnachtens am 25. Dezember um 335 n. Chr. von der Kirche Roms eingeführt und dann wurde das zu den anderen Kirchen verbreitet, wie es auf den Schriften des 2. Jahrhunderts n. Chr. zu lesen ist.

Es muss jedoch betont werden, dass die der Feiertag damals als "individueller" Feiertag eingeführt wurde, denn in Wirklichkeit wurde er vom Anfang der Christlichen Kirche am 6. Januar als "Epiphanie des Herrn" ("Die Epiphanie") gefeiert.

Bis dahin wurde die feierte man die Geburt des Herrn zusammen mit seiner Taufe, die zwei Ereignisse, die betonen, dass der Herr kam und Mensch für unsere Rettung geworden ist. Später standen diese Feiern bloß zu unterschiedlichen Terminen.

Das sieht man auch aus dem Brief vom Bischof Johannes von Nicäa an Zacharias der Katholiken des Großen Armeniens, wo wir informiert werden, dass der Papst Roms Julius I. dem Bischof Jerusalems antwortet, der ihm zuvor schrieb: "Wie soll ich gleichzeitig das Fest der Geburt in Bethlehem und das Fest der Taufe am Jordan feiern?" Und da antwortete der Papst Roms, dass es in den Archiven Roms ein überlebendes Dokument Josephus gibt, das sagt, dass die am Neunten des Monats Sapet (25. Dezember), Christus Geburt geschah.

Schließlich, antwortend auf diese, die sagen, dass die Christen ein heidnisches Fest übernahmen, die am 25. Dezember feiern/feierten (die Geburt des Sonnengottes), betonen wir, dass das Gegenteil geschieht!

In Wirklichkeit, leitete die Kirche dieses geschändete Datum ins Richtige, indem sie eine heidnische Feier mit dem Fest der Sonne der Gerechtigkeit, Jesus Christus ersetzte, für das Heil der Heiden.
 
3. Weitere Argumente

[...]
Schließlich, antwortend auf diese, die sagen, dass die Christen ein heidnisches Fest übernahmen, die am 25. Dezember feiern/feierten (die Geburt des Sonnengottes), betonen wir, dass das Gegenteil geschieht!

In Wirklichkeit, leitete die Kirche dieses geschändete Datum ins Richtige, indem sie eine heidnische Feier mit dem Fest der Sonne der Gerechtigkeit, Jesus Christus ersetzte, für das Heil der Heiden.

Jesus, komm runter auf dem Boden der Realität und Wahrheitsliebe, versuche es wenigstens.

  • Es ist bekannt, daß die Kirchenväter gezwungen wurden, das Fest des Sol Invictus zu übernehmen.
  • Es ist bekannt, daß die Kirchenväter gezwungen wurden, den Sonntag, den SONN(en)TAG, zu übernehmen und an diesem ihren Gottesdienst zu halten. Der hat deshalb den Namen SONN(en)TAG, weil zuvor bereits an diesem Tag die Sonne, also Sol Invictus, gefeiert wurde. Der richtige griechische Name für den Sonntag ist --> APOLLONIA.
  • Akzeptiere, daß die Kirche alles zerschlagen hat, was ihr in die Hände kam. Wie sonst ist zu erklären, daß kaum ein orthodoxer (Grieche) die Namen der Wochentage kennt, und diese so gelehrt bekommen hat? Sonnentag, Erster, Zweiter, Dritter, Vierter, Fünfter, Vortag, Sabatu (ein Feiertag aus der babylonischen Zeit)

Frage:

Kennst Du den griechischen Namen des Baumes, der zum 25. des Monats geschmückt, und bereits im 4. Jhd. vdZ erwähnt wurde? Heute sagt man dazu in Deutschland: Weihnachtsbaum.

Natürlich kannst Du das hier auch ignorieren, und einen Beitrag zur Verbreitung der kirchlichen Lügen leisten.
Diese Lügen sind es aber, die die Menschheit regelmäßig in die Katastrophe führen, weil jede engstirnig denkende Religion ihre eigene Wahrheit hat, und somit die anderen zu denjenigen erklärt, die ohne göttliche Wahrheit sind.

Kinder im Sandkasten spielen auch so.
 
Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben