Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Josip Broz Tito ein Held oder Verräter

Bitte übersetzen:icon_smile:

Ich sagte Jugoslawien war ein politisch als auch wirtschaftliches starkes Land.Gut die alles ging uns erst am Ende kaputt aber alles in allem, wusste jeder auf der Welt für das Land Jugoslawien und die Bewohner aus den Nachbarländern, hätten gemordet, um den Pass zu bekommen.:hotsun:

Vidim da si mnogo pametan, ali nemoj ti meni opet sa strane tim glupostima. Jeste Tito je kriv za danasnji Kosovo-Problem, podjelio Srbiju na 3 dijela uzeo nam snagu al smo mi Srbi jedino neko i nesto po Titovom vlasti bili. Tito je mrzio Cetnike ko sto je i mrzio Ustase, nije nas uopste razlikovao. Ja sam jos rodjen u SFRJ-u i veoma mi je zao da ja nisam imao priliku da zivim u toj dicnoj Jugoslaviji.

I sve to iz usta jednog "ljutog" hercegovca. Titov kurs ubijanja nevinih ljudi najdosljednije je sprovodjen u Crnoj Gori i istocnoj Hercegovini, gdje je tada partizanski pokret bio najjaci. Ubijani su nevini ljudi, samo zato sto su prije rata bili antikomunisticki orijentisani ili zato sto su recimo bili kriticki nastrojeni prema nekim postupcima partizanskih vlasti.
Jeste, copavi je bio cuven po "pro-srpskim" postupcima, kao onog poslije tzv."brionskog plenuma" CK SKJ-a iz 1966, na kome je konstituisan stab antisrpske koalicije u Jugoslaviji, Tito-Bakaric-Kardelj, a copavi je predao svu vlasti na Kosmetu, F.Hodzi, cuveni pobornik stvaranja velike Albanije.

Zadnje pitanje za tebe, zasto su komunisti dizali ustanke samo u srpskim krajevima?
Pa ti onda vidi koliko je on nama bio "otac".

[FONT=&quot]

[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

I sve to iz usta jednog "ljutog" hercegovca. Titov kurs ubijanja nevinih ljudi najdosljednije je sprovodjen u Crnoj Gori i istocnoj Hercegovini, gdje je tada partizanski pokret bio najjaci. Ubijani su nevini ljudi, samo zato sto su prije rata bili antikomunisticki orijentisani ili zato sto su recimo bili kriticki nastrojeni prema nekim postupcima partizanskih vlasti.
[FONT=&quot]Jeste, copavi je bio cuven po "pro-srpskim" postupcima, kao onog poslije tzv."brionskog plenuma" CK SKJ-a iz 1966, na kome je konstituisan stab antisrpske koalicije u Jugoslaviji, Tito-Bakaric-Kardelj, a copavi je predao svu vlasti na Kosmetu, F.Hodzi, cuveni pobornik stvaranja velike Albanije.[/FONT]

[FONT=&quot]Zadnje pitanje za tebe, zasto su komunisti dizali ustanke samo u srpskim krajevima? [/FONT]
[FONT=&quot]Pa ti onda vidi koliko je on nama bio "otac". [/FONT]

Pa dobro sve si to ti u pravu, ali sto je onda izasao sav narod poslije smrti Tita na ulice ?

Moj djed je bio jedna komunjara u vrijeme Tita i koliko ja znam su nasi Srbi iz Hercegovine podrzavali Tita, bar mi je to pricao djed. Tek u 89 su poceli neki Srbi manitati, pa dizali frku pogotovo u Hercegovini tako da je i kod nas dosta klanja bilo.

Mislim za velikog Srbina odnosno nationalistu ( Ne mislim na tebe) nije lijepo cuti da drugi Srbin govori dobro o Titu, ali izvinjavam se ja tako sam narastao, stari mi bio vrhovni Oficir u Jugoslovenskoj Narodnoj Armiji pa mi i dosta pricao o staroj Jugoslaviji. Na kraju je promovisao u medicini, imao jugoslovensku Diplomu dobio iz Njemacke,Francuske i iz Englezke ponude pa se raspala Jugoslavija i reklu su mu, Arrividerci a to samo radi Milosevica i Tudjmana i tako ...

pa ljudi dosta vise pljuvanja...ni prije njega ni poslije njega nije bilo, niti ce biti covjeka na balkanu koji je toliko voljen i postovan kao on.

Viele Herrscher haben den Balkan beherscht, keiner schaffte es, sich nicht einmal annähernd soviel Respekt zu verschaffen. Natürlich gibt es einzelner die in der Enstehung und während der SFRJ benachteiligt waren. Sicherlich war ein Träumer, er schaffte es aber mit seiner Aura die Menschen für sich und für seinen Traum SFRJ zu begeistern. Verraten hat er bestimmt nimanden, höchstens getäuscht und wenn.

ICH WEINTE ALS ER STARB UND SCHÄME MICH DAFÜR NICHT.

Es weinten auch viele anderen die das schnell wieder vergessen haben.

Zurück
Oben