Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kratka Istorija Bosanskih Srba

Sultan Mehmed Fatih
Koliko se njih borilo? A isti ti koji su se borili, presli su kasnije na islam a ne na pravoslavlje :-P

Alal vam vera teorija
:iconbiggrin:

da poturcili se... pravi bosnjani su izginuli, ostalo se poturcilo i eto rezultata...
predaci ti nisu bili muslimani, nego su se poturcili...
jel lako ziveti sa istinom koju si upravo sam priznao ?
ako si tako ponositi bosnjanin odrekni se islama i predji na staru bosnjansku veru... bogumili ili sta vec... aj da te vidim na delu,... dokazi da si bosnjanin ::wink:

ajde ptico...

Hajde priznaj sta si bio, nije vazno, ali ipak bih trebao da znas, da prakticno sam sebe mrzis. (kroz mrznju Srba i Hrvata)

Sta sam ja bio?
Pa covjece nisam ja ziv 2.000 godina

[smilie=to funny.gi:

[quote]Ivan Kapistran, Franjevac, Teolog, Branitelj Beograda, Putnik, Avanturista u pismu Jula 1455 Kalikstu III kaze ovako za Bosnjane :
"A Bosnjani(znaci narod, etnos) su crvstije ljudijeh.Oni zive izmedju rijeka Drine i Bosne.
Po vjeroucenju, oni nisu pripadnici crkve Rasana(znaci nisu pravoslavni, ni katolici).Bosnjani bi radije mrijeli, neko da umru viru Rasana."
[/quote]

Was willst Du "ülürer" überhaupt, beweis mal das Gegenteil meiner Theorie, hast ja bisher nicht geschafft wundert mich ehrlich gesagt auch nicht...

Jetzt beleidigst Du auch noch die armen illyrer in dem Du sie ülülürer nennst aber wenn Dir einer Sklave anstatt Slawe sagt läufst Du aus wie ne muschi

Was soll man mit Dir reden?Du beweisst in jedem Deiner Beiträge Deine grenzenlose Dummheit und nach mehreren erklärungen verstehst Du trotzdem nichts.Vielleicht kannst du nichts für Deine Dummheit.Sultan hat recht für Dich muß man alles zeichnen damit sich wenigstens etwas in deinem Hirn tut

Ivan Kapistran, Franjevac, Teolog, Branitelj Beograda, Putnik, Avanturista u pismu Jula 1455 Kalikstu III kaze ovako za Bosnjane :
"A Bosnjani(znaci narod, etnos) su crvstije ljudijeh.Oni zive izmedju rijeka Drine i Bosne.
Po vjeroucenju, oni nisu pripadnici crkve Rasana(znaci nisu pravoslavni, ni katolici).Bosnjani bi radije mrijeli, neko da umru viru Rasana."

AL NAJMANJE SU MUSLIMANI :D:D:D
HAHAHAHAHA E MOJ GLUPANE...

Ante Herceg i Mustafa Banovic, povijesno-istrazivacko djelo "Razvoj Balkanskih Naroda", Juni/Juli 2002, odlomak "Istorija Bosanskih Srba", str. 244-249, Naucno-Znanstveni Zurnal Istorije Jugoistocne Europe.

Na prostoru Bosne su od pamtivjeka zivjeli Bosnjaci razlicitih vjera. U srednjovjekovnoj Bosni to su bili Bosnjaci heretickog vjerovanja, ali i dio onih Bosnjaka koji su pod prisilom krizarskih ratova primili katolicanstvo, odnosno pravoslavlje. Padom Bosne pod Turke i kasnije Austro-Ugarskom okupacijom Bosne, narod u etnickom smislu sastavu ostaje isti. Bez obzira na vjeru, svi se nastavljaju identifikovati kao Bosnjaci. Sto vise, katolici i pravoslavci su se od pamtivjeka osjecali i identifikovali kao Bosnjaci. Oni su bili Bosnjacki pravoslavci, odnosno Bosnjacki katolici. Pisali su da govore Bosanski jezik i ponosili se na svoju Bosnjacku narodnost.

Pa dje su danas ti bosnjacki pravoslavci? Svi nestali i odnijela mala maca? Ili sta...?

Dje su te crkve od tih pravoslavnih bosnjaka? Ko im je donio pravuslavnu vijeru? Odakle je potekla?

Na primer kod srpske pravoslavne crkve se zna odkud dolazi. Sa svete ostrve atos. Sveti Savo je srbima donio pravoslavnu vijeru.

Ili naprimer kod Slovaka su to bili Sv. Kyrill i Sv. Method.

Nikad cuo ili cito nisam da je postajala bosnjacka pravoslavna crkva.

Da je to istina, moralo bi da se nadju historicki objekti, crkve, manastiri ili bilo sta kao dokaz... pa nije moguce da su svi pravoslavni bosnjaci preko noci od jednom postali svi srpski pravoslavci...

ali ovi vasi hostoricari ismisljaju, samo da nas izbrisu, bore se rukama i nogama...

Ivan Kapistran, Franjevac, Teolog, Branitelj Beograda, Putnik, Avanturista u pismu Jula 1455 Kalikstu III kaze ovako za Bosnjane :

tvoj bosnjanski narod je imao crkvu a ne dzamiju :D
jel boli istina ?
covece ti si bez korena... ;)

Nije to je istina i nista drugo

Fasizam je kad neko ljude zbog vjere ubija i nekome prica da bude slavenski srbin ili hrvat sta nikad nije bio,to nije samo fasizam nego i laz pa onda stavljas karadzica i mladica na jednu liniju sa profesorima koji samo istinu dokazuju:rolleyes:

ma jebe mi se za karadzica i mladica, ali ti vasi profesori za mene s padaju na isti nivo, cim u takvim dimenzijama razmisljalju, da su svi Srbi iz Bosne bivsi Bosnjaci, sto se jednostavno ne da potvrditi. Za mene su isti nacisti ko ti iz 2. SR, jedino se njihovo misljenje broji a sve ostalo propaganda...

Zurück
Oben