Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Lepa Brena

Back 2 Topic:

Gesangstechnisch ist die Frau an sich keine so herausragende Sängerin, aber trotzdem fasziniert sie ihr Publikum. Besonders bei uns findet man Artisten, die nicht singen können besonders geil wie z.B. Seka Aleksic, Jelena Karleusa, Ceca und co. :mrgreen:

stimmt nicht so ganz! die gläubigen muslime, welche ihren glauben auch in der sfrj zeit praktiziert haben, werden dir was anderes sagen!
für euch "vlahe" scheint das nur so, in wirklichkeit haben die bosniaken(damit meine ich keine neo-bosniaken) immer so gelebt!
primjer: u komsiluku gdje mi je mama rodzena zive samo muslimani. moja nena je mene ucila da se muslimanu ne govori dobro jutro,dobro vece nego sabah-hajrula i ksam-hajrula itd. tako je uvijek bilo i tako ce ostati! sta je bilo u javnom svijetu to je nesto drugo, a razlog je valjda svakome jasan!;)
da sastavim: nismo se mi "poturcili"! mi sada smijemo da pokazemo svoju vijeru i svoje nacine u javnom svijetu!;)

dete drago, ja govorim o vasem pokretu ka islamu u 14. veku kad su turci bili na balkanu.

o cemu ti jbte? gde ti je osnovno znanje? u pocetku su bili samo hrvati i srbi- a vi muslimani- ste poturceni srbi koji su se odlucili (sa silom ili milom, nije bitno)za islam. lepo sta te je nena ucila, ali priznao ti to ili ne, to je fakt, to je istina.

emmm sagtest du nicht turbofolk anhänger gehörn eliminiert!!!???? :help: wie kommt dieser kommentar nun zu stand

jelena.

brena nije turbofolker-ka i ne znam odakle ti to. turbofolk je NOVA vrsta muzike i nastao je tek pre par godina. zar mozes da uporedis njene pesme i stil pevanja sa onima koji mile kitic izvodi?

ako sama ne prepoznas razliku u muzici, onda- gluva si,kcero.
mozda je ona izvodjac nase folk-muzike, ali bas u tom turbo je razlika! sem toga ona ima i dosta narodnih pesama...sve ostalo sto ona inace peva je pop.

Zurück
Oben