Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ljajic singt Hymne nicht und fliegt aus Kader

Tacno, ali nesto drugo i nisam ni tvrdio. Ovo gore sam napisao, posto je jedan clan ovog foruma zamolio, da mu se prevede jedan postavljeni tekst iz srpskog na njemacki jezik.

@patriot

Tacno. Pa ta himna "hej sloveni" je ostala u bivsoj SR Jugoslaviji cisto iz politickih razloga - ni Crnogorci, ni Srbi je nisu postovali (uz mali dio izuzetaka) i smatrali kao svoju. Jedino je Sinisa tad, valjda za inat, pjevao tu himnu u sred Maksimira.

Pravo da vam kazem, Boze Pravde je mnogo lijepa himna, takodje je i Hej Sloveni, dosta mocna i jaka. Otac, mi je bivsi porucnik/kapetan JNA-a, pricao mi je, da su Hej Sloveni ponosom pjevali.

Pravo da vam kazem, Boze Pravde je mnogo lijepa himna, takodje je i Hej Sloveni, dosta mocna i jaka. Otac, mi je bivsi porucnik/kapetan JNA-a, pricao mi je, da su Hej Sloveni ponosom pjevali.

kad bi mom ocu na youtjubu pustio himnu "hey sloveni" siguran sam da bi mu suze dosle na oko...

Uz duzno postovanje prema tvom ocu, moje iskustvo je bilo malo drukcije, da su jedino bosnjaci i jedan dobar dio srba sljepo vjerovali i pjevali sa ponosom tu himnu, malo koji hrvat je smatrao tu himnu "svojom". Ali hvala bogu, da smo i sa tim rascistili, sta je bilo bilo je, povratka vise nema.

Uz duzno postovanje prema tvom ocu, moje iskustvo je bilo malo drukcije, da su jedino bosnjaci i jedan dobar dio srba sljepo vjerovali i pjevali sa ponosom tu himnu, malo koji hrvat je smatrao tu himnu "svojom". Ali hvala bogu, da smo i sa tim rascistili, sta je bilo bilo je, povratka vise nema.

otac mi je hrvat. i sada pogledaj sta sam pisao prije par minuta.
okej mozda sto je zivijo u bosni. nema veze.

otac mi je hrvat. i sada pogledaj sta sam pisao prije par minuta.
okej mozda sto je zivijo u bosni. nema veze.

Naravno da imas i takvih ko' tvog oca, ali iz mog iskustva mogu ti rec', da hrvati nisu toliko bili zagrizeni u Jugoslaviju kao bosnjaci ili srbi, barem je to bio moj utisak. Ali u Bosni imaces veceg broja pristalica Juge nego u Hrvatskoj.

Naravno da imas i takvih ko' tvog oca, ali iz mog iskustva mogu ti rec', da hrvati nisu toliko bili zagrizeni u Jugoslaviju kao bosnjaci ili srbi, barem je to bio moj utisak. Ali u Bosni imaces veceg broja pristalica Juge nego u Hrvatskoj.

znam da je tako.
jbg boli me cinjenica jer moja cjela familija mahom hrvati al i srbi su patili za jugom. a ti nisi neki zagrijan jugosloven bio il ostao?

Zurück
Oben