Tja, selber schuld. Die glorreiche Zeit des Empires ist längst vorüber und durch den jüngeren Abschottungswillen der Briten wird es wahrlich nicht besser werden...Pound slumps to 168-year low
By any measure, the pound is having a bad time.
According to a trade-weighted index measuring sterling against a basket of its trading peers, the pound has now slumped to its lowest on record, stretching beyond the introduction of free-floating exchange rates in the 1970s and all the way back to the mid-19th century, according to data compiled by the Bank of England.
https://www.ft.com/content/78478eee-e170-32d3-bdbb-b88a98f2f9bd
Reagujući na kritike koje mu je uputila supruga, nigerijski predsednik Mahamadu Buhari rekao je da joj je "mesto u kuhinji", prenose svetski mediji.
"Ne znam kojoj partiji pripada moja žena, ali znam da joj je mesto u kuhinji, u dnevnoj i drugoj sobi", rekao je Mahamadu Buhari prilikom posete Nemačkoj.
Predsednik Buhari je stajao pored nemačke kancelarke Angele Merkel, koja se šalila praveći se da se ljuti zbog ove izjave.
Aiša Buhari, supruga nigerijskog predsednika, ranije danas je rekla da neće podržati svog muža na sledećim izborima ukoliko "ne uspostavi kontrolu nad svojom vladom".
Odgovarajući na pitanje novinara, Buhari je istakao da se tri puta kandidovao za predsednika, da je uspeo u četvrtom pokušaju, te da "sigurno zna više od nje".
Aiša Buhari, poslovna žena i aktivistikinja, rekla je da njen muž ne poznaje većinu službenika koje je angažovao u svojoj vladi.
"Nigerijski predsednik ne poznaje 45 od 50 ljudi koje je angažovao u vladi, a ne znam ih ni ja, iako sam mu žena već 27 godina", rekla je Aiša Buhari za Bi-Bi-Si.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen