Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ora et labora

Znas u cemu je fazon. Ja nemam nista protiv Thompsona, Cece, Baje, Pizde materine da izvines.
I pogotovo, nek svako slusa sta god hoce.

Ali nemoj da nameces ljudima, da ubedjujes ljude (ne mislim eksplicitno tebe sad, vec opcenito) da slusaju ono, da vole ono sto se uopste ne uklapa u njhov zivot.

I ja, kad sam u drustvu sa hrvatima i oni oce da seku vene kad zapeva LIJEPA LI SI, HERCEG BOSNOm DALMACIJO bla bla, zapevam sa njima, pa sta? Zavisi od situacije, zajebancije. ALi necu nikad da dozvolim, nit sebi niti u mojoj kuci da se cuje jednom fasisticko smece koje izlazi iz njegovih usta, i jeste pevao fasisticko smece, demantujte koliko god hocete. Licno sam dozivela kako grozan utisak jedan THOMPSON moze da ima na jedno dete od 10 godina, i veruj mi...muka mi je.

Izvinjavam se sto ne pisah na nemackom, al cini mi se da nemci ovde i ne citaju

- - - Aktualisiert - - -

molim te povuci rec
vielleicht lesen deutsche nicht mit, aber es gibt genug andere nationalitäten die gerne alles verstehen würden. wir haben doch viele griechen, türken, albaner....hier.

Izvini, sacu da popizdim.

Bijelo Dugme su bili sinonim "novog" pastirskog rocka, zar ne? Nisu bili jedna vrste etno muzike, ali nisu ni bili prepisani rock "izvana". Oni su se vrtjeli oko mnogo toga sto se vani dogadja, tj. kao arsenal koji su prkosili svim normama tadasnjeg drustva u Jugoslaviji. Zar nisu dosli na pozornicu dugokosi, sa petama, nausnicima u nosu i ljepo pomalo protjerali narodnjake i "laku" muziku. Pogledaj nastupe Thompsona i pjesme jakog rok' elementa, za mene ima tu neke paralele, samo je sadrzaj drugaciji.

Nije tako. Jer i on ima lose pjesme. Smatram pjesmu "Lijepa li si", "Moj ivane". Jeste hit, ali je jako losa u glazbenom smislu! Kao sto je i odvratno "Daleko, daleko iza devet sela"...

Onda ima jos neke shit pjesme kao sto su Moli mala i Grkinja (odvratno)

Kao sto sam rekao. Svako ima svoju cijenu. I rad. I ako pogledamo "rad" onda Thompson zasluzuje naziv "Glazbenik" jer si pise pjesme, komponira ih. A ono ostalo --> Ceca, Baja Mali knindza...mozda su samo par puta ili samo jednom u njihovoj dugogodisnjoj karijeri nesto svoje napravili. Marko Perkovic je i za druge napravio pjesme! Dobro i on je poceo od 2002/2003 od drugih "krasti"

Cak je Dunja Ilic "prostakusa" i koja ne zna pjevati veci "glazbenik" od Cece...

Nisam puno slusala Thompsona, ali znam da odlicno deluje na masu. Kakva god da je pesma, nek se samo spomene HRVATSKA, to se dize na noge, suze krecu itd. Nemam ja nista protiv toga, al nemoj brate da vredjas druge. To je uradio i to mu je mrlja.
Obican seljak je bio kad se pojavio na scenu, pandan Baji.
Ako je SAD na putu da peva kvalitetne pesme, skidam kapu samo napred.

Ceca ima vrlo uspesnu karijeru od 14-te godine. Ona se svidja onima koji vole takvu muziku. I to je karijera. Mnogo je arogantno tvrditi da je samo MOJ UKUS najbolji i da samo MOJE ima vaznost. Sto se mene tice, kao mala sam je rado slusala, mislim da smo cak generacija. Nema dobar glas, al prepoznatljiv i sto je starija, to joj i glas i rad gube na kvalitetu. Bez obzira sad na privatni zivot. Ja to gledam sa umetnicke strane.

Usotalom, dok je god ovca bice i cobana.

Nisam puno slusala Thompsona, ali znam da odlicno deluje na masu. Kakva god da je pesma, nek se samo spomene HRVATSKA, ti se dize na nogem suze krecu itd. Nemam ja nista protiv toga, al nemoj brate da vredjas druge. To je uradio i to mu je mrlja.
Obican seljak je bio kad se pojavio na scenu, pandan Baji.
Ako je SAD na putu da peva kvalitetne pesme, sidam kapu samo napred.

Ceca ima vrlo uspesnu karijeru od 14 godine. Ona se svidja onima koji vole takvu muziku. I to je karijera. Mnogo je arogantno tvrditi da je samo MOJ UKUS najbolji i da samo MOJE ima vaznost. Sto se mene tice, kao mala sam je rado slusala, mislim da smo cak generacija. Nema dobar glas, al prepoznatljiv i sto je starija, to joj i glas i rad gube na kvalitetu. Bez obzira sad na privata zivot. Ja to gledam sa umetnicke strane.

Usotalom, dok je god ovca bice i cobana.

Pa zato svaka joj cast na tome sto skupi 100000 zivih dusa....

Ma briga me za to...cuj "umetnica"....zar jedan umjetnik ne stvara nesto svoje! Ona je mozda jednu pjesmu od svojih 100 stvorila. Za jednu velicinu. Eto kazem velicinu. To je velika sramota xD

Slazem se s time sto se tice pocetka karijere. Ali opet netko napreduje, a netko zaostaje i zato je Marko milijun svjetlosnih godina ispred Baje!

I iskreno gdje se ja dizem kad se spomene Hrvatska. Ja kritiziram sve i svasta!

Pa zato svaka joj cast na tome sto skupi 100000 zivih dusa....

Ma briga me za to...cuj "umetnica"....zar jedan umjetnik ne stvara nesto svoje! Ona je mozda jednu pjesmu od svojih 100 stvorila. Za jednu velicinu. Eto kazem velicinu. To je velika sramota xD

I iskreno gdje se ja dizem kad se spomene Hrvatska. Ja kritiziram sve i svasta!

iskreno, cenim :)

A sad ja odoh do mojih hrvatskih frendica na kafu, i neces verovati sta slusaju....najvise narodnu :)

wie kann man bloss so viel und so lange über so eine dumme kuh schreiben.....noch schlimmer, wie kann man so eine cetnikusa in schutz nehmen.

Zurück
Oben