Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Republika Srpska ethnisch rein

Ich weiß nicht wie du ausschaust.

Du bist Serbe, seiner Zeit sogenannter Vlahe, die sind geblieben was sie sind und wuden in der O. Zeit von den Türken haufenweise in Bosnien angesiedelt und die katholiken wurden unterdrückt und Bosniaken seiner Zeit Bosnjanen sind von ihrem götzenglauben zum Islam übergetreten

Und Du bist Bosniake, seiner Zeit auch Serben oder Kroaten genannt, bis die Osmanen kamen und das Arschkriechen losging...:pottytrain2:

драгињо;3110958 schrieb:
Sie wurden von der VIP Mreza Srbija per SMS gewarnt, dieses Netz empfingen logischerweise nur Serben, sonst hatten ja alle abhauen koennen..."VIP tvoje reci vrede vise"

:facepalm:

Wer wurde zum Vasallen des Osmanischen Reiches?:roll:

frag doch die Serben die in Sarajevo blieben......und sich nicht Mladic und seinen Bluthunden beugten....

Ratni zlo

das du rechtgebeugter puckliger fettwanz immer die gleiche scheizze posten musst wahrscheinlich mit dem gedanken wenn ichs immer wiederhole dann wirds geglaubt und die serben bleiben pööseee...

* GLAS: Kadabistesvjedočili, štabistesveispričaliikakobisteokarakterisalinapadnamladićeu "Dobrovoljačkojulici"?
PETROVIĆ: Ispričao bih sve što sam kao novinar "Narodne armije" doživeo u Komandi 2. vojne oblasti u Sarajevu i u zatvoru u FIS-u (DTV Partizan) od 22. aprila do 4. maja 1992. godine. O tome sam napisao celu knjigu i nemoguće je ukratko sve to prepričati. Na osnovu onoga što sam tamo doživeo, mogu da kažem da su pripadnici JNA stradali potpuno nevini i da to stradanje nije bilo slučajno. Dovoljno je pogledati Direktivu Armije BiH iz koje se vidi da su napadi na kasarne i jedinice JNA planirani, da nije reč o nekakvoj stihiji i slučajnosti. Prvi takav napad doživeo sam 22. aprila 1992. godine, zajedno sa grupom beogradskih novinara, dok nas je general Kukanjac upoznavao sa situacijom u vojnoj oblasti. Zamislite situaciju: na jednu takvu malenu zgradu komande, opkoljenu sa svih strana, puca se neprestano, padaju razni projektili, odjekuju eksplozije... General Kukanjac, pred nama novinarima, zove Ganića i zahteva da se obustave napadi, a Ganić tvrdi da ne zna ko napada. Kasniji događaji, a naročito oni koji su se odigrali 2. i 3. maja bili su samo jedna od faza u sprovođenju pomenute direktive. Tu jedinice JNA nisu nikoga napadale. Nema govora o tome, kako neki tvrde, da je JNA napadala Predsedništvo. To, u jednom intervjuu nedeljniku NIN, potvrđuje i Jovan Divjak. General Kukanjac je jedino slao pomoć ugroženima u Domu JNA i to sa simboličnim snagama. Protivnička strana, stostruko nadmoćnija, tog 2. maja 1992. godine, na najsvirepiji način masakrirala je pripadnike JNA koji su poslati da pomognu ugroženima. Mržnja je bila tolika da su njihova tela spaljena strujom i nekoliko dana su bila na ulici. To su bili strašni zločinački napadi koji su se sutradan nastavili u Dobrovoljačkoj ulici. Ta dva događaja su povezana i ne mogu se razdvajati. Mogao bih da vam naširoko pričam o tome šta se sve tog dana, tu noć i sutradan do napada na kolonu dešavalo, ali suština je u tome da smo mi bili opkoljeni i u životnoj opasnosti. Želeli smo samo da na miru izađemo iz Sarajeva. U takvoj situaciji, kad se neko tako surovo poigrava sa sudbinom oko tri stotine ljudi u Komandi, kad na više mesta u gradu ginu pripadnici JNA, Radio-televizija Sarajevo, recimo, obaveštava javnost da pripadnici JNA iz Komande "ruše" Sarajevo. Kada bi ti novinari mogli da znaju kakvu su nam tada nepravdu činili i koliko laži mogu da zabole onoga ko ne može ni da se brani ni da govori. Novinarska etika je tada potonula u moru uspavane ljudske savesti. Vaše pitanje je bilo i kako bih okarakterisao napad na pripadnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici. Nikako drugačije nego kao zločin koji je proizvela jedna slepa mržnja prema protivničkoj strani. Tu mržnju izazvala je dirigovana propaganda onih koji su planirali rušenje i prekrajanje Jugoslavije, a kod domaćih političara nije bilo mudrosti i svesti da ih neko namerno gura u rat. Video sam i na sopstvenoj koži osetio tu slepu mržnju pri samom napadu na kolonu, a naročito u zatvoru u FIS-u. Istina je da se u Dobrovoljačkoj dogodio strašan zločin koji je, sasvim je izvesno, bio jedan od događaja koji su značajno uticali na tok rata u BiH. Prošlo je 18 godina od zločina u Dobrovoljačkoj, ali pravda, nažalost, još nije ispunjena. Zašto je Hag odustao da traganja za istinom o Dobrovoljačkoj, zašto Tužilaštvo BiH toliko dugo čeka, zašto se od "slučaja Ganić" pravila predstava i zašto politika zauzima mesto prava i pravde, sve su to pitanja u čijim odgovorima se krije i tajna Dobrovoljačke ulice, odnosno istina o tome ko su bili naredbodavci i izvršioci zločina koji je, te 1992. godine, ugasio i poslednje nade da će se u BiH održati mir.
* GLAS: Zaštoseiporedtolikodokaza, izjava,svjedočenja i audio i video-snimakaneprocesuirajuodgovorniza "Dobrovoljačkuulicu?
PETROVIĆ: Mi koji smo doživeli Dobrovoljačku ulicu i svojim očima gledali kako, na pravdi Boga, ubijaju pripadnike JNA, sada posle osamnaest godina jasno vidimo da se istina o stradanju Srba u poslednjem ratu na sve moguće načine zamagljuje. Ne čudi me to jer sam svestan da živimo u svetu gde argumenti sile zamenjuju argumente istine, ali žao mi je što je sve manje predstavnika srpskog naroda koji su spremni da se dosledno i hrabro zalažu za to da istina o stradanju Srba u poslednjem ratu izađe na videlo.
* GLAS: KakobisteocijeniliodugovlačenjeprocesuiranjaodgovornihzazločineuDobrovoljačkojulicii "Tuzlanskojkoloni" ičinjenicudasuovipredmetijošufaziistragetedanemaoptužnica?
PETROVIĆ: Ne znam da li je srpska strana pribavila sve relevantne dokaze o tim zločinima i da li je te dokaze dostavila nadležnima. Ako jeste, onda je jasno da je odugovlačenje procesuiranja namerno i da se iza toga kriju politički motivi.
* GLAS: DalićepolitikadozvolitidasesaznaistinaodogađajimauDobrovoljačkojulicii "Tuzlanskojkoloni" iispraviuvriježenistavdasusamoBošnjacistradali, aSrbičinilizločine?
PETROVIĆ: Istina o Dobrovoljačkoj će se kad-tad saznati. Ali bilo bi dobro da se sazna što pre. Jer, sadašnji paradoksi bosansko-hercegovačke stvarnosti ne vode do celovite istine o ratu u BiH. Sve dotle dok postoje parcijalne istine o ratu u BiH, dok jedan isti događaj jedna strana slavi a druga oplakuje, dotle nema pomirenja, poverenja, zajedništva i napretka. Svima bi trebalo da bude jasno da se ta kaubojska priča o dobrim i lošim momcima teško može primeniti za rat u BiH.

nur mal zu erinnerung......

nach den verbrechen an den jna soldaten hat erst der massive granatbeschuss sarajevos begonnen......ganic hat dies extra angeordnet weil es in seinem interesse war das der krieg eskaliert......wären die jna abgezogen wie ausgemacht worden ist ,die jna seite hatte alle bedingungen erfüllt unteranderem ne menge waffen und munition da zu lassen ,dann wäre die blockade saraejvos aufgehoben worde...wie es ausgemacht war......aber die muslims hielten sich net an die abmachungen stattdessen wurden die jna soldaten ermordet und massakriert ,einigen wurden die köpfe abgeschnitten und das hat natürlich bei den kollegen auf den bergen dafür gesorgt das sarajevo massiiv unter granatenbeschuss kam ,teile on grbavica wurden zu dem zeitpunkt sofort befreit und den rest kennt man.....sarajevo unter belagerung bis ende des krieges.......ich glaube das alija versucht hat nen weg am anfang zu finden mit der anderen seite aber das da gegenspieler waren die dies net zugelassen haben unteranderem dieser hund ganic der nen starken einfluss hatte eventuell stärker als der von alija........

das du rechtgebeugter puckliger fettwanz immer die gleiche scheizze posten musst wahrscheinlich mit dem gedanken wenn ichs immer wiederhole dann wirds geglaubt und die serben bleiben pööseee...

nur mal zu erinnerung......

nach den verbrechen an den jna soldaten hat erst der massive granatbeschuss sarajevos begonnen......ganic hat dies extra angeordnet weil es in seinem interesse war das der krieg eskaliert......wären die jna abgezogen wie ausgemacht worden ist ,die jna seite hatte alle bedingungen erfüllt unteranderem ne menge waffen und munition da zu lassen ,dann wäre die blockade saraejvos aufgehoben worde...wie es ausgemacht war......aber die muslims hielten sich net an die abmachungen stattdessen wurden die jna soldaten ermordet und massakriert ,einigen wurden die köpfe abgeschnitten und das hat natürlich bei den kollegen auf den bergen dafür gesorgt das sarajevo massiiv unter granatenbeschuss kam ,teile on grbavica wurden zu dem zeitpunkt sofort befreit und den rest kennt man.....sarajevo unter belagerung bis ende des krieges.......ich glaube das alija versucht hat nen weg am anfang zu finden mit der anderen seite aber das da gegenspieler waren die dies net zugelassen haben unteranderem dieser hund ganic der nen starken einfluss hatte eventuell stärker als der von alija........

welche JNA Soldaten ?

Wenn es Jugoslawen gewesen wären, hätte man die Cetnik Brut in die ewigen Karadjordevic Jagdgründe geschickt, aber so.....Vovjoda...:balkangrins:

Cetnici u Sarajevu (Grbavica) - YouTube

Sarajevo:

Jedenfalls leben dort mehr Chinesen als Serben......;)

problem ?
bdmaav.jpg

Zurück
Oben