Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sporti Kosovar/Kosovo Sport

Basketball

Sigal Prishtina-Kosova Vushtrri 110:67
Kolegji Eurosport-Bambi 77:83
Trepca-Drita 121:44
Peja-BBB 84:77

Ekipi Pikë
1 Sigal Prishtina 31
2 Trepca 30
3 Big Brother Bashkimi 29
4 Peja 26
5 Kosova 23
6 Bambi 21
7 Kolegji EuroSporti 21
8 Drita 20

Zwei hohe Siege für die Favoriten Sigal und Trepca gegen Kosova und Drita. Bambi gewinnt bei Eurosport. Und beim Derby an diesem Weekend gewann vorhin KB Peja überraschend gegen Bashkimi mit 84:77.
Bashkimi hat sich in dieser Woche mit einem US Amerikaner und einem Bosnier verstärkt, hat aber nichts gegen die jungen von Peja gebracht.

Vllaznimi rüstet sich auf für die Rückrunde. Nach Labinot Efendija (Besa), Erdogan Brando (Hysi) und Erdin Hashani (Kek-u) ist nun auch Ertan Hasan (Prishtina) teil der Mannschaft. Ich hoffe Vellaznim kämpft sich aus der schweren Position wie vor 2 Jahren nochmal raus, denn ohne Vellaznim wäre die Liga nicht so gut. Die Kleinstadt Mannschaften wie Ferizaj, Kosova V oder Drenica sollen absteigen und nicht ein Traditionsverein.

Kastrioti dhe Besa më të përforcuarit

hend4.jpg

Kemajl Goca, BOTA SOT
Përfundoi afati kalimtar dimëror për hendbollist dhe hendbolliste. Ky afat kalimtar dimëror ka sjellë përforcime të hatashme te skuadrat e kreut të tabelës, si te kampioni vjeshtor, Kastrioti i Ferizajt dhe Besa Famiglia nga Peja, e cila renditet në vendin e tretë në tabelën e klasifikimit me 20 pikë të tubuara. Kastrioti i Ferizajt në radhët e veta ka sjellë dy hendbollistë nga Maqedonia: Petar Gogojn (Maqedonia) dhe ka rikthyer Goce Jovçevskin, ndërsa ka paraqitur kërkesën edhe për hendbollistin nga Azerbajxhani, Oleg Georgievin. Besa Famiglia ka paraqitur kërkesën në zyrën e Federatës së Hendbollit të Kosovës që të përforcohet me hendbollistët: Bojan Cvetkovski e Igor Trajkovski (Maqedonia) dhe Mile Mijushoviq (Mali i Zi). Nga ana tjetër, skuadrën e Besa Famiglisë e kanë lëshuar hendbollistët: Dardan Shala, Hashim Beqiraj, Lulzim Belegu, të cilët kalojnë në radhët e skuadrës së Liridonit nga Deçani. Edhe kampioni në fuqi, Prishtina, është përforcuar me hendbollistët Ekrem Malokun, Fisnik Salihun (Trepça), pastaj Shkëlzen Kërtokun e Kosovës së Vushtrrisë dhe Fisnik Jasharin e Drenicës nga Drenasi. Vëllaznimi pas disa vjetësh ka rikthyer në radhët e veta portierin e dëshmuar Bekim Dashin, që stinorin vjeshtor mbrojti me sukses në radhët e Besës. Në konkurrencën e femrave, më së shumti dridhje ka pësuar kampionia në fuqi, Kosova e Vushtrrisë, të cilës i janë larguar dy hendbolliste: Shqipe Tahiri e Albulena Kelmendi. Tahiri kaloi në radhët e Kastriotit nga Ferizaj, ndërsa Kelmendi në KH Prishtina. Kryetari i Komisionit për regjistrim të hendbollistëve, Faruk Mujka, tha se brenda disa ditëve, do të mblidhet komisioni për regjistrim dhe do t’i shikoj se cilët nga hendbollistët dhe hendbollistet e kanë të kompletuar dokumentacionin. “Në FHK janë shënuar 16 kërkesa (14 meshkuj dhe 2 femra) dhe dokumentacioni është i kompletuar, por ka mbetur që ato të verifikohen brenda disa ditëve dhe t’i jepet viza”, tha Mujka.
Përforcimet:
KH Kastrioti: Petar Gogoj, Goce Jovçevski (Maqedonia), Oleg Georgievi (Azerbajxhani).
KH Besa Famiglia: Bojan Cvetkovski e Igor Trajkovski (Maqedonia) dhe Mile Mijushoviq (Mali i Zi).
KH Prishtina: Ekrem Maloku, Fisnik Salihu (Trepça), Shkëlzen Kërtoku (Kosova) dhe Fisnik Jashari (Drenica).
KH Vëllaznimi: Bekim Dashi (KH Besa Famiglia).
KH Liridoni: Dardan Shala, Hashim Beqiraj, Lulzim Belegu (Besa Famiglia).
Femrat
KH Kastrioti: Shqipe Tahiri (Kosova).
KH Prishtina: Albulena Kelmendi (Kosova)

Für das Länderspiel am 17.2 werden auch einige Legionäre eingesetzt werden. Da am 17.2 die meisten Spieler in Westeuropa für ihre Teams im Einsatz sind, wird es nicht möglich sein die zu nominieren wie zB Mavraj (Bochum). Dennoch werden einige Spieler vornehmlich aus Skandinavien antreten wie zB Anel Raskaj von Halmstadt BK.

Mavraj nuk lejohet të luajë për Kosovën - Kosovë - Koha Net

Habe mal eine Liste von Spielern erstellt, die für Kosovo antreten werden sobald die anerkennung erfolgt, um eine besseren Überblick von unseren Spielern zu erhalten.

Cana, 26 Jahre, FC Sunderland, 12 Millionen
Behrami, 24 Jahre, West Ham United, 8 Millionen
Mavraj, 23 Jahre, VFL Bochum, 2 Millionen
Curri, 26 Jahre, Vorskla Poltava, 3,3 Millionen
Dallku, 25 Jahre, Vorskla Poltava, 2,8 Millionen
Jonuzi, 21 Jahre, Vorskla Poltava, 600.000
Rama, 22 Jahre, Hannover 96, 750.000
Bunjaku, 26 Jahre, FC Nürnberg, 2 Millionen
Metaj, 22 Jahre, RKC Waalwijk, 800.000
Ujkani, 21 Jahre, Novara Calcio, 300.000
Beqaj, 33 Jahre, Anorthosis, 900.000
Hetemaj, 23 Jahre, Brescia, 500.000
Shaqiri, 18 Jahre, FC Basel, 750.000
Harbuzi, 23 Jahre, Genclerbirligi, 1,1 Millionen
Bajrami, 21 Jahre, Elfsborg, 2,5 Millionen
Mehmeti, 20 Jahre, Malmö IF, 900.000
Fejzullahu, 21 Jahre, NEC Nijmegen, 1,2 Millionen
Beqiraj, 21 Jahre, Buducnost, 1 Millionen
Raskaj, 20 Jahre, Halmstadts BK, 1,3 Millionen
Leci, 24 Jahre, Vllaznia, 500.000
Nallbani, 27 Jahre, Vllaznia, 750.000
Kukeli, 26 Jahre, FC Luzern, 750.000
Nushi, 27 Jahre, St. Gallen, 600.000
Skeraj, 24 Jahre, Tus Koblenz, 400.000
Ajdarevic, 19 Jahre Leicester City, 200.000
Mustafi, 17 Jahre FC Everton, 250.000

Spieler: 26
Durchschnittsalter: 22,2 Jahre
Marktwert: 45,65 Millionen !!

Bei Bunjaku, Mustafi und Bajrami bin ich nicht sicher ob die bereit wären für Kosovo zu spielen, die anderen haben sich entschieden für Kosovo zu spielen sobald es gehen würden. Manche sind sogar im aktuellen Kader wie zB Nallbani, Nushi, Leci oder Skeraj.
Habe natürlich nicht alle Talente gepostet, vorallem aus der Schweiz fehlen Namen wie Granit &Taulant Xhaka, Gashi usw...

Wer hätte das gedacht, dass so ein kleines Land wie Kosovo solch Talente rausbringt und eine Mannschaft haben würde die einen Marktwert von rund 50 Millionen hat und das bei einem Altersdurchschnit von 22.2 Jahren !!!

Gruß

Für das Länderspiel am 17.2 werden auch einige Legionäre eingesetzt werden. Da am 17.2 die meisten Spieler in Westeuropa für ihre Teams im Einsatz sind, wird es nicht möglich sein die zu nominieren wie zB Mavraj (Bochum). Dennoch werden einige Spieler vornehmlich aus Skandinavien antreten wie zB Anel Raskaj von Halmstadt BK.

Mavraj nuk lejohet të luajë për Kosovën - Kosovë - Koha Net

Habe mal eine Liste von Spielern erstellt, die für Kosovo antreten werden sobald die anerkennung erfolgt, um eine besseren Überblick von unseren Spielern zu erhalten.

Cana, 26 Jahre, FC Sunderland, 12 Millionen
Behrami, 24 Jahre, West Ham United, 8 Millionen
Mavraj, 23 Jahre, VFL Bochum, 2 Millionen
Curri, 26 Jahre, Vorskla Poltava, 3,3 Millionen
Dallku, 25 Jahre, Vorskla Poltava, 2,8 Millionen
Jonuzi, 21 Jahre, Vorskla Poltava, 600.000
Rama, 22 Jahre, Hannover 96, 750.000
Bunjaku, 26 Jahre, FC Nürnberg, 2 Millionen
Metaj, 22 Jahre, RKC Waalwijk, 800.000
Ujkani, 21 Jahre, Novara Calcio, 300.000
Beqaj, 33 Jahre, Anorthosis, 900.000
Hetemaj, 23 Jahre, Brescia, 500.000
Shaqiri, 18 Jahre, FC Basel, 750.000
Harbuzi, 23 Jahre, Genclerbirligi, 1,1 Millionen
Bajrami, 21 Jahre, Elfsborg, 2,5 Millionen
Mehmeti, 20 Jahre, Malmö IF, 900.000
Fejzullahu, 21 Jahre, NEC Nijmegen, 1,2 Millionen
Beqiraj, 21 Jahre, Buducnost, 1 Millionen
Raskaj, 20 Jahre, Halmstadts BK, 1,3 Millionen
Leci, 24 Jahre, Vllaznia, 500.000
Nallbani, 27 Jahre, Vllaznia, 750.000
Kukeli, 26 Jahre, FC Luzern, 750.000
Nushi, 27 Jahre, St. Gallen, 600.000
Skeraj, 24 Jahre, Tus Koblenz, 400.000
Ajdarevic, 19 Jahre Leicester City, 200.000
Mustafi, 17 Jahre FC Everton, 250.000

Spieler: 26
Durchschnittsalter: 22,2 Jahre
Marktwert: 45,65 Millionen !!

Bei Bunjaku, Mustafi und Bajrami bin ich nicht sicher ob die bereit wären für Kosovo zu spielen, die anderen haben sich entschieden für Kosovo zu spielen sobald es gehen würden. Manche sind sogar im aktuellen Kader wie zB Nallbani, Nushi, Leci oder Skeraj.
Habe natürlich nicht alle Talente gepostet, vorallem aus der Schweiz fehlen Namen wie Granit &Taulant Xhaka, Gashi usw...

Wer hätte das gedacht, dass so ein kleines Land wie Kosovo solch Talente rausbringt und eine Mannschaft haben würde die einen Marktwert von rund 50 Millionen hat und das bei einem Altersdurchschnit von 22.2 Jahren !!!

Gruß

Die Spieler die du genannt hast, wenn die wirklich spielen würden, wäre es ein Traum.

Damit wäre die Mannschaft aus KS um einiges stärker als die von AL und noch viel jünger und Hoffnungsvoller.

Die Spieler die du genannt hast, wenn die wirklich spielen würden, wäre es ein Traum.

Damit wäre die Mannschaft aus KS um einiges stärker als die von AL und noch viel jünger und Hoffnungsvoller.

Nicht nur als Albanien ;)

Man bedenkt, die meisten sind noch sehr jung. Der Wert wird sich bei vielen in Zukunft steigen.

Kuzhe: Jam i lumtur që kthehem në Kosovë

line_430.gif

"do të kthehem pas 30 vjetësh kështu që unë jam shumë, shumë i lumtur te jem atje. Si lojtar i Dinamos së Zagrebit (1971-1981) kam luajtur kundër ekipeve kosovare, kundër Prishtinës dhe Trepçes së Mitrovicës.

20100208193004Josio-Kuzhe-konference-shtyp.jpg
line_430.gif

line_430.gif
(ALBANIA SPORT) - Shqipëria e përbërë nga lojtarë që militojnë në kampionatin shqiptar do të zhvillojë në Prishtinë një ndeshje ndërkombëtare me karakter festiv me përfaqësuesen e Kosovës, më 17 shkurt, pikërisht në dy vjetorin e Pavarësisë të “motrës sonë” të vogël. Trajneri i Kombëtares, Josip Kuzhe, do të jetë edhe trajneri i seleksionit shqiptar.
“Jam shumë i lumtur të shkojë sërish në Prishtinë dhe të jem trajneri i Shqipërisë pikërisht në ditën e Pavarësisë së Kosovës, në shenjë respekti të ditës më të madhe për atë vend. Do të festojmë të gjithë së bashku.”, - tha Kuzhe për Albania-sport.com.
“Unë do të kthehem pas 30 vjetësh kështu që unë jam shumë, shumë i lumtur te jem atje. Si lojtar i Dinamos së Zagrebit (1971-1981) kam luajtur kundër ekipeve kosovare, kundër Prishtinës dhe Trepçes së Mitrovicës. Nuk ka qenë e lehtë të luaje atëherë kundër tyre. Kishin ndërtuar ekipe të mira. Në atë kohë të luaje në Ligën e Parë të Jugosllavisë duhej të ishe një ekip me të vërtetë i fortë.
“Ndoshta për momentin, në kohën tonë, niveli i futbollit në Kosovë nuk është dhe aq i lartë, por jam i bindur se dhe aty ka lojtarë të mirë. Shpresoj të jetë një ndeshje e mirë. Edhe njëherë kam emocione të bukura të rikthehem në Prishtinë”

Zurück
Oben