Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Srbe tjerali da sami kopaju grobove te ih tresli strujom

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Zemir Kovačević, koji je osumnjičen za ubistva civila u Sijekovcu pored Bosanskog Broda, juče je uhapšen u Švedskoj na osnovu međunarodne potjernice.

Kovačević se proteklih godina krio u malom gradu pored Ostersunda, gdje je živio sa svojom partnerkom, objavio je švedski list "Ekspresen". Slučaj Zemira Kovačevića trebalo bi da preuzme Tužilaštvo u Štokholmu.

Zločin u Sijekovcu dogodio se u martu 1992. godine. Ubijeno je 47 srpskih civila, a u optužnicama se navodi da su izvršioci bili Zemir Kovačević, od oca Asiba iz Sijekovca, njegov mlađi brat čije ime nije utvrđeno, Marko Prkača iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj, Nijaz Čaušević, od oca Muniba iz Sijekovca, te izvjesni Fulan i Šerac iz sela Koraća u BiH.

Kompletnom akcijom Hrvatske vojske na ovom području komandovao je Petar Stipetić, general Zbornog područja Bosanska Posavina. U ovom selu pobijene su srpske porodice Zečević, Bašić, Radovanović i druge. Najmlađa žrtva zločina, Dragan Milenković, imao je samo 17 godina, a najstariji među ubijenima, Jovo Zečević, imao je 72 godine. Nad brodskim Srbima počinjeni su stravični zločini, a još niko za to nije odgovarao.

Pojedini mediji iz RS objelodanili su dokument koji dokazuje da je HVO iz Bosanskog Broda organizovao privođenje Srpkinja iz tog grada radi podvođenja i silovanja. Takođe, bila je dozvoljena upotreba sile u slučaju njihovog opiranja. Iako o ovom monstruoznom iživljavanju nad Srpkinjama postoje i autentični dokumenti, koji sasvim jasno potvrđuju da su nesrećne žene isporučivane na milost i nemilost bojovnicima HVO-a, za ovaj zvjerski zločin još uvijek niko nije odgovarao.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u maju je posjetio Sijekovac i poklonio se srpskim žrtvama. Počast žrtvama tada su odali bivši predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, tadašnji premijer RS Milorad Dodik, te lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.

haj reci mi onda u akciji miljevci ko nosi odgovornost za ratne zlocine nad srpskim zarobljenicima koji su bili tada streljani...

Zemljace, znam tacna imena i prezimena onih, koji su bili odgovorni za streljanje, masakriranje i bacanje u bunare vojnika, a znam iz prve ruke, da Petar Simac iza toga nestoji (!). Ako ces preciznije prijatelju, tamo u bunar mi je bacen moj bivsi skolski drug, kojeg na lesevima nismo mogli prepoznati, znam ja i te kako, sta se tada na Miljevcima odigralo ...

Zuletzt bearbeitet:
Jebiga Legija, wenn das wieder einer deiner Hetzthreads wird, mach ich den Müll zu, da kannst du noch so lange heulen!!

geh mal frische luft schnappen du bist seit heut morgen im forum ......hab ich den thread aufgemacht??....und willst du uns verbieten in einem forum threads über kroatische verbrechen aufzumachen weil du dich gehetzt fühlst??

lass uns disskutieren wenn du nix dazu zu schreiben hast ....mach einpaar govnovina threads auf wo du nen verurteilten kriesgverbrecher anpimmelst oder verwarn mich wieder wegen themenfremden spam und überseh gekonnt die andern fünf vorherigen postings die auch nix mit dem thema zu tun haben .....da bist du der beste drin :cay:

Kapetan Dragan pred izrucenjem Hrvatskoj .

RTS :: Kapetan Dragan pred izru

BEOGRAD - Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, može da bude izručen Hrvatskoj, gde će mu se suditi za ratne zločine - odlučio je u utorak, rano ujutru po našem vremenu, Vrhovni sud Australije. U Zagrebu je ova vest dočekana sa zadovoljstvom, dok je srpska zajednica u Australiji, kao i porodica popularnog Kepa - zaprepašćena.
Sedam sudija Visokog suda većalo je samo 15 minuta u Kanberi pre nego što je odbacilo odluku Saveznog suda. Niža instanca je, prethodno, u septembru oslobodila Vasiljkovića iz ekstradicionog pritvora, sa obrazloženjem da u Hrvatskoj ne bi imao pravedno suđenje, zbog svojih političkih uverenja.
Posle ove odluke, Kapetan Dragan bi, kako prenose australijski i zagrebački mediji, uskoro mogao da bude izručen Hrvatskoj. Ministar pravosuđa Hrvatske Ivan Šimonović, rekao je da će Vasiljković biti vraćen u pritvor, gde će sačekati da odluku o njegovom izručenju Hrvatskoj potpiše nadležno ministarstvo.
Baš se u činjenicu da odluka Vrhovnog suda mora da prođe još jedno vaganje - ministra pravde i unutrašnjih poslova - najviše uzda srpska zajednica u Australiji, koja je odluku primila sa nevericom i zaprepašćenjem.
Majkl - Kićo Mikuljević, brat Kapetana Dragana, kaže za "Novosti" da ministar pravde u Australiji ima široka ovlašćenja, i da bi mogao da podigne glas protiv odluke Suda.
- Čudno je da je odluka doneta za samo 15 minuta, a ceo proces trajao je toliko kratko da sudije, ubeđen sam, nisu pošteno ni pročitale čitavu dokumentaciju. Zato postoji mogućnost da se ministar upozna sa predmetom i zaustavi izručenje - objašnjava Mikuljević. - Pokušaćemo da svi zajedno napravimo pritisak javnosti na vladu, da bismo je ubedili da Dragan ne bi mogao da ima fer suđenje u Hrvatskoj.
Kapetan Dragan trenutno se nalazi u svojoj kući, blizu Sidneja. Ne zna se kada bi mogao da bude izdat nalog za njegovo privođenje.
- Ovo je veliki udarac za njega, ali mi je u poslednjem razgovoru kazao da pokušava da ostane pozitivan - kaže Mikuljević. - Dok god postoji nada, on neće odustati od borbe, kao što nije odustao za tri godine u zatvoru.

NAVODNI ZLOČINI
VASILjKOVIĆ je uhapšen 2006. godine u Australiji, čiji je državljanin, na osnovu hrvatskog zahteva za izručenje. U to vreme živeo je pod imenom Danijel Sneden. U Hrvatskoj je optužen za ratne zločine nad vojnim zarobljenicima i civilima u Kninu 1992. godine, kao i da je učestvovao u napadu i razaranju nekoliko sela u Baniji 1993. godine.

geh mal frische luft schnappen du bist seit heut morgen im forum ......hab ich den thread aufgemacht??....und willst du uns verbieten in einem forum threads über kroatische verbrechen aufzumachen weil du dich gehetzt fühlst??

lass uns disskutieren wenn du nix dazu zu schreiben hast ....mach einpaar govnovina threads auf wo du nen verurteilten kriesgverbrecher anpimmelst oder verwarn mich wieder wegen themenfremden spam und überseh gekonnt die andern fünf vorherigen postings die auch nix mit dem thema zu tun haben .....da bist du der beste drin :cay:
Nö, gilt allgemein für dich. Du fängst in Gaythreads von Jasenovac an in Djokovicthreads mut Ustasadreck etc. etc.

Die Zeiten sind vorbei mein Freund, deine Hetze wird in diesem Forum nicht mehr funktionieren!

Hättest du wenigsten 0,1% von Vuks Charakter könnte man dich wenigstens noch als Mensch sehen, aber so so bist du nur ein hasszerfressener kleinwüchsiger Glatzkopf

Zemljace, znam tacna imena i prezimena onih, koji su bili odgovorni za streljanje, masakriranje i bacanje u bunare vojnika, a znam iz prve ruke, da Petar Simac iza toga nestoji (!). Ako ces preciznije prijatelju, tamo u bunar mi je bacen moj bivsi skolski drug, kojeg na lesevima nismo mogli prepoznati, znam ja i te kako, sta se tada na Miljevcima odigralo ...

"Kad smo sva tijela pobacali u jamu, ponovno su nam stavili lisice i vraćeni smo u zatvor u Šibenik. Međutim, dok smo se prali na Krki u Nos Kaliku i čekali brod, odjednom sam čuo hitac iz pištolja, okrenuo sam glavu i vidio da je jedan hrvatski vojnik pucao u prsa našeg vojnika Subotić Miroslava.
Meci u glavu i prsi
Subotić je pao i jaukao, a taj isti vojnik došao je iznad njega i ispalio još nekoliko metaka u predjelu glave i prsa. Vidio sam da mu je jedan metak ispaljen pravo u oko. Zatim su naredili meni i još trojici da iskopamo grob i da ga sahranimo. Kad smo iskopali grob i položili tijelo Subotića u njega, prišao mi je jedan hrvatski vojnik, stavio pištolj u predjelu lica i rekao: ’Šta misliš, ima li dolje mjesta i za tebe.’ Bio sam užasnut i šutio sam. Na svu sreću, naišao je drugi hrvatski vojnik, jer je u međuvremenu stigao brod, i gurnuo mu ruku s pištoljem meni s lica govoreći da je dosta za danas ubijanja."
Drugi haaški svjedok, također "miljevački" ratni zarobljenik Nikola Nadoveza, međutim, u svojoj izjavi tvrdi kako je jedan od trojice, nedavno uhićenih, naredio Subotiću da "ide oko dvadesetak metara, da se okrene i onda je ispalio par hitaca u njega". Pismeno izjavljuje da je ubijenoga, nakon što su iskopali raku uz Krku, pokopao on i još trojica ratnih zarobljenika.

Nö, gilt allgemein für dich. Du fängst in Gaythreads von Jasenovac an in Djokovicthreads mut Ustasadreck etc. etc.

Die Zeiten sind vorbei mein Freund, deine Hetze wird in diesem Forum nicht mehr funktionieren!

Hättest du wenigsten 0,1% von Vuks Charakter könnte man dich wenigstens noch als Mensch sehen, aber so so bist du nur ein hasszerfressener kleinwüchsiger Glatzkopf

sagt der fette versoffene mod ohne bild der den ganzen sonntag im forum verbingt :lol:

das posting über dir hast du natürlich übersehen...ist ja net themfremd...schön das du nur augen für mich hast...wie siehts aus ein foto contest im bilder bereich...ich schreibe mir was auf die bauchmuskeln und dann du....was möchtest du lesen ....

sagt der fette versoffene mod ohne bild der den ganzen sonntag im forum verbingt :lol:

das posting über dir hast du natürlich übersehen...ist ja net themfremd...schön das du nur augen für mich hast...wie siehts aus ein foto contest im bilder bereich...ich schreibe mir was auf die bauchmuskeln und dann du....was möchtest du lesen ....
Im Moment gibts hier zum Glück niemanden der durchgehend durch Hetze und Spam auffällt wie du. Und jetzt schön brav Fresse halten, es sei denn du willst was zum Thema schreiben.

vuce ich mag dich und deine art aber ich versteh net warum dieser kuschelkurs.....

Eins kannst du mir glauben mein Freund, einen "Kuschelkurs" oder "einschleimen" brauch ich gewiss nicht, mein Dorf war schon im 2. Weltkrieg vom Krieg gross betroffen und hatten viele menschliche Verluste, dasselbe 1991, wir hatten seit 1989 bis 1995 keine ruhige Nacht, das Haus praktisch an der ersten Frontlinie, heute komplett zerstört und dem Erdboden gleich gemacht, wollte nicht so weit gehen und mich ganz öffnen, aber ein Kuschelkurs ist wirklich was anderes, dennoch trotz aller Aspekte und Dinge die uns geschehen sind, werde ich nicht den Überblick verlieren und alle Generäle und Kommandanten als "ustase" betiteln, das Volk sowieso nicht. Und du siehst anhand meiner Postings, wie ich zu Bobetko oder Mercep stehe, würde ich die zwei in den Himmel loben, dann könnten wir über einen "Kuschelkurs" sprechen.

Ich kann dir auf der anderen Seite auch sagen, dass viele kroatische Soldaten und Generäle auch nur positives über gewisse JNA Kommandanten und Generäle hatten, Vukovic oder Spiro Ninkovic waren hoch angesehen, und sie wurden NIE als "Cetniks" von Seiten des kroatischen Militärs betitelt, nichtmal während des Krieges, bei Mladic sieht die Sache wieder für sie anders aus.

ich hab bei deinen postings gemerkt das du ne menge von unten weisst .....aber du weisst dann auch das die meisten serben wegen komandoveranwortung dran gekriegt wurden weil verbrechen durch den ihnen unterliegenden einheiten begangen wurden auch wenn sie eventuell keine kenntniss davon hatten und auch wenn sie es net verhindern hätten können was sicherlich auch für kroatische genräle oder offiziere galt......nur der unterschied...die beiden generäle die du aufführst sind alles andere als unschuldig wenns danach geht.....

Ich weis sehr wohl auf was du hinauswillst zemljace, aber gerade die beiden haben sich wirklich nichts zu Schulden kommen lassen oder direkte Befehle für Liquidationen gegeben. Ich habe nach dem Krieg mit Cedo Bulat und anderen sagen wir "mittel-hohen" Kommandanten der RS gesprochen, die haben mir wirklich nichts negatives über Stipetic erzählt, Simac habe ich einmal, es war glaub ich das Dorf Hrvace getroffen, bzw. war auch bei den Verhandlungen anwesend, ein sehr intelligenter General und ging sowohl mit den JNA als auch Krajina-Kommandanten sehr respektvoll um, die Gefangenen haben auch nichts an Simac auszusetzen, wie gesagt, die wahren Täter vom Miljevci-Massaker kenne ich und hinter diesem Verbrechen steht nicht Simac.

Zurück
Oben